Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film ktorý je porovnávaný s jeho novším prevedením z roku 2007 som videl skôr. Vôbec som neľutoval, možno trocha stráca na svojho novšieho kolegu, ale má čosi do seba a príjemne smrdí šesťdesiatymi rokmi. Chýba tu trocha nejaká väčšia a výrazná herecká osobnosť, ale to vnímam asi len s odstupom času. Počas filmu som to nepocítil. Film trocha skrášľuje ešte "mladá" Robin Tunney. Je to veľmi kvalitná detektívka o vrahovi, ktorý skutočne zabíjal a ktorý pravdepodobne nikdy nestratí svoju "slávu". ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film se snažil o zkřížení několika jiných, např. "Sedm" a "Občan X". Atmosféra takováto skutečně byla. Jen mi vadily "neprožité" vraždy (možná za to mohl retrostyl snímku), málo byla vidět policejní práce (zvláštní, že případ nepřevzala FBI) a nebyl vidět vrah. Což možná dodávalo snímku na autentičnosti a působivosti. Mně ale vadilo, že divák neví něco víc než policie. Ale možná o ten trpký pocit zde šlo. Dívatelný film, kterému ale určitě do nadprůměru dost chybí. PS: Ještě bych chtěl dodat jednu zásadní věc: připadalo mi, jako by syn vyšetřujícího policisty byl chytřejší jako celá policie sama. A to měl tak 10 - 12 let. Takže celkem smutné a nevím, zda to do filmu vůbec mělo patřit. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pozor, nejde o film Davida Finchera! Ale televizní snímek na základě úplně stejných událostí, ke kterým došlo v Kalifornii v 60. letech, kdy masový vrah řádil a policie ho nedokázala odhalit. Klasicky natočený snímek je o něco akčnější, určitě kratší a kupodivu i poutavější než ten Fincherův, i když nepracuje tolik s atmosférou a detailní rekonstrukcí vyšetřování. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Také jsem myslel, že to bude ten Fincherův. Jen by mě bavila sledovat má reakce, pokud bych to v průběhu filmu nezjistil a pak tady civěl na těch 85%. No ale nebylo by to poprvé. Toto se zcela úplně nevyvedlo. Histerickohistorické plácání dobových reálií, kde nemohli chybět hippies a kosmonauti, bylo účelové a také ne ideálně zasazené. Herec v hlavní roli nebyl silným článkem a to je vždy zlé. Postava jeho syna byla naprosto nesmyslná a zbytečná. Jeho procházky tátovo kanceláří a pročítání policejního archivu hloupé. Vykreslení rodiné krize bylo trapné. Máma"Máš už zbaleno?" Synek: "Ne" Máma: "tak si zbal, musíme jet." Syn: "Já nikam nejedu."......................no a tak se nikam nejelo. Srandisti. 40% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí jsem si tento film spletl s tím od Finchera. Samzřejmě očekávám, že ten bude lepší. Tohle se mi nezdálo hned z několika důvodů. Doba roku 68-69 byla sice pěkně zrealizovaná, ale postavy tak vůbec nevypadaly. Detektiv se sestříhem, kterej se tenkrát těžko nosil a jeho žena taky. Dál se mi nelíbilo to jeho děcko. Rory Culkin má sice dobrej ksicht a potenciál, ale toto byla špatně napsaná role. Vůbec jsem nepochopil, proč tam vůbec byla. Už jsem jenom čekal, že synek vyluští kód a vrah pak bude ohrožovat jejich rodinku. Prostě to zapletení rodiny do děje bylo úplně zbytečné. Detektiv mi připadal celkem topornej, měl hrozný výkyvy nálad, ale to bylo asi taky scénářem a režií, ne jen jeho hereckm ztvárněním. No, to je tak asi všechno, co jsem chtěl říct. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je krátce zachycen televizní přenos z prvního přistání na Měsíci (20. července 1969). Zazní i slavná věta velitele Apolla 11 Neila Armstronga: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (noelcoward73)
  • Zodiak ve svých dopisech tvrdil, že zabil nejméně 37 lidí. Policie mu dodnes může dokázat jen pět vražd. (Indy_Brabino)
  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek vánoční písně „It's the Most Wonderful Time of the Year“ v podání Andy Williamse. (noelcoward73)

Reklama

Reklama