Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektné herecké obsadenie, príroda a geniálna hudba James Hornera, ale ten príbeh bol na môj vkus už moc rozťahaný. Inak je to perfektný film, ktorý ma tradičnú Zwickovu skvelú atmosféru a po príbehovej stránke možno niektorých aj zahreje pri srdci. Oblúbené soundtracky: Twilight and Mist, To the Boys, Farewell, Wild Horses, / Afred, Tristan, The Colonol, The Legend /. 85% - 4* ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Epos o jedné rodině je natočen takovým stylem, že mu bez okolků odpustíte i ten rozmáchlý a přeromantický děj. Mládě Pitt, charismák Hopkins, krásná Karina Lombard a bohužel opět nehezká Julia Ormond, která se v jednom kuse tváří jako hrouda neštěstí. James Horner si opět vybral silnější chvilku...i díky němu jsou ty obrázky tak hezký. Z pohledu Julie to je film o jedné ženštině mezi třemi chlapáky, z nichž dva chce, ale je nucena vdát se za třetího. Proč ale sáhne po alternativním odchodu, mi zůstalo pocitově utajeno (ten důvod mi moc neseděl). Z pohledu Hopkinse film o tom, že zkrátka existují rodiny, kde se ženy moc dlouho nezdrží...Isherwood: nulový děj?????? Tos mě rozesmál, nedovedu si představit, jak by podle tebe vypadal epický film. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne veľmi obohacujúci film o tom, že ženu môžete oblbnúť postavením, peniazmi alebo peknou tvárou, avšak po čase bude tak či tak rozmýšľať srdcom a..... inými orgánmi. Takisto ma naučil to, že mám žiť tak ako chcem ja a nie tak ako chcú iní. Všetci zúčastnení podávajú skvelé herecké výkony, pričom by som vypichol Hopkinsa a samozrejme Pitta. Miernou vadou je dlhá stopáž ale tú vynahradí nádherná kamera. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tento snímek charakterizuje vše, cosi představuji pod termínem rodinná sága. Tvůrci nechali hlavní role hvězdně obsadit a udělali dobře. Anthony Hopkins jako táta rodiny byl fakt skvělý. Pitt se mi líbil hlavně v místech, kdy mu z běsnění šáblo a sbíral skalpy. Filmu dominuje nádherná hudba a úvodní melodie vám bude dlouho znít v hlavě. I když to bylo hezké, i když to bylo zajímavé, těch skoro 130 minut se ke konci mírně táhlo... * * * * ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príjemnú rodinnú ságu nakrútil ešte pred Posledným samurajom a Krvavým diamantom režisér Edward Zwick. A že je na čo sa pozerať sa presvedčíte aj sami. Hlavne po skvelom začiatku. Celkom vydarený romantický film určený hlavne pre dievčenské (ženské) publikum. Brad Pitt hrá veľmi dobre a dobre mu sekundujú Anthony Hopkins, Julia Ormond a Aidan Quinn. Bohužiaľ ale film plynie dosť pomaly a ku koncu sa toho vo filme deje toľko, že by to vystačilo na miniseriál. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Brad Pitt povedal, že mu skúšali naniesť make-up, aby mohol hrať Tristana ako starého muža v epilógu, ale výsledky neboli presvedčivé. Starého Tristana nakoniec hral Doug Seus, tréner medveďa Barta, jediný muž, ktorý mohol bezpečne zápasiť s Bartom pred kamerou. (Arsenal83)
  • Přesun filmování z Montany do Kanady ušetřil produkci celkem 2 miliony amerických dolarů. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama