Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (670)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film, svižné tempo, výborná a vypečená zápletka, geniální uvažování N. Cagea......ale nějaké ty chybičky se sem vloudily (což vůbec nekazí dojem filmu): a) Hodiny na 100 dolarové bankovce ve skutečnosti ukazují 4:10 a ne 2:22, jak se tvrdí ve filmu. b) Když Ben zadává heslo do místnosti s deklarací nezávislosti, tak zadává 9 znaků. Ale heslo "Valley Forge" jich má o dost víc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Už děda mého dědy nikdy nehledal žádný poklad a já jsem statečným pokračovatelem této rodinné tradice. Nicméně čmuchání po stopách pokladů obvykle považuji za zábavný filmový materiál a lovec Ben určitě ostudu žánru neudělal. Dostal celkem solidní nápovědy, což činilo pátrání zajímavým, jenže uvěřitelnost příběhu hodně srážela genialita padouchů, kteří se vždy zázračně vygooglovali na správném místě. A ochranu Deklarace nezávislosti si, i přes svůj přiznaný amatérismus v oboru, představuji poněkud jinak. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Odlehčený Bruckheimer, který nezklame, ale ani výrazně nenadchne. Slušná variace na Indyho, které schází lepší scénář a výraznější akce, Cage to ale nakonec stejně všechno utáhne a na nedělní odpoledne se jedná o jasnou volbu, při níž nemusí člověk ani trochu myslet, jen poslouchat všechny ty výmysly. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady jste mě s hodnocením pěkně nasrali. Bejt v blbý náladě, tak vás tady všechny zjebu jak malý Jardy. Jako to, že Lovce pokladů hodnotěj blbě samozvaný vodborníci je v pořádku. Jejich život je beztak jen jedna velká nepřetržitá snaha vypadat jako vodborník s vytříbeným filmovým vkusem, ale to, že mě tu bude blbnout i moje vlastní topka je i na mě silná kávička. Kyti, Kájo, tohle je zrada, kdyby jste ten film takhle ohodnotili ve válce, nechám vás za to na místě zastřelit. A ty tuny zdejších vodborníků na americkou historii, cha, podle zdejších komentářů to vypadá, že v naši zemi je víc odborníků na americkou historii než v samotný Americe, ale dost už srandy, TOHLE JE PROSTĚ NEJLEPŠÍ FILM NA SVĚTĚ A HOTOVO. Od začátku je jasný že film natankoval red bull a pořádně sešlápnul plyn. Kdyby to šlo klidně bych vstoupil do děje, nejlépe v okamžiku kdy do něj vstoupila Diane Kruger, protože nic na světě mě nedokáže vzrušit víc než když Diane Kruger zapáleně mluví o deklaraci nezávislosti. Svůj moment tam mám i Nicolas Cage, jak tam tu deklaraci čoruje, to je slušná husťárna, deklarka je hlídaná jak prase a on vytáhne šroubák a začne tam s ním rajtovat jak nějakej instalatér. No prostě bomba, akce sice stíhá akci. Jen Diane zůstává k mému velkému zklamání pořád oblečená. Všichni tam totiž pořád lítaj od domu k domu, že nemaj čas ani pořádnej sex což mě celkem mrzelo. Na druhou stranu to chápu, být na stopě pokladu v zemi, kde se dá najít asi už jen ekonomická krize by rajclo každýho. Po x letech jsem si u TV zase pořádně za dobrodružněl a zase jsem zatoužil objevovat zašifrovaná tajemství s krásnou holkou po boku. Z filmu doslova přetéká nadhled, zábava a dobrodužství a to pro mě byl, je a bude vždy ten nejkvalitnější filmový materiál. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušný filmek s Nicolasem Cagem v hlavní roli, který si tak trochu chce hrát na Bonda a Indiana Jonese.Režie není nijak úžasná, ale celkem svižný filmek rychle uteče, ikdyž jeho konec je lehce překonbinován. Docela rád bych věděl tolik co hlavní role, které v žádné chvíli nedochází nápady a ani není hádanka kterou by nevyřešil. Sean Bean je slušný protivník, ale ostatní postavy jsou zbytečné. Pomocník hlavního hrdiny a celá hlavní dvojce mi připoměla seriál Lovci pokladů(když opomineme, že krásnou lovkyni nahradil Nicolas :))). ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Hlavné trio zistí, že tieň Domu nezávislosti ukáže ďalšiu stopu v jeden konkrétny moment dňa. Tvorcovia však úplne zabudli na fakt, že v priebehu roku sa Slnko na oblohe posúva, a tak by ich tieň v nesprávny deň mohol ľahko zaviesť nesprávnym smerom. (Hodnotim)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama