Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to divoké, je to kruté. Píše se rok 2009. Víte, co bude s vaším tělem? Automobilový závodník Alex Furlong (Estevez) je po své děsivé havárii vymrštěn ze svého kokpitu a vržen do budoucnosti. Je mrtvý pro přítomnost, ale zároveň bojuje o svůj život v budoucnosti. Stal se "freejackem", cizincem v nejpodivnějším světě. A nelítostný zabiják (Jagger) může získat za jeho kůži milióny. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní sci-fi, které má velmi dobrý nástup, ale postupně se utápí samo v sobě a moc se snaží o to, aby byl závěr překvapující, což se až tak nedaří. Z hlediska akčního je to lepší, ale opět platí, že tohle má vrchol tak někdy v první polovině, pak už zájem diváka začne klesat a není už tolik o co stát. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate podobný prípad, ako Johnny Mnemonic. Dnešnému divákovi film už nemá vôbec čo ponúknuť a jeho kŕčovitá snaha o predpovedať budúcnosť roku 2009 je vzhľadom na absenciu humoru už len smiešna. Vizuál nie je tak prepracovaný ako v Blade Runner, takže nemôžme hovoriť ani o autorskom počine a uveriteľnej paralelnej verzii budúcnosti. Príbeh mi príliš zmyslu nedával, chvíľami bol zjednodušovaný, finále zase prekombinované. Dizajn áut je obrovské wtf a vlastne je tým jediným, čo nám našepkáva, že sa ocitáme v budúcnosti, pretože tu pribudol len jeden síce extrémne vysoký, ale maximálne nevkusný mrakodrap. Film vás musí v prvom rade presvedčiť o uveriteľnosti fikčného sveta a v tom urobili tvorcovia základnú chybu. Stále ale celkom pozerateľné. 50% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kritiky se střídaly v názorech jako noc a den, takže jsem se rozhodl udělat si obrázek o tomhle filmu sám a šel jsem na něj do kina. Výsledek mě docela mile překvapil. Je to sice vpodstatě jen scifácké béčko s několika zajímavými osobnostmi v titulních rolích, ale dějově (byť není zápletka nijak zvlášť originální) je tenhle film zvládnutý slušně, a i přes "černobílost" charakterů lze říci, že nikdo z herců vyloženě nezklamal. A pokud čeká někdo alespoň záplavu triků, bude zklamán, protože tenhle film na nich rozhodně nestojí. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bohatí lidé mají vždycky nějaké výhody. Takový pan McCandless není spokojen se svým zchátralým tělem a proto si objedná nové, do kterého zbývá nainstalovat pouze jeho vědomí. Na objednávku je tedy těsně před rozmáznutím o zeď z minulosti přeneseno vyhovující vysportované tělo závodníka Alexe Furlonga. Alex se však probere ještě před výměnou vědomí a nespokojen se svým osudem začíná prchat neznámým prostředím s charismaticky hláškujícím lovcem Vacendakem v zádech. Snímek mezi ostatními béčky počátku devadesátých let působil poměrně svěžím dojmem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nápad s automobilovým závodníkem, který se po děsivé havárii ocitá v budoucnosti, ve které je nucen bojovat o holý život, doplatil na svůj přepálený casting a vysoce položené ambice. Ani jeden z herců se do svých rolí nehodí. Emilio Estevez se svými centimetry těžko může řídit formuli a se svým vzrůstem neoslní ani ve své akční poloze, kdy neustále ve filmu před někým prchá. Mick Jagger je herecky netvárný, dokonce i Anthony Hopkins dokáže být v roli milionáře špatný. Největší výhodou filmu je snaha tvůrců posunout ho za každou cenu do akční polohy. Jenže z filmu jsou cítit nenaplněné ambice. Jako by si tvůrci uvědomovali, že mají k dispozici silný námět, ale nejsou schopni ho dokonale zrealizovat a rezignují. Film rozhodně nebyl zamýšlen jako "béčkoidní" scifi propadák, ale nakonec se jím stal. Dnes už se na film dá podívat jako na akční scifi, které svoji původní myšlenkovou hloubku sice utopilo, ale nudný film to není. 60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Zábery z automobilových pretekov boli natáčané na Road Atlanta za použitia vozidiel typu Formula Atlantic. (beso74)
  • Volná adaptace sci-fi románu Roberta Sheckleyho Nesmrtelnost, s.r.o., vydaného v roce 1958. (Fingon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno