Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak muž a zviera spoja svoju krv, navždy ich to spojí.“ Rozprávka, ku ktorej som si nikdy nenašiel vzťah, hoci sa to X rokov pri reprízach snažím zmeniť. Zwick bol vždy zvláštny režisér: spolupracoval s hviezdnymi hercami a jeho príbehy boli plné cti, chlapskosti a hrdosti, lež scenáre boli rozvláčne, povrchné, plytké a zjednodušujúce. Veľakrát chcel povedať tak veľa vecí naraz, až sa začal zajakávať. Epická LEGENDA O VÁŠNI je film s dych vyrážajúcimi prírodnými scenériami a povznášajúcou hudbou, ale celé je to na môj vkus azda až smiešne hrdinské, heroické a patetické a to sa pokladám za patetického diváka, ktorý u TITANICU plače tri hodiny v kuse. Herecké výkony sú slabé (Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas), stopáž nadmerná a líčiť vojnu ako lyrickú vecičku, kde občas niekomu odkvapne krv, by som moralisticky odsúdil ako neveľmi šťastný nápad. Anthony Hopkins je (v prvej polovici) skvelý, Bart tiež, atmosféra príjemná, ale to je všetko. Predchádzajúci Pittov film, podobná nostalgická historická rodinná sága A RIEKA TEČIE, vo mne zanechal hlbšiu stopu. Prekvapivé je, že tento druh povedzme pomalšieho, melodramatickejšieho filmu (s rozpočtom 30 miliónov dolárov) na celom svete zarobil fajnových 160. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tento snímek charakterizuje vše, cosi představuji pod termínem rodinná sága. Tvůrci nechali hlavní role hvězdně obsadit a udělali dobře. Anthony Hopkins jako táta rodiny byl fakt skvělý. Pitt se mi líbil hlavně v místech, kdy mu z běsnění šáblo a sbíral skalpy. Filmu dominuje nádherná hudba a úvodní melodie vám bude dlouho znít v hlavě. I když to bylo hezké, i když to bylo zajímavé, těch skoro 130 minut se ke konci mírně táhlo... * * * * ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guilty pleasure. Všechno vypadá strašně nádherně, Hornerovi se náramně vydařil srdceryvně romantický soundtrack a herci dávají dění realisticky emocionální pozlátku, která musí obzvlášť ženám značně rozproudit slzní kanálky (občas možná i ty slinné). Audiovizuální forma je opravdu bezchybná a zcela zastiňuje těžce patriotický příběh, který je podřízen povrchovému efektu na úkor hlubší efektivity a nepřináší nám, na rozdíl od takového Tance s vlky, žádný výraznější intelektuální přesah ani stoprocentně přesvědčivý životopis jednotlivce. Velikášství Zwick ustál v jednotlivostech, ale celkový příběh o velkém časovém rozpětí klopýtá do cíle občas moc kouskovaně a nenabídne dostatek prostoru k plynulé návaznosti jeho jednotlivých, odlišně náladových etap. Přesto to tomu Edwardovi žeru, už kvůli opojnému magickému nádechu, krásné přírodě a trochu i kvůli Anthony Hopkinsovi, což je zkrátka a dobře herecký titán... 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já ... nemůžu uvěřit tomu co jsem zrovna viděla ... dojetím nemůžu ani dýchat, natož se soustředit na své myšlenky ... komentář se pokouším napsat při dozvuku neskutečně nádherné hudby Jamese Hornera .... a vůbec mi to nejde .... nejdou mi dát slova dohromady, protože jen těžko je vystihnout a zhodnotit tento velice silný příběh trojice bratrů... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně a hlavně decentně natočená červená knihovna s nádhernou hudbou Jamese Hornera, krásnou kamerou Johna Tolla a kvalitními a charismatickými herci v hlavních rolích. Děje a zvratů je tam sice na dvouhodinový film až příliš (vsadím se, že scénář by vystačil i na desetidílnou minisérii), pročež některé dějové linie jsou odbyty hodně rychle a zkratkovitě a tudíž nemají moc velkou šanci patřičně vyznít, ale jinak je to v rámci své škatulky (epické melodrama) takřka dokonalé. 70 - 80 % ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Calgary bylo vybráno pro filmování hlavně kvůli suchému podnebí. Jakmile se začalo filmovat, tak štáb zažíval rekordní srážky. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama