Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som si uzil nazi-eradikaciu na nedavnej kino-premiere podareneho finskeho Sisu, nemyslel som, ze v tak kratkej dobe uvidim podobny kusok priamo od Nemcov. V oboch bol ustrednym cielom ZLATO, ktore sa lisilo len povodom. Kym jedno pochadzalo zo zeme, tu bolo "zidovskym majetkom". Od rezisera Thorwath-a som videl vynikajucu Die Welle a uchadzajuci horror Blood Red Sky.  Po tychto zabavnych kuskoch je tento film opat palcom nahor pre tohto rezisera. Urcite sa tesim na jeho dalsie dielo. Maaserov-o stvarnenie "uvedomeleho skopcaka" je takmer ako z Pittovej particky nehanebnych bastardov. :) ...ruhanie.  :) Marie Hacke ako drsna, ale pohladna Nemka taktiez fajn. Za mna top prekvapujuca scena: hendikepovany bracek vo zvonici nie je ziadny hrbac. :D Tam mi skoro "vyrazilo dekel". Jednoducha akcna zabava s par naivnym a obcas prihluplymi scenami, ktore vsak neurazia. Uvital by som vsak, keby sa to bolo obislo bez niektorych komickejsich momentov, ale co uz.  70% Slabsie styri. Odporucam. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No napadlo by Vás, že se pod filmovým názvem Krev a zlato bude skrývat naprosto parádní Tarantinovka? Mě teda rozhodně ne. Nápaditý akční nářez, který je přiměřeně akční, zábavný, efektivní a choreograficky a technicky zmáknutý na absolutní jedničku. Jen se připravte na to, že tady nejde o precizní ztvárnění války jako spíš o zábavné akční béčko. Bonusem je pak skutečnost, že film se natáčel u nás. Hanební pancharti volume 2. ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"My jsme národ vrahů." Náckové s jejich směšným velitelem u mě nebudili strach ani hrůzu. Pár akčních scéna ale jinak jalové. Herecky nesympaticky obsazené. Největším peklem byla ale westernová hudba. Taková slátanina Tarantinových povídek. Ztráta času. SISU to je jiná liga a to jsem mu dal jen tři hvězdy. 4/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Krev a zlato není další Sisu, přestože je spojuje žánr a téma. Kde byl Sisu akční fantasy divočina je Krev a zlato pomalu plynoucí vyprávění, které občas vytasí slušnou akci ale více se soustředí na postavy, budování příběhu a hlavního hrdinu v poslední třetině dokonce nechá odstavit. V rámci Netflixu nadprůměr ale jinak trestuhodně nevyužité. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

žánrový eintopf, který úplně neví čím by chtěl a tak je chvilku strašně vážný, chvilku zase nešetří černým humorem a jako bonus je prošpikovaný solidní akcí  ovšem dohromady to jako celek překvapivě slušně funguje. Režisér má evidentně hodně rád Tarantina a westerny a na atmosféře filmu včetně velmi dobrého soundtracku je to dost znát. Není to sice úplně dokonalé a hlavně dialogová stránka má do Hanebných panchartů hodně daleko, ovšem v tomhle případě to ničemu nevadí. Žádná žánrová klasika ze Zlata a Krve nejspíš nebude a spadat bude spíš do ranku jednohubek, nicméně na Netflix (s jeho mnoha filmovými přešlapy) jde o nad očekávání povedený kousek...70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)
  • Kostel, kolem kterého se film odehrává, je kostel svatého Václava ve městě Výsluní. (CumajzCZ)

Reklama

Reklama