Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

David O Russel je tak trošku podivín a tak trošku agresivní vypravěč. Vůbec nebere v potaz divákovu zvyklost a usazenost. Naopak ho neustále vytahuje z jeho "komfortní zóny" a zasypává dalšími tématy, divokými dialogy a emočními výlevy. Nakonec to však všechno dává až překvapivě jednoduchý smysl. Herecká sestava je zde výborná a David ji vede jako zkušený loutkář... 80% ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Zřejmě budu ve svém názoru osamocen, ale mě se tahle existenciální komedie plná roztomilých podivínů docela líbila. Díky zajímavému obsazení, originálnímu tvůrčímu přístupu a extra potrhlému scénáři je nám příběh podán hodně svéraznou formou ulítlých vtípků a vizuálních vychytávek. Naléhavost ekologického obsahu je v téhle dadaistické hříčce D.O.Russella dovedena až na hranici absurdnosti (hasič jedoucí k požáru na bicyklu) a v podobném lehce bizarním duchu se vlastně nese celý film. Pravda, nejde o divácky příliš vstřícné dílko, ale když půjdete filmu trošku naproti, budete odměněni hodně nevšedním zážitkem. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle si představují v konzumní Kalifornii autorský umělecký film evropského střihu, tak pánbůh s námi. NESKUTEČNĚ užvaněná intošina, s nepřehledným dějem, bez schopnosti vtáhnout diváka do děje a jeden políček divákovi za druhým. Srovnávání s Kaufmanem je zcela mimo, protože jemu na rozdíl od této zmatlaniny nechybí srozumitelnost (ač se to na první pohled možná nezdá), vtip a smysl pro pointu. Nejzajímavější na celém snímku byla tak zcela nesouvisející debata s mým kamarádem o Cronenbergovi, poté, co jsme zhruba po 70 minutách sledování ztratili zcela zájem o dění ve filmu. PS: Upozorňuju, že jsem Russellův fanda a jeho THREE KINGS žeru. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tak svérázný filmeček jsem dlouho předtím a dlouho potom neviděla (samozřejmě s výjimkou scénářů Ch. Kaufmana:-) Absurdní humor je mé gusto, takže vřele doporučuji obzvlášť těm, co se v divadle či kině smějí v těch nejméně očekávaných chvílích, kdy je k tomu přinutí síla absurdity. Vítejte v klubu smíšků, jak mi někdo kdysi dávno řekl v divadle:-) Huckabees je film pro vás! Vítejte v Huckabees! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Zběsilá hříčka, která mimo jiné odpoví na otázky jako: Jak hrál Jason Schwartzman, než ho Sofia Coppola korunovala králem Francie? Jak se posmívat velkým spiritulním intelektuálům? Jak vypadal Jonah Hill, než ho objevili po role břichatých pohodářů? Kolik tváří a čepců má Naomi Watts? Proč Dustin Hoffman slídí za Judem Lawem? Proč Jude vypráví stále jednu historku? Kolik filmových políček se přemístí za jednu sekundu? K čemu slouží v terapii červený balon? Co má společného zelený aktivista a sudanský uprchlík? Proč hasič jezdí na kole? Co je smysl života? (Dočetli jste to až sem? Existenciální detektivové, máte dalšího klienta..:) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení se herečka Lily Tomlin pohádala s režisérem Davidem O. Russellem. Následoval režisérův hysterický záchvat, během nějž rozhazoval rekvizity po place a křičel na ženu nadávky nejhrubšího zrna. Herečka poté prohlásila, že se s režisérem usmířila. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama