Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisy Edgar-Jones hraje Kate Coopero, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou, čím nebezpečnější, tím lepší. Jak se bouřková sezóna zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy předtím neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o svůj život. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (144)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Duchovný príbuzný Jurassic World. Tzn. old school nostalgia v čerstvom kabáte s novými a poväčšinou celkom sympatickými hercami, ktorá veľmi poctivo ctí čo bola jednotka (dalo by sa povedať, že to je skoro remake). Glen Powell je sympaťák, z ktorého rastie solídny leading man a všeobecne ma obsadenie celkom príjemne prekvapilo. Škoda, že sa neobjavila Helen Hunt aspoň v cameu, bola by to určitá nostalgická čerešnička na torte. Menšia výhrada je, že v strede sa možno až priveľmi a na dlho spomalí a pri názve "Twisters" (a rozpočte 200 mil.) som očakával nejakú predsa len ešte epickejšiu kataklyzmu s viacerými tornádami. Soundtrack tiež prekvapivo fajn a celkovo sa jedná o dobrú vec, ktorá originálu hanbu nerobí, baví a má aj nejaký šmrnc. Za mňa spokojnosť, a keďže to mohlo byť o dosť odfláknutejšie a horšie, zaokrúhlim svoje hodnotenie vyššie. Neviem či sa tie rodiny, taťuldovia a maminy z Amerického midwestu na film vyhrnú tak ako sa na sociálnych sieťach už dlhšie špekuluje (či dúfa, alebo botuje), a normálnejšia box office logika hovorí, že v konkurencii populárnych animákov a Deadpool x Wolverine to nemá veľmi šancu uspieť a dosť možno to preceňuje silu svojej značky a podceňuje veľmi dlhý odstup od jednotky (Twister predsa len nie je pop-kultúrna ikona/klasika ako Top Gun ani Jurský park)...predsa len premiérový víkend a IMAX bol úplne prázdny, čiže toto zaváňa na tržbách niečím ako Furiosa...ale doprial by som filmu slušnejší zárobok. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Podobnost s původní verzí je nepřehlédnutelná, záleží tedy na divákovi, jak ji vnímá, mě plagiáty příliš neberou a hromadění filmových klišé také ne.. Nicméně má to sympatické herecké osazenstvo, pěknou vizuální stránku, celkem to odsýpá a žádné jiné výhrady nemám.. Nadšení se nekoná, no na druhou stranu nejsem vlastně ani zklamaná, takže dnes večer za tři.. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film, který chcete mít rádi, protože v něm hraje mega rozkošná Daisy Edgar-Jones a ultra sympaťák Glen Powell, jenž by dokázal vytvořit chemii i s plastovým brčkem, akorát vám v tom celou dobu pár věcí překáží. Například, že napětí tu má sestupnou tendenci, že využití tornád je šíleně monotónní, že romance se naťukne, ale nikdy nerozjede, nebo že vedlejší postavy jsou komplet jak vytažený z excel tabulky pro modelové učení AI. Což o to, Oklahoma má svoje kouzlo, natáčení na lokacích se vyplatilo a na velkém plátně tenhle žánr prostě funguje, i když nepředvádí nic extra nového, že bych si z toho měl však v pondělí pamatovat cokoli krom Daisyina kukuče, to bohužel říct nemůžu. 6/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE TO Z ČÁSTI VĚDA, Z ČÁSTI NÁBOŽENSTVÍ…“  Po hezkým, dramatickým úvodu, přichází ta fáze, která rozhoduje, jestli mě to  bude bavit, i když bude bezvětří…Překvapuje mně, jak to začalo mezi  Daisy Edgar-Jones a Glenem Powellem fungovat. A s každým tornádem je ta chemie větší a větší. Navíc je to veskrze optimistický vyprávění (s několika mrtvejma), což se mně líbí, stejně jako ty tornáda. Pro mě lepší než předchůdce.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Kameraman Dan Mindel kvůli filmu sledoval westerny, road movie a filmy produkované během Zlatého věku Hollywoodu,  zasazené na americký venkov. 2.) Vědci se shodují, že je vysoce nepravděpodobné, že by metody v malém měřítku zobrazené ve filmu měly nějaký skutečný dopad na tornáda. 3.) Thx za titule „Petr Zenkl“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Deväťdesiate roky boli pre katastrofický žáner to najlepšie obdobie, práve vtedy sa najlepšie darilo kombinovať kvalitnú akciu so sympatickými postavami a zaujímavou zápletkou, odvtedy to šlo po všetkých stránkach prudko dole a len málokedy sa podarí aspoň trochu zaujať, ale tomuto filmu som veril a našťastie nesklamal. Asi jediným väčším záporom a aj to len v určitom ohľade je fakt, že oproti pôvodnému filmu spred takmer tridsiatich rokov nedošlo k výraznejšiemu posunu, jasné, občas si vypomôžu nejakým dronom alebo niečím podobným, čo pre film aj tak nemá žiadny význam a tak to viac vyzerá ako remake, než skutočné pokračovanie po takej dlhej dobe. Ale ako hovorím, nepríde mi to ako skutočný zápor, mňa jednoducho takéto zápletky a ich prevedenia bavia, film v ničom moc nepreháňa, dejovo je to zaujímavé od začiatku až do konca, naplno využíva atraktívne prostredie Oklahomy, mám slabosť pre tento južanský štýl a celé je to také príjemne civilné, že tu nemám problém. Veľkým plusom sú určite postavy, Daisy Edgar-Jones a Glen Powell sú tu výborní, bavili ma prakticky aj celé ich tímy, chémia medzi nimi funguje a čo ma potešilo, nie je tu žiadny zbytočný záporák, len ľudia, ktorí majú občas rôzne spôsoby, ale ten istý cieľ a toto mi vyhovuje. Potešila ma aj akcia, ktorá je rovnako tak prijemne civilná, žiadne rozsiahle deštrukcie, ale skôr také komornejšie scény, ktoré sú technicky skvelo zvládnuté a občas aj dosť napínavé. Tieto rozsiahle tornáda hlavne za tmy majú svoje neopakovateľné čaro. Jedine ma mrzí, že postavy sa často správajú, ako keby hrozbou bol len samotný vír a nie aj trosky odletujúce na všetky strany a tak občas postávajú v podstate len pár desiatok metrov od samotného tornáda s pocitom, že im nič nehrozí, čo si mohli postrážiť. Ale to je len detail a hlavne také finále, alebo nočné tornádo sú výborné. Režijne som tu veľmi spokojný, tento štýl mi najviac vyhovuje, rozpočet je vidieť, výber hudby tiež, tu nemám problém. Takže ja som veľmi spokojný, divácky hit to asi nebude, ale ja mám takéto filmy rád, kino som si užil a aj doma si to určite s radosťou pozriem. 76% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Do hlavnej úlohy bola zvažovaná Jodie Comer, ale z dôvodu časovej zaneprázdnenosti od nej odstúpila. (EvilMatus)
  • Darryl Cox, ktorý hrá predavača prívesov, ktorý navrhuje použiť hliníkový príves, je herec z Oklahomu, ktorý sa objavil aj vo filme z roku 1996 ako mechanik Four Corners na čerpacej stanici zasiahnutej nočným tornádom (hoci jeho rola je z veľkej časti vystrihnutá, stále je možné vidieť niekoľko rýchlych záberov). (Arsenal83)

Související novinky

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama