Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože pro středověk není nic nemožné, může mladý právník Richard Courtois (Colin Firth) v zapadlém městečku na francouzském venkově obhajovat prase obviněné z vraždy, a jako svědky povolávat myši. To je v pořádku. Ale rozhodně nemá hledat pravého vraha, příliš se zajímat o soukromé záliby místního zbohatlíka a mít poměr s cikánkou, která chce osvobodit své prasátko. (Jezinka)

(více)

Recenze (62)

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný historický snímek, který nám ukazuje nejlepší kvality středověkého krimi ve své dobové absurdnosti a náboženské poblázněnosti. Colin Firth je zde za velice charismatického právníka, jehož iluze o spravedlnosti potopí nespravedlnost doby v níž žije. Všechno přitom začne vraždou židovského dítěte za níž je obviněn vepř. Od té chvíle se začíná roztáčet prapodivný soudní kolotoč, který Richarda Courtoise začne přivádět blíže ke šlechtické vrstvě. A tam ke skutečnému vrahovi jehož čin nemá být za žádnou cenu odhalen. Hodinu prasete doporučuji všem milovníkům historických kriminálek. Vedle Jméno růže jde o minimálně podobně kvalitní titul, jenž k vám přinese správnou dobovou atmosféru středověku, charismatickou kladnou postavu a tajemství, které nikdo nechce odhalit. 85% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zase až tak moc mě tohle středověké drama ze soudní síně z vesnice nedaleko Paříže, kam přijíždí mladý právník, nevzalo. Hlavním hrdinou se stává černé prase, které údajně uteklo kočujícím cikánům a zabilo dítě, čímž se ještě více zdramatizovala situace kolem současného problému s čarodějnicí a odkrylo hlubší problémy.Ale ať se mladý a sympatický Colin Firth velmi snažil, nezanechalo tohle zpracování ve mě nějakou hlubší stopu, takže jen tři hvězdy. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

historický román s - pro dnešek - absurdním námětem mě nezklamal a protože nechybí ani nadhled, tak mě to bavilo. Výrazově i herecky je na úrovni a příběh drží stále v napětí a díky tomu si slabší 4 hvězdičky u mě vysloužil. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Absurdní, kritický, trochu zvrácený, mráz na zádech vyvolávající a přesto zvláštně lehký film. Soudní proces nejen o praseti, znásilněné oslici a čarodějnici ve středověké Francii, kde platily trochu jiné zákony. Film bez příkras, který se nebojí z hlavního ne až tak kladného hrdiny dělat hlupáka a dokáže diváka překvapit i v samotném závěru. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hned v prvním obraze vidíme krásnou románskou baziliku. Ale kde? V Abbeville není a Ponthien neexistuje, a z Abbeville se dostanete do soumraku tak akorát do Amiens a ne do Paříže. Škoda. Každopádně jde o nějaké menší místo, které zahrnuje celý svět. Jsou tu právníci, nevěstky, kataři, cikáni, židi, nakonec i inkvizice, zlovolný šlechtic, osel, myši, prasata atakdál. Pořád se něco děje, pořád je možno se na něco koukat. Ale pokud se odvážím zeptat, co z toho? Pak budu muset přiznat, že nevím... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Kromě studií v Londýně se film natáčel i ve francouzské středověké vesnici Pérouges. (biker)

Reklama

Reklama