Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Díky nahrávce z domácí kamery bývalá vojačka zjistí, že smrt jejího manžela je jenom špička ledovce vražedného organizovaného zločinu, který sahá daleko do minulosti. (Netflix)

Recenze (105)

kiros179 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde to.  Ač jsem se snažil, opravdu to dokoukat nejde.  Hlavní představitelka padesátikilová supermodelka-barbína-pilotka-MMAranařka, alias "uhni nebo tě složím" velice usilovně soupeří s policistou "jsem věčne v pr*eli-co teď budu dělat-další výpadek, nevadí sednu za volant a někam se pojedu podívat" o pozici nejotravnější postavy, musím říci, že je to opravdu litý boj.  Pachuť vaty a nekonečně prodlužované nudle z nosu se line celou dobu oněch šesti dílů, které jsem byl schopen vydržet.  Vcelku vypovídající pro celý seriál je fakt, že jediný, které tam mohl něco zahrát (ahoj Thorine) je v seriálu v několokasekundových záblescích, někdy urve možná i minutovou stopáž za celý díl.  10% ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Líbilo... Nelíbilo... Dohromady nevím. Někdy mi to připadalo jako Nesbovy detektivky, kde si člověk musí kreslit myšlenkové mapy, aby se zorientoval. Někdy mě hlavní hrdinka strašně štvala a někdy mi jí bylo hrozně líto. (Btw. co to je pořád za módu s těmi křivě napíchanými rty?) Dost často mi příběh nedával smysl, 2 a 2 bylo opravdu někdy 5. Dokoukala jsem to za den a půl a ačkoli jsem na konci pustila slzu, myslím, že bych to potřebovala vidět ještě jednou s tím, co teď vím. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Štandardná cobenovka s toľkými zvratmi, že záverečné finálne odhalenie už nejako moc neprekvapí. ALE(!) pozerá sa na to skvelo. Včera som dal na jeden záťah šesť častí a dnes som to doklepal. To je pre mňa dôkaz o výbornom filmovom zážitku, ktorý mi síce trochu kazila škaredá, v jednom kuse zamračená, Abbey a furt omdlievajúci Rushid Abdul Mohamed Kierce, z ktorého som mal dojem, že je len jedným neschopným a otravným debilom. Na oddych s vypnutým mozgom ideálne. 80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Ještě pořád mám v živé paměti, jak jsem na začátku roku 2020 skočil na sledování Cizince (The Stranger) a jak mě seriál podle knihy od Harlana Cobena vtáhnul do děje. Chytilo mě to a až do konce to nepustilo, takže jsem tak nějak předpokládal, že i další seriál, který pro Netflix vznikl na základě jeho předlohy bude mít podobný účinek.  Jenže očekávání se nepodařilo úplně naplnit. A přitom tom začalo nadějně, napětí a tajemno tomu rozhodně nechybělo. Postupně jsem však častěji a častěji vrtěl nesouhlasně hlavou a říkal si, že tohle mi nesedí. Mnohá rozhodnutí byla prostě hloupá, ať už je dělala hlavní hrdinka nebo vyšetřovatelé a já se nad to nedokázal povznést. A to mi ani nijak nevadilo obsazení, teď už vím, že když vidím Richarda Armitage, tak mám očekávat zamotaný příběh a být podezřívaný a Michelle Keegan už předtím vojandu (Our Girl) zahrála, takže proč ne. Ale ani závěrečný zvrat mi nepřišel tak hrozně nečekaný a celkově jsem tak trochu zklamaný. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Mělo to sice spád, mělo to detektivní šmrnc, ale obsahově to bylo skoro tupé a řekl bych podvod na diváka. (Ano Agatha Christie se proslavila detektivním románem, ve kterém porušila pravidla, stejně jako je tomu i u této série). Řada věci tam nedává logiku a hlavní hrdinka je sorry jako de facto blbka, která chodí na zajíce s bubnem a pokud se rozhodne, tak vždycky jenom blbě. Nepoučitelná a navíc sebestředná. A to bylo dost hrozné. Také mě unavuje, že 80% filmů nám sděluje, že kdo má peníze je darebák. Ale to není žádná absolutní pravda. Špičkový výkon podal Adeel Akhtar a ukázkového dobrého vola sehrál Emmett John Scanlan. Za ně dvě hvězdy, zbytek bída bez lesku a některé role byly úděsné (např. nevlastní bratříček..). 40% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Seriál byl natočen podle stejnojmenné knihy od Harlana Cobena z roku 2016. Natáčelo se v Manchesteru a jeho okolí. (Dalfor)
  • Dům rodiny Burkett je ten stejný, jako dům Tommyho Shelbyho v seriálu Peaky Blinders (od r. 2013) – Arley Hall & Gardens in Northwich, Cheshire, Velká Británie. (Dalfor)

Reklama

Reklama