Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (177)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při akci to dokáže získat nějakou pozornost, ale mimo ni je to jen Doktor z hor s nacisty. Neumí se to rozhodnout mezi seriózností a nadsázkou a podobně jako v Blood Red Sky hoří Thorwarth s postavami. Ať už jde o německého Caspera Van Diena, obergruppenführerfantoma opery, nebo jeho pobočníka, co měl na konci zlata už plné zuby, všichni působí jen jako průměrní pacienti Der Bergdoktora.. Jestli mělo ode mne Helanderovo vyhlazování esesáků tři zlaté cihly, tohle nemůže dostat stejně a to nejen proto, že nějaké sisu tu měl jen ženský odboj s mysliveckými flintami.. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Likvidace nácků je poslední dobou v kurzu a tak po Britech a Finech přichází s další várkou rovnou Skopčáci. Rozhodně se ale nejedná o takový grindhouse, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vizuálně je to sice povedené a samotná akce fajnově béčkově odsýpá, takže je trošku škoda, že jí zase tolik moc není. No a prostor mezi ní je vyplněn spoustou dialogů, kde si na rovinu přiznejme, že se o žádné skvosty nejedná. Ale nejvíc mě zamrzelo trestuhodné nevyužití stylové sajdkáry s lidskou lebkou na řídítkách. Každopádně plusem je i westernový hudební podkres, spolu s německými rádiovými retro hitovkami při akčních scénách, které dotváří zajímavě ulítlou atmosféru. Za jedno podívání ale tahle esesácká honba za krvavým zlatem stojí, nedávný Sisu byl však o krapet lepší. ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Název se k tomu hodí perfektně, krve i zlata je tady dost. Jinak film střídá horší a naivní momenty s těma lepšíma až výbornýma. Hlavní ženská postava nejdřív z pěti metrů netrefí z pistole stojícího esesáka, aby potom na konci snad i vyhrála olympiádu ve střelbě na letící terč. A následuje výborně udělaná scéna, kdy si řeknete, že být to takhle celej film, tak by to byla bomba. A takhle se to střídá vlastně celou dobu. 55%. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Krev a zlato se nehodnotí jako klasický film s duchaplným dějem. Je to "jen" snůška postupné likvidace osob, které touží po zlatém pokladu. A právě to je uděláno přímočaře a tvrdě a záměrně (s nadsázkou) to balí do hávu Tarantina, westernů a filmových melodií. Proč se to tak Němcům podařilo je asi v důkladné české pomoci, včetně lokalit. Zajímavá jednohubka. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Dejová línia bola zaujímavá. Celkove spracovanie už horšie. Nesmrteľnosť podaktorych postáv ma vytáčala do nepríčetnosti. Prehnané, silene....až sa rozum pozastavoval. Mám k tomuto filmu rozpoluplny názor. Na jednej strane som nadávala, aké je to hlúpe, zbytočne prehnané scény, už som chcela aby niektoré scény skončily, ale oni nie a tlačili na pílu, tlačili. Až mi to bolo nepríjemné. Na druhej strane som vydržala do konca, chcela som to vidieť aj keď od začiatku bol jasný finish. Nezatracujem ho. Slabší priemer. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je skrytá pocta americkému režisérovi, producentovi a milovníkovi westernů Walteru Hillovi, viz náhrobek u hrobu, kde trojice hledala zlato. (SsgtJira)
  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)

Reklama

Reklama