Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (177)

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Titulky žlutým westernovým fontem naznačují že proběhne”Quentin Vinnetou”.Trochu vosekat a dokážu si představit tohle Deutsche flagelant alle gegen alle vod S.Peckinpaha s H.Krugerem,H.Bucholzem,nebo J.Coburnem.Nejvíc bratr zvoník a milfka s rýčem.S prstenem ve voku.& winner is frajer s kérkou krevní sskupiny.Jo a být klidný,jíst a spát, se holt musíš peřím cpát. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení……i když tohle německé hölle je všechno možné jen ne milé. Jako by si Sergio Leone pustil na svém starém gramofonu poslední album Rammstein a společně s Tommy Wirkolou a Jalmari Helanderem začal plánovat společnou letní dovolenou. S nadsázkou o tématech neveselých aneb krev a zlato, to je oč tu běží….a že té krve budou potoky. Ten druh „umění“, kdy jde samotný příběh na druhou kolej za vizuální stránku a nikdo nemůže říct ani asche. Určitě se tady objeví spousta komentářů o německém kopírování Quentina Tarantina….nutno dodat, že já jsem se bavil víc, než u jeho posledních kousků. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Sisu ako western na steroidoch. S viac 1v1 bojovkami, viac prestrelkami a viac mrtvými postavami. Tu ste si ani nestihli vybudovať nejaký vzťah k niekomu a už bol mŕtvy. A to bolo fajn. Inak je tu málo techniky, málo vojakov, prepálená minutáž a hudba, ktorá vás núti vcítiť sa do žánru, lebo scenár to tak trochu nezvláda. Dá sa to pozrieť, dá sa pri tom zabaviť, nepôsobí to až tak lacno ako podobné snímky z tohto žánru, ale druhý krát si to nepustím. Verím, že KVHáci by dokázali spraviť svojpomocne minimálne rovnako kvalitný film. Slabé 3 z 5 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Hanebný pancharti s westernovými tóny v německé režii. Inspirace Tarantinem je tu velice zjevná. Jen se tu tolik nevykecávají. Tak se taky nebudu vykecávat, co a jak by se dalo vylepšit a bla bla bla. Příjemné akční překvapení pro fandy žánru. 80% (viděl jsem: 1x cz) PS: Často zmiňovaného podobného Sisu jsem v této chvíli ještě neviděl. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Německý válečný film z konce války, kdy parta esesáků s bondovským záporákem v čele nahánějí dezertéra Roberta Maasera a domorodkyni Marii Hacke ve městě, kde navíc hledají cihly zlata po jednom Židovi. Tarantinovsky násilně černohumorné, svižné, kdy to míchá žánry jak v mixéru od válečného filmu po western s bitkami jak z hongkongských akčňáků a s feelingem parodie na sebe samu. Možná je ten film průměr, ale dobře se na to kouká a je to zábava. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)
  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama