Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ta dívka vynaložila tolik námahy na získání srdce mladíka, kterého potkala v letadle, že si plně zasloužila, aby ho nakonec získala. Doufám, že stál za tu práci. Jinak mi všichni ti lidé přišli takoví umělí, jejich chování hrozně nepřesvědčivé, jakoby to nebylo ze života, ten plán cesty na konci byl fajn, ale obdivuju to děvče, jak něco takového dokázala stvořit za tak krátkou dobu a stopáž byla moc dlouhá, prostě hodně slabé 3*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Crowe ví jak zapůsobit na diváka, respektive na určitou skupinu diváků. Někomu bude připadat Elizabethtown jako vyumělkovaná sentimentální volovina, někomu jako upřímná jízda přímo od srdce. Řadím se do druhé skupiny, takže nemohu být s výsledkem nic než spokojen. Milostná linie je krásně obyčejná a přirozená, vyšperkovaná chytrými dialogy. Bloom je překvapivě ke koukání a Kirsten Dunst předvádí nejlepší a nejsympatičtější výkon své herecké kariéry. Rovněž Susan Sarandon je výtečná a její stepové představení je bravurní záležitost. Snímek který zahřeje u srdce především romanticky naladěné duše. Pro škarohlídy naprosto nepřístupné. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Víte jaký je rozdíl mezi selháním a fiaskem? Selhání by bylo kdyby tenhle film natočil nějaký průměrný režisér s nicotným talentem. To, že je pod režií a scénářem (tím hlavně) podepsán Crowe je fiasko. Během sledování mě často napadalo jestli se u toho víc nudím nebo jestli mě to víc uráží (opravdu mnoho scén a dialogů je tak mimoňských, že jsem obracel oči vsloup). Nudná variace na nejstarší příběh "kluk potká holku", hloupě ukecaný film, ztráta času. Jestli chcete ukecanou romantiku, sáhněte po Linklaterovi. 30% ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně přirozený snímek natočený s akurátní nadsázkou tak, aby člověk neměl depku z toho, že se půl filmu dějí přípravy na pohřeb. Je to zajímavá kombinace spojovat přípravy na pohřeb s tím, že člověk najde svou životní lásku...ale je to podané tak, že mi to ani trochu nepřišlo. Orladno i Kirsten svou roli stvárnili úžasně. Po zhlédnutí mám dobrý pocit, co víc si přát. Jen bych chtěla vidět účet za ten den po telefonu :oD ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Začátek naprosto božský - botové fiasko, svérázný šéf Alec Baldwin a první setkání s Kirsten Dunst – říkal jsem si, že tenhle film určitě zahýbe s mým top 100. Jenže ono to pak s příchodem do Elizabehtownu začne být podivně slaďoučký, umělý, patetický a Bloom otravnej a pěkný Kirsten málo. A ta přaslazenost se stále stupňuje a ani to neskončí odporně veselou smuteční hostinou, ono to ještě pokračuje očistnou cestou přes státy při který se Bloom děsně řehtá, když si povídá s urnou za zvuků vlezlýho cajdáku!! No málem jsem se z toho všeho už poblil. Cameron Crowe natočil jeden z nejlepších filmů všech dob, geniální rockový trip Almost famous, co se stalo, že si to u Elizabethown neuvědomil a hází po nás chemickou cukrovou vatou? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • V původním scénáři byl Ben Claiřin bratr a Claire ho využívala k tomu, aby se zbavila nežádoucích nápadníků. (HappySmile)
  • Natáčení scény na hřbitově s herci Orlandem Bloomem a Kirsten Dunst bylo přerušeno, protože přišla neočekávaná bouřka. Režisér Cameron Crowe ale trval na tom, aby se natáčelo dál, protože to podle jeho slov vypadalo přirozeněji. (HappySmile)
  • Orlandu Bloomovi (Drew Baylor) se při práci na filmu dostalo prostřednictvím režiséra Camerona Crowea příjemného vzdělávacího bonusu: "Jak se všeobecně ví, on dřív psal pro časopis Rolling Stone a v jeho životě se bez hudby neobejde nic. Ví o ní absolutně všechno. Takže i na place se hrály určité písničky, aby se člověk dostal do té správné nálady. Až jsem se začal sám sebe ptát, jak jsem kdy mohl točit bez toho. Díky Cameronovi jsem dneska fanoušek třeba Boba Dylana nebo Toma Pettyho. To je na někoho, kdo si jako svůj první singl koupil Bad od Michaela Jacksona, docela slušný postup." (NIRO)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno