Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to divoké, je to kruté. Píše se rok 2009. Víte, co bude s vaším tělem? Automobilový závodník Alex Furlong (Estevez) je po své děsivé havárii vymrštěn ze svého kokpitu a vržen do budoucnosti. Je mrtvý pro přítomnost, ale zároveň bojuje o svůj život v budoucnosti. Stal se "freejackem", cizincem v nejpodivnějším světě. A nelítostný zabiják (Jagger) může získat za jeho kůži milióny. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kritiky se střídaly v názorech jako noc a den, takže jsem se rozhodl udělat si obrázek o tomhle filmu sám a šel jsem na něj do kina. Výsledek mě docela mile překvapil. Je to sice vpodstatě jen scifácké béčko s několika zajímavými osobnostmi v titulních rolích, ale dějově (byť není zápletka nijak zvlášť originální) je tenhle film zvládnutý slušně, a i přes "černobílost" charakterů lze říci, že nikdo z herců vyloženě nezklamal. A pokud čeká někdo alespoň záplavu triků, bude zklamán, protože tenhle film na nich rozhodně nestojí. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Je rok 2010 a ja sledujem víziu budúcnosti z roku 1992 na rok 2009. Mick Jagger si to kalí na obrnenom transportéri cez ulice a mníška s brokovnicou v ruke privíta prišelca zo slovami "...nehovor mi sestra, sakra...". Ľudia si pochutnávajú na smažených potkanoch a strieľajú do seba len tak z dlhej chvíle. Poviem vám som rád, že sa táto vízia nenaplnila. Totálne odpadný! film bez nejakých ucelených myšlienok E.Estevez vyzerá celý film ako obliaty studenou vodou a Rene Russo nemám rád. Najpríjemnejšie prekvapenie za všetkých inak podpodpriemerných hereckých výkonoch podáva už spomínaný Mick Jagger. Hrôza strach a mizéria filmu sa na vás valí po celých 110 minút, a nakoniec si poviete, tích 110 minút mi už nikto nevráti a ja som ich zbytočne premrhal. Ja vám vravím HA!, ja som ho nedopozeral. Hviezdu dávam za snahu a veľký podiel na nej má práve Mick Jagger. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Představte si, že by třeba nějaký vědec vymyslel kapesní, multifunkční laser a místo toho, aby za něj dostal Nobelovku a poskytl ho lidem ku prospěchu věci, tak by si s ním doma porcoval bifteky, aby je nemusel pižlat nožem. Podobně na mě působí využití námětu pro Freejacka. Samotná idea společnosti, která cestuje do minulosti, aby kradla lidská těla těsně před smrtí a pak je prodávala v budoucnosti boháčům, kteří mají sami na kahánku a chtějí si ještě prodloužit pobyt na modré planetě, mi připadala velice originální a zajímavá. Jenže film tento motiv využívá jen tak okrajově a snaží se béčkově a přímočaře bavit. Je to veliká škoda, protože je to opravdu maření skvělého nápadu. Jenže kromě zvučného hereckého obsazení a již zmíněného nápadu nemá film co nabídnout. Akce je tu poskromnu a navíc je mizerně natočená. Za zmínku snad jedině stojí honička, během které si hrdina stihne poklábosit s pronásledovatelem (,,Jak mi to jde?"- ,,Není to špatný."). Jagger je tu zřejmě jen pro slavné jméno a několik hlášek. Estevez je sympaťák, ale nemá moc co hrát a Hopkins se tu objeví všeho všudy dvakrát. Takže to by bylo k hercům a já jdu shánět předlohu od Sheckleyho, kde byl ten super nápad snad více rozveden. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tohle akční sci-fi jsem viděla v patnácti letech; nebyla jsem uchvácená, ale docela jsem se bavila a moc se mi líbil Mick Jagger. Když jsem kousek zahlédla po letech, béčkovost a amatérství z filmu doslova teklo proudem - od chabého scénáře, přes levné kulisy a efekty, až po ploché, případně křečovité výkony herců. Rozhodně to však není nekoukatelně blbý film, zkrátka jen slabší průměr. 45% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu mě to neskonale otravovalo. Emilio Estevez je naprosto příšerný neherec. Dialogy byly utrpením. Po skoku do "budoucnosti" se to celkem rozjelo, přestože je ta budoucnost naprosto přitažená za vlasy. Směšnost některých sci-fi, ve kterých si myslí, jak překotný je vývoj, je bohužel častá. Ovšem, jak to udělat, když musely některé postavy přežít i do budoucnosti že. Na druhou stranu je doba 18 let pro obě dvě postavy, které prežily do budoucnosti, naprosto neviditelná. Jako kdyby s tím Alexem skočily taky a nezestárly. Ve zkratce: akce celkem ujde. Mick Jagger překvapil, Hopkinsovi jsem to teda fakt nevěřil, samotné rozuzlení je celkem fajn, výsledný dojem lehký podprůměr. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Keď Alex (Emilio Estevez) uteká po návšteve starého bytu Julie (Rene Russo), digitálny bilboard "Welcome to New York" ukazuje, že je štvrtok 23.11.2009. Tento deň však vyšiel na pondelok. (beso74)
  • Zábery z automobilových pretekov boli natáčané na Road Atlanta za použitia vozidiel typu Formula Atlantic. (beso74)

Reklama

Reklama