Reklama

Reklama

Americký umělec Tom Warshaw (David Duchovny) žijící v Paříži hledá odpovědi na své problémy v dospělosti ve vzpomínkách na svoje neobyčejné dětství… Píše se rok 1973 a třináctiletý kluk z Manhattanu právě dozrává v muže. Zatímco jeho matka truchlí po zemřelém manželovi, Tom se vyrovnává se svým smutkem jinak, útěky ze školy a kamarádstvím s Pappasem (Robin Williams), slabomyslným uklízečem. Poté, co Tomovým životem otřese nečekaná tragédie, je postaven před těžké rozhodnutí., kterému po třiceti letech musí čelit. V roli slabomyslného uklízeče uvidíte Robina Williamse, hvězdu filmů Mrs. Doubtfire, Insomnie a Noc v muzeu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Hezky film o tom jak se z kluka stava muz, jeho osudove zvraty v mladi, ktere ho donutuli k uteku ze zeme. Zase jako vzdy velmi dobry herecky vykon R. Williamse s ne o mnoho horsi rezii D.Duchovnyho. Poutavy pribeh, bez extremu ale take bez nudy a hlavne nevite co se stane po cast filmu jiz po prvnich minutach. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Možná lehce zidealizovaný a selektivně pojatý ale zajímavý a z dnešního pohledu už v mnoha pohledech neopakovatelný pohled na dětství. Za to flirtování a otevřenost by dneska šla půlka lidí sedět anebo by z toho půlce mimibazaru prdla cévka. Tradičně parádní Williams, nádherná Leoni a k tomu jako bonus rozkošná šéfka. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh o dospívání. 1) 44letý režisér a scénárista David "Mulder" Duchovny si v překvapivě emocionálním snímku i sám zahrál. 2) Hvězdou filmu a jediným důvodem, proč jsem dílo sledoval, byl 15letý Anton Yelchin. Nezklamal mě herectvím ani vzhledem. 3) Zpočátku se film dost táhl, zajímavé okamžiky střídaly pásy nudy, ale pak nabral dech a drama získalo na obrátkách. Na konci jsem slzel, až stydno. 4) 1984. Sometime in the spring. I went from retard to mentally handicapped. And then in 1987-88, I went from handicapped to challenged. I changed again. I'm probably changing right now. Who knows what I'll be next? ()

Nine 

všechny recenze uživatele

Vše z Tommyho dětství byl krásný film, který bych neváhala ohodnotit minimálně 4 hvězdičkami. Když se ale přehoupl do dospělé části, jeho kouzlo bylo ztraceno. Na scénu se vkradl, vlastně tam skočil, klasický americký slaďák. Pointa? Dost chabá a skoro bych řekla o ničem... Ne, část s Duchovnym se nepovedla - poselství se nekonalo, jen mi to dost zkazilo celý dojem z tak moc příjemně rozjetého filmu. Škoda. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Na čtyři hvězdičky to třebas úplně není, ale tady dávám body k dobru již za samotné téma, tenhle žánr nostalgického vzpomínkového melodramatu patří mezi mé oblíbené. Prostě pohodový příběh o přátelství, lásce a návratu do rodného města, natočený standardně, s pár těžkopádnějšími momenty, které mu dokážu odpustit. Mě něco takovéhoto vždycky hodně potěší, i když toto zrovna není úplně to pravé ořechové, nějaký ještě výraznější dopad na city by rozhodně nezaškodil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • David Duchovny v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama