Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (178)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"My jsme národ vrahů." Náckové s jejich směšným velitelem u mě nebudili strach ani hrůzu. Pár akčních scéna ale jinak jalové. Herecky nesympaticky obsazené. Největším peklem byla ale westernová hudba. Taková slátanina Tarantinových povídek. Ztráta času. SISU to je jiná liga a to jsem mu dal jen tři hvězdy. 4/10 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Krátce po Dungeons & Dragons zas nechápu tu potřebu cpát slzopudnou backstory naprosto prázdným a jalovým hrdinům, co si cpou zlatý cihly do chřtánu ve filmu, v němž vesnicí chodí znetvořený nácek a všude šplouchá digikrev. Přitom by se to klidně mohlo utrhnout ze řetězu - takhle je to ale moc nijaké, obyčejné, contentové, kdy to nemá nápady ani vizi, tak se to snaží klasicky netflixově utrhnout od všeho trochu, až to není nic. Proč si místo toho nepustit Hanebný pancharty, netuším. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Že sa Nemci vysporiadali z nacistickej traumy a vzniku svetovej vojny dokázali aj týmto snímkom. Síce je vojnový, ale úplne inak ako by sme očakávali. Ide o brutálnu jazdu plnú násilia a extrémnych situácií pri tejto honbe za židovským zlatom, ale čo je podstatné je to, že má film nadsádzku a jemný humor. Nič netreba brať vážne, len sa treba na tejto "tarantinovke" baviť. Filmová hudba je perfektná a nemecké dobové pesničky film ozvláštňujú. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdyby se děj neodehrával v Evropě a kdyby zrovna nekončila druhá světová válka, byl by to jasný western. Tvůrci této záležitosti to plně přiznávali a mně se to líbilo, dojem mi ale silně pokazila místy opravdu westernová hudba. Ta tu byla pro diváky, kterým by to nedocvaklo? Takové polopatismy mě fakt vytáčejí. Přitom úvodní Auf Wiedersehen mě přímo nadchlo, protože dokonale doplnilo děj. Škoda, že to v podobném stylu nepokračovalo. Děj mě i přes svou jednoduchost bavil, nebylo třeba nic komplikovat, šlo přece o oddechovou záležitost, s postupujícím časem na mě ale přestávala ta až přehnaná jednoduchost fungovat. Taky mě už unavuje to neustálé karikování příslušníků SS. Ta hrůza, kterou šířili, přece nespočívala v tom, že by se chovali jako naprostí šílenci (vyjma takových oddílů jakým bylo například komando a později brigáda Dirlewanger), nebo v neúplných obličejích. Tu přece způsoboval fakt, že se laskavý tatínek nebo skvělý, sympatický kluk ze sousedství dokázali během okamžiku přepnout do chladnokrevné, bezcitné bestie. A ne, tyto schopnosti s koncem války nikam nevymizely, jsou tady stále a disponují jimi všechny národy, jen musí přijít ta správná příležitost. Proto s každou válkou přicházejí ruku v ruce válečné zločiny. / Poučení: Filmy přinášejí spoustu nových možností. I panzerfaust může mít tříštivo- trhavou hlavici. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vlastně moc fajn film, kde je hodně krve. A jo, zlato, to tam je taky. Skvělá zábava jak po příběhové, tak po akční stránce, kde jsou ty špatný, tak špatný, až jim budete přát jenom to nejhorší, a ty dobrý, jsou tak dobrý, že jim budete přát jenom to nejlepší. Celkově se na to dobře kouká a díky nepřepálené stopáži si to celou dobu udrží skvělý tempo. A co si budeme, příjezd amerických vojáků byl taková třešnička na dortu  ;)  4,5/5 :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)

Reklama

Reklama