Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 13

Recenze (121)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na originál zo 76´ sa to chytá asi tak, ako prehliadka u ortopéda na tantrickú masáž. Porovnávať zas s kultovým Exorcistom, je na facku mokrou handrou. ALE, jedným dychom musím zdôrazniť že svoje čaro tento pokus rozhodne má a to najmä vďaka určitým pasážam či scénam, ktoré sa nesú v solídnej hororovej atmosfére, pričom snaha o návrat do dávnych emócií, sa mu uprieť taktiež nedá. Škoda len, že to nebolo trošku kratšie. Aspoň teda o "dvacku". Medzi 3-štyri. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě sledovat, jak režisérce Stevenson očividně překáží ten lore, který je na sérii Omen navázán, protože zcela zjevně se chce ve svém filmu věnovat úplně všemu, kromě něj. Tady očividně někdo chtěl natočit další remake Suspirie a někdo jiný mu pořád musel připomínat o čem se tam ty postavy vlastně mají bavit a co se jim má dít. Má to mnoho vynikajících kamerových kompozic, jak statických, tak pohybových, slušné vizuální nápady na poli katechistického strašání a intenzivní to je i v místech, kdy nám zrovna tvůrci nesnaží vecpat, že také viděli Zulawského Possession. I díky letošní Immaculate (který je z hlediska příběhu až komicky podobný) nám tady nějaký holky za kamerou dávají naději, že po zkurvenejch, zpíčenejch, rezignovanej blumovskej sračkách, by se mohl tenhle žánr konečně začít stavět na zpátky na nohy. Hosana. Jo a ten fantasticky debilní příběh o tom, že mladý nechoděj do kostela, tak církev dostala nápad! si dejte už kvůli esencii. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Tie 3* tomu dám ale je to s odretými ušami. Niečím zvláštnym si ma ale film získal hneď od začiatku. Možno pomohlo že som si pozrel v rovnaký deň aj pôvodne dielo, celkovo si totiž myslím že ho treba vidieť ak chcete tento prequel doceniť. Možno som len po traileroch čakal väčší prúser, neviem. NTF hraje parádne, (to som nečakal vôbec) film si dáva na čas, vyslovene desivo nepôsobí skoro vôbec ale uznávam že sa tu dbá na atmosféru. Priame odkazy a záverečné prepojenie tiež potešilo ale poďme k negatívam. Cením že napriek jasne daným mantinelom kvôli existencii pokračovania skúša scenár prekvapiť, no najdôležitejší zvrat bol tak priehľadný až som sa chytal za hlavu. Ešte k tomu sa nás veľmi nešikovne snažia zavádzať, no proste katastrofa. Ja osobne som to prekukol hneď a iba sa ďalej utvrdzoval. Vizuál tiež trochu sklamal (až moc krát som si spomenul na druhú Mníšku) čo je škoda, zasadenie v 70. rokoch môže byť silný bonus, nestalo sa. No a úplný záver v podobe Hollywoodskeho priživovania sa na známej značke ani nejdem komentovať. Dúfam že nedostaneme množstvo nezmyselných spin-ofov. Ak máte radi Donnerovu klasiku, nečakajte zázraky. Toto je citeľne slabšie. Nahnevaný ale asi tiež nebudete. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První pokračování skvostného původního filmu, které mě bavilo a skutečně zaujalo. Neznámá režisérka vyčarovala solidní temnou a hrozivou atmosféru a hlavně několik velmi působivých scén, které jsou "hororové" v tom nejlepším smyslu slova (použití Goldsmithova božského hlavního motivu z originálu v klíčové scéně mělo patřičný efekt). Dokonce mě zaujala i ústřední myšlenka ("Čeho se církev nejvíce bojí?"), ale propojení s Donnerovou mistrovskou klasikou je hned ve dvou ohledech velice pofidérní. Jeden zcela popírá jedno ze zásadních odhalení a druhým je křečovitě zkonstruovaný závěr, jehož cílem je případná možnost vzniku další dílu, který by stál stranou (tzv. sidequel) již existující série. A který, pochopitelně, vůbec není potřeba... I tak ale asi nejlepší satanistický horor za docela dlouhou dobu. 65 % ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už začiatok, kde sa zaspomínalo na pamätnú scénu prebodnutím knaza som tušil, že film ma neosloví a skoro vždy môj prvý dojem neklame a teraz to bolo tiež tak. Už tato scéna bola na mna príliš výstredná a cítil som z nej, že pani režisérka chce na divákov zapôsobiť neobyčajným štýlom, ale mne osobne to pripadalo už prehnané a to pokračovalo celým filmom. Vizuál je úchvatný a celý ten umelecký nadych z tohto filmu robí  nevšednú filmovú záležitosť, ale mne rozhodne viac vyhovovali formy starších častí. Je to tu všetko moc prekombinované a esteticky vzhľad filmu tu prevyšuje samotný obsah a to ja filmu málokedy odpustím a teraz tu výnimku určite nespravším. Chcel som ist na to do kina, ale som rad, že sa tak nestalo aj keď si uvedomujem, že v kine by to mohlo byť oveľa dynamickejšie, ale i tak som rad, že som ho videl z pohodlia domova, to celkom stočilo. Rozhodne tento film má aj bude mať fanúšikov, ale z tejto celej série bude jeden z mála, u ktorého opakované pozretie nebudem siliť. Slabé 3*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • Když jde Margaret (Nell Tiger Free) do bytu otce Brennana (Ralph Ineson), musí odemknout dobře zamčené dveře. Horní zámek (dveřní řetěz) je špatně namontován, takže řetěz snadno vyklouzne z otvoru. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama