Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Johna Carpentera sledujem od filmu Vec z roku 1982, no a tento film pojednava o upiroch. A takuto hororovu tematiku mam ja hodne rad. Skoda akurat toho, ze Carpenter rezignoval na strasidelnu atmosferu, ale rezisersku pracu stale zvlada. Na to, aby film vystupil zo sediveho priemeru, je to vsak malo. Akurat tu hra James Woods, ktory zaziaril uz v Stone-ovom Salvadore z 1985. 69 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Viděno už podruhé (naposled někdy před sedmi lety), ale hodnoceno poprvé. Nové Mexiko poskytuje ideální kulisy pro skoro každý americký horor, takže o atmosféru není nouze. Jan Valek, coby pražský upír ze 14. století je také docela sympaťák, no a Woods s Baldwinem rovněž. Upíři mě napodruhé bavili snad ještě víc než napoprvý. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Originálny upírsky krvák, to sa musí uznať. Páčilo sa mi, že sa Carpenter vzdialil od tradičnej predstavy upírov a vykreslil ich trocha inak. Žiaden navoňaný, vyfintený, vyparochňovaný upír popíjajúci so skleneného pozláteného pohára ľudskú krv a pritom filozofujúci o podstate bytia či nebytia tu nie je. Tu sú upíri, ktorí si proste odtrhnú kus mäsa a sú spokojní. Dej nie je nejak extra zaujímavý, v podstate ide iba o to, nájsť hlavného upíra a jemu potom zabrániť získať cenný artefakt. A po ceste ešte zlikvidovať pár upírskych "hniezd". Vyvažujú to však celkom podarené hlášky, ktoré sú príjemným oživením deja. Na druhú stranu, nepáčila sa mi celková výprava a réžia. Keby nebolo tej slušnej rockovej hudby a krvavých scén, asi by som sa zmenil na upíra aj ja a radšej niekam odletel. Tiež sa mohlo pridať na dusivej, hororovej atmosfére s pár podarenými ľakačkami. Bez tohto mi film vyšiel na slušný priemer. Škoda premárnenej šance na skvelý film s upírskou tématikou. 60/100 ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

John Carpenter's VAMPIRES jsou takovým upířím westernem natočeným v době, kdy už Carpenter rezignoval na nějaké ambice a když mu tenhle projekt nabídli, řekl si, že se bude prostě bavit po svym. Nepamatuju, že bych v jinym filmu viděl upíra sát kundu a taky jsem neměl ponětí, že představitelka Laury Palmer z TWIN PEAKS, Sheryl Lee, byla taková kost. Uvidíme ji tu v celé kráse. James Woods chtěl roli leading mana a dostal ji. Carpenter se drží svýho kopyta a prostorových scén. Za konkurencí tehdejší doby jako BLADE a FROM DUSK TILL DAWN to sice zaostává, ale nehraje si to na nic víc, než co to je, a to pohodové béčko. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mezi vrcholy upirskyho zanru se to nezaradi, ale i tak to je slusnej nadprumer. Presunutim deje nekam do pousti mexika, pouziti perfektni rockovy hudby a snaha bejt cool mi totiz misty pripominala Desperada. Jinak dej nak zvlast podstatnej neni, ale slusne odsejpa, James Woods je tady perfektni drsnak a vudce upiru, i kdyz to je zase klasicky elegantni chlapek, je taky v pohode. Navic se tu upiri s nicim neserou, takze se tu trhaj hlavy a paraj tela. Co se tyce Baldwina, sice je nak pri tele, ale drsnak taky slusnej. Jediny, co se mi nezdalo, ze se upiri dali prakticky znicit jen sluncem, chapu, ze Carpenter chtel udelat urcity zmeny, ale drobet to prehnal. Nicmene i kdyz ma film svy klady a zapory, neda se mu uprit, ze je zabavnej a utece jakoby nic. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Jack Crow (James Woods) má ve filmu zbraň Jericho 941 R ráže 9x19mm. (dc125)
  • MPAA hrozila ratingem NC-17, pokud nebudou vystřiženy některé krvavé scény. Finální sestřih byl proto upraven. (Terva)
  • Symbol na náhrdelníku, ktorý patrí Anthonymu (Daniel Baldwin), je nordickou runou s významom ochranca. (beso74)

Reklama

Reklama