Reklama

Reklama

Zápisník alkoholičky

  • Slovensko Zápisník alkoholičky (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Celovečerní film Zápisník alkoholičky vypráví dramatický příběh mladé ženy bojující se závislostí na alkoholu. Hlavní hrdinkou (byť se jako hrdinka mnohdy nepůsobí) je mladá maminka, která se rozhodla nevzdat, nastoupit léčbu a bojovat se svým démonem i o svou rodinu. Jak těžké je si problém s pitím přiznat? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Kde vzít sílu se léčit a co následuje poté? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá autentická a upřímná filmová zpověď abstinující alkoholičky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

skvělý dokumentární portrét o českém národním sportu/prokletí nambr van a dysfučknosti tradiční rodiny o kterém by se mohly dělat nekonečný přednášky.... na můj vkus ale málo psycho a víc raw schyzo stylizace která by mentálně a tělesně nahlížela do hlavy hlavní (anti)hrdinky/alkoholičky alá Requiem za sen [absťáky a deliria jsou zde fakt sporadicky] by tomu vůbec neuškodila – na to je příběh moc "přímočarý". I tak jde ale bezpochyby o jeden z nejlepších českých filmů za tenhle rok. Tereza Ramba si svoji roli dává s neskutečným přehledem. Jo a cameo Martina Preisse extrémně cením.... [#LETŇÁK MB] ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Trailer vyzyval titul udalosti leta 24, ale bohuzel kouzlo filmu zustalo nekde ve strizne, jinak si to nedovedu predstavit, jak z tak skvelyho dramatickyho materialu, ktery psal sam zivot, dokazi tvurci vytvorit medley zivotnich mini epizod. Prvni polovina filmu opravdu nijak nefunguje, skace se z mista na misto, z jednoho obdobi do druheho… Chapu, ze to melo mozna povzbudit spad deje a trochu to dusno a drama rozproudit, ale vubec to na me nefungovalo. Druha polovina filmu je o poznani lepsi. Dej konecne vice navazuje a snaze se sleduje vyvoj postav. V postprodukci se take konecne uklidnili a prestali delat reklamy na alkohol, kreace s kamerou i vizualnimi efekty… Za co si film zaslouzene odnasi 3 hvezdy jsou herecke vykony, ktere byly od vsech naprosto uzasne a strhujici a dale pak pribeh sam, ktery je opravdu silny a zaslouzi si rozhodne pozornost. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kvalitně řemeslně (včetně řemesla hereckého) ztvárněný snímek, kde se filmařům povedlo divákům dostatečně srozumitelně sdělit, proč se hrdinka chová tak, jak se chová, i když se sdělením toho, co se jí v tu kterou chvíli odehrává v hlavě, je to už poněkud složitější. S alkoholem má drtivá většina populace bohaté vlastní zkušenosti a mnozí jistě i s nezvládnutou závislostí na něm, tudíž je obliba této tématiky jak u tvůrců, tak u konzumentů pochopitelná. Pro mne je v tomto ohledu nepřekonatelným opusem magnem fenomenální Fričovo "Dnes naposled", co se patologických projevů konečné fáze alkoholismu týče pak vyniká Figgisovo (a zejména Cageovo) "Opustit Las Vegas", nezapomenutelní jsou "Dobří holubi..." nebo Menšíkovsko - Filipovské studie "Ikarův pád" a "Tažní ptáci". "Zápisník alkoholičky" působivosti (alespoň pro mne) výše zmiňovaných titulů nedosahuje, ale jeho svojí kvalitu má a určitě není ztrátou času. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Na Zápisník alkoholičky jsem se těšil, už jen proto, že si látku vzal zkušený Svátek, jehož Úsměvy smutných mužů patří mezi nejsilnější české filmy posledních let. Zápisník nicméně tak dobrý není, přesto má silnou hereckou oporu v Rambě, ale i sekundujícímu Fingerovi či Lukešové. König mě moc nepřesvědčil, ale budiž. Skvělá je i hudba, která je znepokojivá, melancholické, ale nestrhává pozornost. První dvě třetiny mají skvělou gradaci, napětí, dramatičnost, ale v poslední fázi to tvůrci ke škodě uspěchali a "věc" se vyřešila jednou větou. Vzhledem k tématu a celému filmu to byl faul do vlastního hráče. Škoda. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Nejprve musím vyzvihnout výborný herecký výrok samotné Terezy Ramba. Jako dívák sedící v hledišti jsem jí věřil vše, co prožívala. Ostatní herci pro mě přestali existoval. Byli jakousi výplní. Moc si je ani nepamatuju, což vůbec nevadí, protože film je zápisník alkoholičky a tou byla Teraza Ramba. Obrovský problém jsem měl s tím, že mi film nepodal tolik informací, kolik bych chtěl. Nicméně bych film jako netradiční český počin doporučil ke zhlédnutí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Když ve 4. kapitole Ondřej (Miloslav König) jí u své maminky (Barbara Lukešová) svíčkovou, sleduje přitom v televizi fotbalový zápas Evropské ligy mezi Slavií Praha a Sevillou, který se odehrál 14. 3. 2019. Slavia v něm slavně zvítězila v prodloužení 4:3 a postoupila tak do čtvrtfinále, kde později nestačila na londýnskou Chelsea. (ELBobes)
  • Natáčení trvalo tři měsíce, v Ústeckém kraji filmaři strávili 13 natáčeních dní. Vedle Dubice pracovali také v Ústí nad Labem, Mněteši na Roudnicku nebo Církvicích na Ústecku. Natáčelo se také v Praze a v Dobřichovicích, kde se filmaři na pár dní ubytovali v protialkoholní léčebně, kterou provozuje právě autorka knižní předlohy Michaela Duffková. Natáčení skončilo v červnu 2023. (rakovnik)
  • Herečka Tereza Ramba (Míša) nejdřív roli odmítla a vrátila scénář, protože měla velkou obavu z toho, že by tu roli nemohla ustát. (Katka189)

Reklama

Reklama