Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 12

Recenze (148)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Potešilo navedenie na pôvodný film. Ten ale zostal neprekonaný. Prvý Omen je žánrový pilier na ktorom stavajú iné horory. A v tom ho máločo dokáže prekonať. Jednak filmu škodí fakt, že vieme ako to všetko skončí. A zároveň snaha tvorcov pripraviť si novú pôdu pre prípadne ďalšie pokračovania. Zápletku pozorný divák prekukne takmer okamžite a skutočne desivých alebo nepríjemných scén je tu trestuhodne málo. Atmosféru to má aj nejaké pozitívne doplnky - scéna kontrakcií pred kostolom, ale celkovo sa jedná skôr o sklamanie. Ale určite je to lepšie ako Nepoškvrnená ( hoci tá ma s týmto filmov až príliš veľa spoločného). Priemer. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tady mi srdíčko docela plesá, protože nejen že tu máme konečně kvalitní horor z pera ženské režisérky, ale tak trochu mi její komorní, nenásilný a plíživý styl připomínal zlatá léta tvorby Jamese Wana, který v první řadě nikdy nesázel na agresivní CGI a posazoval stvůry do kouta a čekal, až si jich všimnete. Za mě umně použitá kombinace stylů starších sedmdesátkových hororů s moderními prvky, prozíravými tématy a dobrým obsazením. Udrželo to mou pozornost i při únavě a nenechalo mě to zaspat, což se mi u dnešních tuctových kinohororů stává poměrně často. Potěšil i tribute legendární scéně z Possession s Isabelle Adjani. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po emocionálnej a pre mňa aj intelektuálnej jazde The Servant je Nell Tiger Free môj najväčší objav za posledné roky a rovnako aj v The First Omen je obsadená typologicky absolútne dokonale. Rovnako sú dokonalé vo filme aj formálne prvky, ako kamera, svietenie, strih, zvukové efekty a aj solídna hudba. Ústredná konšpiračná teória však pôsobí ako ukradnutá zo scenára Scary Movie alebo z nejakého dodatku na plochazeme.cz. Rozširuje tak mytológiu série smerom, ktorý nejednému fanúšikovi môže skaziť dojem spôsobom, ako keď sme sa v taktiež kvalitne natočenom poslednom Terminátorovi dozvedeli, že Skynet nikdy neexistoval. Ide síce o diametrálne odlišnú pointu, ale ide mi skôr o dopad na fanúšikovskú obec. Každopádne ak bude Nell opäť "povolaná do boja", pokračovanie si určite pozriem. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Atmosférický prequel hororové klasiky Přichází Satan! je po příběhové stránce jakousi kopií letošní nepříliš zdařilé Neposkvrněné, avšak v porovnání s ní se daří snímku režisérky Arkashy Stevenson lépe pracovat s budováním postav a gradací děje. To vše společně s kvalitním hereckým výkonem Nell Tiger Free a uvěřitelností příběhu, tvoří opravdu povedený vstup do světa zrození Antikrista. Je ohromná škoda, že se tvůrkyně nedržela více předlohy (otec/matka Antikrista), detektivního hávu a tématu fatalismu, se kterými pracuje původní film. I přes tyto neduhy solidní tříhvězda. 🙂 (11.04.2024) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Původní film řadím mezi nejlepší horory všech dob. Brilantní snímek, který i po letech perfektně funguje. Nový snímek nepůsobil z trailerů nejlépe a vypadalo to, že nás čeká průser. Ale nakonec po pozitivních recenzí jsem si řekl, že to kino zkusím. A jsem mile překvapen. The First Omen je celovečerní debut režisérky Arkasha Stevenson a odvedla hodně dobrou práci. Má to pomalejší tempo a buduje se zde atmosféra (lekačky zde nečekejte...i když jsou zde ty trapný momenty, kdy postavu ze zadu chytne někdo a řekne "tady jsi"). Snímek sice nemůže překvapit, protože děj a postup příběhu je předem daný díky původnímu filmu. I tak se zde pracuje dobře se zvraty. Příběh okolo antikrista a jeho zrodu je zajímavý a dokáže to pěkně vtáhnout a do konce filmu nepustit. Líbila se mi myšlenka, proč záporáci chtějí antikrista. Technicky je to pěkně zpracovaný film s dobrou kamerou, zvukem a hudbou o kterou se postaral Mark Korven (Čarodějnice, Maják), který svoje kvality nezapře. Za nejsilnější stránku filmu považuji herecký výkon Nell Tiger Free. Její výkon je zde velmi silný a když došlo na konec měla mě úplně zaháčkovaného. Scéna, kdy se začne probouzet démon a začne ten dlouhý záběr, kdy to stojí na hlavní herečce, tak to byla velká paráda. Následně přijde krásné napojení na původní snímek (hudba z původního filmu parádní), což jsem vůbec nečekal a nevěděl jsem, že se jedná o prequel. Tak či tak i přesto, že tohle byl prequel o který nikdo nestál, tak mile překvapil a jde o nadprůměrný horor, který jsem si užil. 7/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (26)

  • Otec Brennan (Ralph Ineson) sice není členem sekty, která chce zrodit Antikrista, ale ve filmu Přichází Satan! (1976) má na stehně mateřské znaménko 666, které v tomto filmu nesou pouze děti zrozené ze Šakala. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se zjistí, že satanistický kult má šakala na oplodňování žen, aby se stal otcem Antikrista (budoucí Damien Thorn). Přichází Satan! (1976) a pokračování Damien (1978) zjišťují, že šakal byl Damienovou matkou, nikoliv otcem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama