Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chtějí ovládnout svět! John Nada (Roddy Piper) objeví, že mimozemské bytosti tajně ovládly svět a chtějí lidstvo zotročit. Malý tým rebelů se vydává s nimi bojovat a Nada se rozhodne přidat se k nim. V nerovné bitvě mají jen malou šanci na úspěch, ale na jejím výsledku závisí osud celého lidstva! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film mi nedoporučil nikdo menší než Slavoj Žižek. No, nekecám. Když vám film doporučí někdo, kdo byl skoro prezidentem Slovinska, tak to odmítnout nemůžete. To určitě chápete. O Jendovi Carpenterovi se tak nějak ví, že je dobrý režisér, ale já se především nemůžu nabažit hudby, která jeho snímky provází a hraje v nich silnou roli. Snímek na mě působil docela úsměvně, ale za špatný, ba dokonce zbytečný film bych si ho rozhodně netroufl označit. Mnoho lidí se dokonce přiklání k podobným teoriím, že bychom snad mohli být ovládáni něčím emzáckým. Nakonec...proč ne? A záleží vůbec na tom, zda "oni", nebo ještě lépe "ono" pochází z jiné planety nebo z té naší? Film považuji za brilantní a i lehoulince nadčasovou kritiku soudobé společnosti.Ten nápad s brýlemi, díky kterým lze vidět ten skutečný svět je vážně úžasný. Že v tom hrají špatní herci, nebo že film hrozně smrdí béčkem mi v tomhle případě ani tak moc nevadilo. Oslovil mě hlavně nápad. Slabší 4 *. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Carpenterov film zo sklonku 80. rokov využíva žánrové podnety sci-fi, hororu a thrilleru, ale nezanedbateľné sú aj komediálne prvky, ktoré odľahčujú postupne hustnúcu atmosféru. Režisérovi sa od začiatku darí nebezpečne naštartovať predstavivosť divákov, najmä vďaka množstvu mysterióznych správ, ktoré stále viac objasňujú podstatu veci. Carpenter to má moc dobre premyslené a súčasne zachováva dynamickú priamočiarosť dejovej línie. Podstatu tvorí jednoduchý fantastický príbeh, v ktorom sú hranice medzi Dobrom a Zlom ľahko rozpoznateľné i zásluhou zázračných okuliarov. Tieto slnečné zrkadlovky umožňujú vidieť celé to teatrum bestiarium – bytosti, ktoré predstavujú hrozbu. Film v závere naberie šialené obrátky a prinesie veľa akčných scén. Nechýbajú ani hrdinovia ochotní položiť životy pri záchrane ľudstva. Ale napriek ich statočnému úsiliu je záverom nutné konštatovať: They live!! Rozhodne nejde o plytký film na skrátenie dlhej chvíle. Na to je príliš rafinovaný. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

They live, I sleep. Prvních třicet minut jsem se ukrutně nudil, pak už to bylo jenom horší.. Carpenter, který si tentokrát ani nepomohl hudbou, jakože prďácky brojí proti komercializaci kultury, konzumnímu životu a ekonomice Ronalda Reagana a přitom v čele s osvaleným Marošem Kramárem dosáhl jedině toho, že stvořil první film, kterému jsem měl sto chutí rozšlapat brýle. Hlavní myšlenka dobrá, realizace ovšem na úrovni Paula Michaela Glasera. No nic, alespoň jsem byl obohacen krajně existenciální hláškou: „Brácho, život je čubka. A zase hárá…“, o jejíž původním autorství se vedou letité spory. Někteří říkají podnapilý Jean-Paul Sartre, jiní zase, že za ní stojí od Tokia doposud vzdálený Goro.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hlavně sranda. Asi tak úvodních 30 minut se sice snaží vypadat docela vážně (a taky je to trochu nuda), ale pak si Roddy Piper nasadí brejle a rozjede se skvělý akční béčko. Roddy Piper střílí z brokárny, Roddy Piper střílí z kulometu, do toho pořád nějaký hlášky... Těma hláškama je celej film doslova nabitej. Některý jsou opravdu vtipný, jiný jsou tak debilní, až jsou taky vtipný. Jestli mi něco na filmu vadilo, tak to byla příšerně otravná muzika. Ta mi teda lezla docela na nervy. No celkově ten film neni žádný veledílo, ale pobaví a to je hlavní. Takový lepší 3 hvězdičky. Pod vlivem alkoholu možná i 4. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný sci-fi thriller z roku 1988 od Johna Carpentera. Na jednej strane zlé herecký výkony a neprirodzené dialógy a na strane druhej zaujímavý námet a režisérsky nadhľad. Blancuje to na tenkej linke niekde medzi lacným brakom a osobitým kreatívnym umením. Neviem na ktorú stranu sa prikloniť, a i preto mi tento film stále ostáva v pamäti. *** ()

Galerie (58)

Zajímavosti (22)

  • Hlavní postava se – v povídce zvané „Ráno, přesně v 8.00“ od Raye Nelsona – jmenuje George Nada (Roddy Piper). Španělské slovo „Nada“ znamená „Nic“, a proto ho nikdo neosloví. (StevenW.)
  • Súboj medzi Roddym Piperom a Keithom Davidom mal pôvodne trvať iba 20 sekúnd, ale Piper a David sa rozhodli bojovať naostro, pričom predstierali iba zásahy do tváre. Tento súboj nacvičovali 3 týždne a bol inšpirovaný bitkou medzi Johnom Waynom a Victorom McLaglenom z filmu Tichý muž (1952). Výsledok zapôsobil na režiséra Johna Carpentera do takej miery, že sa ho rozhodol ponechať vo filme celý, pričom trvá 5 minút a 9 sekúnd. (Nekrofil)

Reklama

Reklama