Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (133)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

První znamení: Přichází satan! dopadlo rozhodně o poznání lépe, než muselo. Vylámalo si však zuby na snaze udělat až moc věcí naráz – tedy dostatečně uctít slavný původní film, vytvořit důstojný i překvapivý prequelový příběh a v neposlední řadě i působivě děsit současné okoralé diváctvo. Výsledkem je nesourodý slepenec vlivů, v leckterých scénách zajímavý a podnětný, jako celek však ryze průměrný. Více zde. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po emocionálnej a pre mňa aj intelektuálnej jazde The Servant je Nell Tiger Free môj najväčší objav za posledné roky a rovnako aj v The First Omen je obsadená typologicky absolútne dokonale. Rovnako sú dokonalé vo filme aj formálne prvky, ako kamera, svietenie, strih, zvukové efekty a aj solídna hudba. Ústredná konšpiračná teória však pôsobí ako ukradnutá zo scenára Scary Movie alebo z nejakého dodatku na plochazeme.cz. Rozširuje tak mytológiu série smerom, ktorý nejednému fanúšikovi môže skaziť dojem spôsobom, ako keď sme sa v taktiež kvalitne natočenom poslednom Terminátorovi dozvedeli, že Skynet nikdy neexistoval. Ide síce o diametrálne odlišnú pointu, ale ide mi skôr o dopad na fanúšikovskú obec. Každopádne ak bude Nell opäť "povolaná do boja", pokračovanie si určite pozriem. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První polovina mě velmi příjemně překvapila, byla fakt skvělá. S napětím a lekačkami pracují tvůrci zajímavě a nečekaně, což je rozhodně moc fajn, zato odkazy na původní film mi přišly až moc na sílu, ale nevadí. Jenomže druhá polovina jako by byla úplně jiný film. Ke Gregorymu Peckovi to sice směřovalo výborně, ale jinak to byla docela nuda. Už dlouho jsem neviděl film, který by měl dvě tak kvalitativně odlišné poloviny. Je to pořád lepší než nový Exorcista a poslední dva Halloweeny, ale bohužel je to nakonec vyloženě průměrné, což je škoda, protože tempo má film sympaticky pomalé, Ave Satani se tady dávkuje po troškách a atmosféra je taky fajn. Jako doplnění k mytologii rozhodně povedené, ale fakt mě to nijak nenadchlo. Bill Nighy a hlavně Charles Dance by si zasloužili víc prostoru! 60 %. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zbytečně natahovaná režisérská exhibice, která má díky svému nesourodému zpracování velmi pramalou šanci zaujmout jak nové, tak i zejména to staré diváctvo odkojené na snímku z roku 1976. Ve finále zde tedy dostaneme zoufale prozívanou a rozmělněnou podívanou, u níž stojí za zmínku jen hrstka atmosféricky vystavěných scén. A to je vzhledem k neuvěřitelně olbřímí stopáži, a především onomu legendárnímu filmovému odkazu vážně hodně málo. Škoda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to len prvé znamienko, už len názov Omen stále zafunguje a je pravdivý ako Omen nomen, viď napríklad meno Ódor znamená skutočný puch, zatuchlinu, prehnitosť, číže čistý odór v čele progresívnej kandidátky, ktorý tu stále vyskakuje ako reklama s retušovanou fotkou. Film je však o inom antikristovi, takže až také nebezpečenstvo nehrozilo, ale treba povedať, že malo to atmosféru, možno nie toľko desenia, než by sa očakávalo, ale hlavne: bol to ťažký pôrod. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Hlavné natáčanie sa odohralo v Ríme od 19. septembra do 22. novembra 2022. Na zobrazenie sirotinca boli použité budovy vo Villa Parisi a farma v Procoio. Produkčná dizajnérka Eve Stewart uviedla: „Chceli sme, aby to bola veľmi jedinečná a krásna budova a keďže sme nemohli nájsť všetko v jednej budove, spojili sme tri budovy a zabezpečili, aby boli všetky navzájom dobre prepojené.“ (Arsenal83)
  • Když se narodí Margaretina (Nell Tiger Free) dcera, je vidět její pupeční šňůra. Když Margaret dceru zachrání, dceři chybí pupeční šňůra. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se zjistí, že satanistický kult má šakala na oplodňování žen, aby se stal otcem Antikrista (budoucí Damien Thorn). Přichází Satan! (1976) a pokračování Damien (1978) zjišťují, že šakal byl Damienovou matkou, nikoliv otcem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama