Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

MM11 

všechny recenze uživatele

K čertu s Uwe Bollem. V dnešní nudně promakané době se zoufale hledá jakási postavička pro obveselení několika pisálků na netu. Nový Ed Wood moderního střihu... Proto se vytáhnul nezajímavej a ujetej Němec, co neumí ani dost nasvítit konkrétní scénu a počalo se vymýšlet vtipných narážek. Nehledě na to, že tahle nula se svojí slávou snad i vyžívá (jinak si jeho nadprodukci a další avizované projekty nedovedu vysvětlit) je podobné vytváření kultů doufám jen krátkodobou záležitostí. Protože vedle autora háleřových sci-fi filmů, které měly srdce a nadšení by vypadal fakt blbě. Ehm, to na úvod. A teď k filmu. Stupidní a neomluvitelně nudné. Že zírám pět minut na dialogovou srágoru a pak se dočkám toporné zpomalovačky nepovažuju za tak nenormální (v upírských céčkách běžná rutina). Herci neuměj a jsou jedině na škodu. Konec jsem ovšem nepochopil, buď došla páska nebo vyšší smysl. Ať tak či tak, Boll by mohl dělat výtečného marketingového poradce. Dělá blbce z lidí, kteří z něj dělají blbce. A to se hodí... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ufff, no co dodat, že ? :) Jmenovat se to třeba.."Xenomes unleashed" tak tomu dám 3*...ale takhle ? House of the dead ode mě 3* dostal, bo se celkem solidně držel konceptu hry a taky měl spád, ale tohle prostě NENÍ Alone in the dark....je to všechno jen TO NE !!! Fanoušci série (takže i já) budou Uweho a tenhle film dosmrti proklínat...kdyby ten natvrdlej němčour vzal první verzi scénáře, tak by to dopadlo o hodně líp. Navíc ta jeho automobilová honička, kterou do filmu vyloženě chtěl, je dosti sračkoidní. Pokud chtěl Uwe natočit film s velkým množstvím akce, vojáků a CGI monster, tak proč se to (doprdele) muselo jmenovat Alone in the dark....sakra je tam to slovíčko "Alone"...pokud se nemýlím, tak to znamená "Sám"...a pokud vím, tak v celé herní sérii (krom 4.dílu) se Edward pohybuje SÁM (+ samozřejmě nějaké monstra...ale nejsou jich kvanta)v NOCI na nějakém OPUŠTĚNÉM místě. Pokud jste film viděli, tak už víte o čem mluvím. Takže, pro ty, kteří film ještě neviděli....pokud jste fanoušci - nedívejte se na to (!!!). Pokud se řadíte mezi ty, kteří hru nehráli a nikdy o ní neslyšeli...a pokud se vám líbí akce a hodně emzáků, tak se na to klidně podívejte a bude se vám to líbit. Jen se bojím, jak dopadne Bloodrayne, jelikož podle traileru to vypadalo fakt "záživně." A Far cry....ajajajaj. Ale to uvidím později, takže nezbývá mi nic jiného, než doufat :) ()

Reklama

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem nakonec neodolal a poprvé jsem se seznámil s tvorbou "legendárního" Uwe Bola. Neprohloupil jsem. Film mě utvrdil v mém mnohaletém přesvědčení, že Christian Slater je příšerný herec (nemám ho rád už od Jména růže). Tak bídnej hereckej výkon v hlavní roli jsem ještě neviděl a pravděpodobně už ani neuvidím. No a nakonec si nechém režii. Není pochyb o tom, že Uwe je totálně neschopnej tvůrce, který absolutně neumí vyprávět příběh (a neumí ho ostatně ani napsat, viz úvodní dlouhá vysvětlovačka, kterou jsem vůbec nepochopil), ale když ho to baví, ať si klidně dál točí své milované kraviny. Ostatně, kdyby podobné nadšení nesdílel Ed Wood, neměl by Tim Burton k dispozici tak nádhernou látku pro svůj nejlepší film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S titulom "Alone in the Dark" (Sám v temnote) som sa prvý krát stretol v časoch, keď som aktívne trávil dlhé hodiny pri hracej konzole Play Station 2. To už je hodne dávno. Bola to výborná, atmosferická, horrorová hra. Preto som sa potešil, keď sa v roku 2005 objavila jej filmová adaptácia. No keď som zistil, že ju režíroval nemecký babrák Uwe Boll hneď ma prepadli obavy ako to bude vyzerať. Po zhliadnutí filmu konštatujem, že to nie je až taká katastrofa ako som sa obával. ** ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Tak Uwe skutočne nie je dobrý režisér. Ako je už zvykom scenár nám chýba, čo by až tak nevadilo keby to bolo zábavné, lenže nie je a je to skôr nuda. Ale uvidíte vrtuľníky, hummere a príšery ktoré sa nepodobajú ničomu čo ste doteraz videli ( nuž originalitou zrovna neoplývajú ). Dať ale odpad je absolútne nelogické, ale rozumiem módnej vlne, Uwe si však zaslúži aspoň dve. Keby bol film kratší tak neváham ani chvíľu a dávam viac. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Úvodní vysvětlovací text byl přidán po několika zkušebních projekcích, protože diváci byli příběhem zmateni. (akisha)
  • Snímek se umístil na 21. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Scény z filmu použila kapela Nightwish ve videoklipu ke své skladbě "Wish I Had an Angel". (Mandalorian)

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama