Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chtějí ovládnout svět! John Nada (Roddy Piper) objeví, že mimozemské bytosti tajně ovládly svět a chtějí lidstvo zotročit. Malý tým rebelů se vydává s nimi bojovat a Nada se rozhodne přidat se k nim. V nerovné bitvě mají jen malou šanci na úspěch, ale na jejím výsledku závisí osud celého lidstva! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (300)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický Carpenter. Už jen podle hudby lehce rozpoznatelný. Film s podobným obsahem by asi jen těžko někdo jiný mohl natočit. Zaujme rvačka mezi ústředními hrdiny, u které sem i pochyboval že bude mít někdy konec. Brýle jsou supr a taky bych si takové chtěl pořídit, třeba bych se i divil co vše se jimi dá vidět. Tento film je prakticky nadčasový, protože trh a moc médií skutečně určují jakým kurzem se budeme jako lidstvo (stádo) ubírat. Roddy Piper na wrestlera velmi dobrý výkon. 55% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Specifická atmosféra osmdesátek z tohoto filmu přímo číší, nevadí pak, že je to čistokrevné béčko s velice jednoduchou zápletkou a lacinnými triky, Carpenter dává snímku spád, určitou dávku šílenosti a snad i náznak atmosféry. Hrdinovům nechybí charisma, Nada sice není žádný Rambo a po jedné výborné hlašce docela zamrzí, když se nedočkáme dalších, ale příběh se z jeho perspektivy sleduje vcelku dobře a navíc potěší, že se obejdeme bez klišé nezranitelnosti hlavních postav. 7/10 ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

They Live je podľa mňa jednou z najpozoruhodnejších snímiek režiséra Johna Carpentera, ktorá však už navždy zostane v tieni jeho známejších kúskov, akými sú Halloween, Vec či Prepadnutie 13. okrsku. Má zamyslenia hodný sci-fi motív a je poňatá dosť neortodoxne, vďaka čomu si aj v dnešnej dobe stále zachováva okruh svojich verných priaznivcov. Napriek béčkovosti a citeľnému nižšiemu rozpočtu, ide o nápaditý a netypický filmový počin. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Také ľubovoľné pokračovanie filmov ako 451° Fahrenheita, THX 1138, 1984, či Brazil s typickou atmosférou 80. rokov, kde dnes už skôr komické hrdinské postavy s dosť komickým jednaním zachraňujú svet pred akousi zmesou mimozemšťanov, ktorí nás využívajú a dávajú nám ilúzie, aby sme na nich neprišli. Je tu veľká spojitosť s korporáciami a kritikou komercie a kapitalizmu a preto ma to zaujalo, najmä motívmi, ktoré to použilo, lebo je v nich aj istá metafora, no celkovo je to dosť nevyužité ohľadom potenciálu, ktorý to malo a je to iba obyčajný film, ktorý rozhodne neohromil. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že hlavná postava filmu stvárnená (pre mňa) neznámym wrestlerom ma bude tak baviť. Film je obrovskou kritikou spoločnosti, čím ma Carpenter veľmi prekvapil. Pre film je príznačná režisérova tradične skvelá hudba a je okorenený aj niekoľkými humornými vsuvkami. Výborný námet sa Carpenterovi nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca. Chápem rok vzniku, avšak napriek tomu mi prišlo spracovanie veľmi povrchné. Potenciál bol omnoho väčší. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (22)

  • Proslavená fráze Duke Nukema "It's time to kick ass and chew bubblegum. And I'm all out of gum!" ze stejnojmenné počítačové hry je ve skutečnosti převzatá právě z tohoto filmu. (GordonCZ)
  • Carpenter se při psaní scénáře také ispiroval dílem H.P. Lovecrafta. Ve svém rozhovoru pro Starlog Carpenter mluvil o tom, že Lovecraft psal o „skrytém světě“ nebo „světě pod ním“, přičemž poznamenal, že svět pod ním měl velký vliv na They Live. Carpenter také použil jméno Armitage, převzaté z Lovecraftova „The Dunwich Horror“ z roku 1928, jak pro postavu Keitha Davida, tak pro sebe ve scenáristických titulcích jako Frank Armitage. (Eldrick)
  • John Carpenter priviedol do produkcie pre niekoľko scén a menších postáv skutočných bezdomovcov a poskytol im okrem výplat aj jedlo. (Bilkiz)

Reklama

Reklama