Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Samozřejmě za jedničkou to kulhá, ale přesto mně to bavilo. Burgi známý z přiblblého TV seriálu Sentinel si nechal narůst bradku a dal se do služeb Federace. Z velké války se nám boj přenese do jedné z opuštěných základen. Zde partička mariňáků odolává náporu hmyzáků. Ti mají nový plán jak ovládnot lidstvo. Na rozdíl od jedničky si už asi místy tvůrci dělali z filmu trochu srandu. Pár míst skutečně skřípe. Narazíme i na nějakou tu vykrádačku známějších sci-fi kousků. Ale i tak se to dá s přehledem dokoukat do konce. Zdejší soudce dávající odpad opravdu nechápu.. Když to shrnu, mohl tohle být klidně další díl Krajních mezí... A nezapomeňte ! ,,Služba, znamená občanství ------ chcete vědět víc? " * * * ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky slušné horrorově laděné SF béčko. Burgi jako drsnej voják mi sedí mnohem víc než vyholení mladíčci z jedničky. Díky nízkému rozpočtu se autoři vrhli spíše než na speciální efekty na děj a prokreslování charakterů postav, a přestože kvůli málo penězům se jim nepovedlo sehnat nijak extra známé nebo dobré herce, výsledek není k zahození. Unavují mě už poslední dobou bombastickými triky přecpané áčkové produkce za stamiliony, bez nějakých lepších postav nebo rozumného děje... Dávám čtyři hvězdičky (o jednu víc, než bych dal v případě adekvátního hodnocení snímku místo nynějších mizerných 23%). Kdysi jsem četl předlohu a tento film s ní moc společnýho nemá (to ale ani první díl), Každopádně tento se mi líbil možná i o něco víc než jednička. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové celkem jednoduché béčko, které se snaží o to, aby navázalo na medializování války, jak se to dařilo Verhoevenovi v prvním filmu, ale nemá k tomu dostatečné prostředky a ani dostatečný um, pokud se filmového média týká. Není to až tak otřesné béčko, ale jsem si jistý, že druhý den už si z toho nic nebudu pamatovat. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Jediným problémom celej dvojky, je že to "dvojka" kultového Verhoenovho diela. V podstate nie hrozný film, ktorý vsadil skôr na hororovú linku a bohužiaľ mizerný vizuálny, kvôli nedostatkom financii si nezaslúži až tak mizerné percento ako dosahuje teraz. Skrátka bezmyšlienkovitá akčná jazda s nejakým tým výstrekom krvi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skupina vojáků se zabarikáduje v pevnosti podobající se majáku a pokouší se přežít, než budou vyzvednuti a odvezeni. Když ale dorazí s hrstkou přeživších generál, dostane se do pevnosti infikovaný voják, který má spojení s brouky. Jeden si hned vzpomene na díl Star Treku, kde čelili obdobnému problému. Vnitřní nepřítel je vždy ten nejhorší! postupně se vytvářejí dvě skupiny a je jasné, že nakažení budou vyhrávat. Brouci jsou vcelku obstojní, pavoukovci roztomilí, useknutá hlava v mikrovlnce pobaví, nabodnutí broukem je zopakováno. Jo a nahatá blondýnka je příjemným zpestřením. Nejhloupější na celém filmu jsou dialogy.... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • V jedné scéně filmu se hlavní postava má podle scénáře oholit, ale jelikož se tvůrci obávali, že by neudrželi kontinuitu s na přeskáčku natáčenými záběry a nemohli si dovolit záběry případně přetočit, tak se hlavní postava sice natře holící pěnou, ale nechá se od holení rozptýlit a oholená je až v závěrečné sekvenci filmu. (Tarmenel)
  • Nízký rozpočet se projevil při natáčení filmu podle slov tvůrců například tím, že z plánovaných 120 vizuálních efektů nakonec měli rozpočet na 90. Původní věž také měla mít pět pater, ale jelikož jim na poslední nezbyli peníze, tak nakonec měla patra čtyři, a i ta byla dle slov tvůrců postavena za cenu pater dvou. Taktéž nezbýval prostor pro opakování záběrů, takže většinu museli udělat na první či maximálně na druhý pokus. (Tarmenel)
  • Část záběrů snové sekvence vojína Sahary se natáčela pomocí tehdejší novinky od Apple – videokamery iSight. (HellFire)

Reklama

Reklama