Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí příběh asi není úplně košer termín pro film, kde jde o transplantaci srdce....jedná se tedy o kulervoucí příběh o otci, jenž neváhá pro záchranu syna udělat úplně, ale úplně všechno (ne vážně, je to fakt kvalitní, dojemný snímek)....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Charismatický Denzel Washington zde pře čtení scénáře šlápl ale pořádně vedle. Scénarista James Kearns vykonstruoval hodně naivní stejně tak i předvídatelný děj a snad každý divák si v půli filmu musí být jistý jak vše skončí. Je to škoda, protože by stačilo předělat několik dějových zvratů (mám na myslí hlavně ponechat Denzla dokonat své rozhodnutí před koncem filmu) a bylo by vše jiné resp. jaksi více vstřebatelnější. John Q. tak zůstává pouze obyčejnou Americkou limonádou a jediný pocit, který jsi z filmu odnášíte je ten, že když nebudete mít na zaplacení operace pro své dítě, tak vezměte pár rukojmích, tím prakticky vše vyřešíte a ještě se stanete národním hrdinou. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní film. Dokazuje, co by táta, neudělal pro svého synka. Perfektní výkon Denzela Washingtona! V posledních shlédnutých filmech s ním se mi moc líbí, hraje fakt excelentně! Každý film co jsem s ním viděl, tak nikdy nezklamal. Film John Q byl napínavý a leč se tam toho až tolik neudálo, mě se to moc líbilo. 4,5*. 85% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery! Říkám si: "No jo, drama, to si zase pobrečím." Ve skutečnosti se mi brečet vůbec nechtělo. Šokoval mě sice surový a krutý přístup nemocnice (nemáš prachy, tak vypadni), ale jinak jsem čekala mnohem smutnější konec. Třeba že se John vážně zastřelí, než k němu přiběhne žena, nebo že se operace nestihne a synáček umře. Taky mi přišlo zvláštní, že se John s rukojmími jen tak vybavoval o životě, jako by vůbec o nic nešlo. A to, že "zlá paní" (Anne Heche) nakonec přistoupí na Johnovy podmínky, když tak protestovala... no to je prostě Amerika. Film měl ale i světlé okamžiky, tak hodnotím lehkým nadprůměrem. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na pořádnou psychárnu, těšil jsem se na Anne Heche a těšil jsem se i na nějakou tu myšlenku. Bohužel jsem byl zklamán po všech stránkách. Hloupější scénář už jsem dlouho neviděl a herci byli jacísi nevýrazní. O tomto filmu si budu pamatovat pouze to, že už ho nikdy více vidět nechci... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený vo vládnych budovách v Toronte. (rador)
  • Odkaz "Pre Sashu" pred koncom a začiatkom titulkov je pre režisérovu dcéru Sashu Cassavetes. (Crybaby)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama