Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

monolog 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky slušné horrorově laděné SF béčko. Burgi jako drsnej voják mi sedí mnohem víc než vyholení mladíčci z jedničky. Díky nízkému rozpočtu se autoři vrhli spíše než na speciální efekty na děj a prokreslování charakterů postav, a přestože kvůli málo penězům se jim nepovedlo sehnat nijak extra známé nebo dobré herce, výsledek není k zahození. Unavují mě už poslední dobou bombastickými triky přecpané áčkové produkce za stamiliony, bez nějakých lepších postav nebo rozumného děje... Dávám čtyři hvězdičky (o jednu víc, než bych dal v případě adekvátního hodnocení snímku místo nynějších mizerných 23%). Kdysi jsem četl předlohu a tento film s ní moc společnýho nemá (to ale ani první díl), Každopádně tento se mi líbil možná i o něco víc než jednička. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

škoda slov – prostě úplná slátanina bez ladu a skladu. První díl jsem kdysi zhlédl v kině a jakžtakž ušel (aspoň v té době jsem to tak bral), ale nad tímhle jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a šlo to sledovat jen periferně při brouzdání po netu – natolik si vážím svého psychického zdraví :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina vojáků, na nejmenované planetě, ukrytá ve strážní věži, obklopené milióny brouků. Začínají pracovat nervy, a navíc nepřitel má novou zbraň, která může vyhladit celé lidstvo... Od jedničky již nějakej pátek uplynul, takže vyrobit armádu brouků už dokáže kdejakej ňouma na počítači. Navíc Phil Tippett nění "kdejakej" ňouma, ale chlápek, který se podílel např. na Hvězdných válkách či Robokopovi nebo Dračím srdci, takže broučci jsou pěkní, veselí a hraví. Oproti Verhoeveně velmi akční jedničce, se zde (kromě úvodních asi 15 minut) staví více na psychologickém efektu boje s neznámým nepřítelem .. není to sice špatné, ale ztrácí ten Verhoevenův náboj .... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jasně že je to totální béčko, které se Verhoenově pecce nemůže rovnat, ačkoliv se o toh velmi neohrabaným způsobem snaží. Na druhou stranu tenhle film se ani nesnaží aspirovat na nějáké vyšší mety a nemyslím si, že to bylo zase až tak hrozné. Pár věcí se mi tam líbilo a díky nepřetahované stopáži jsem vydržel až do konce. 30% ()

MATADOR odpad!

všechny recenze uživatele

Má to sice nálepku Starship Troopers - Hvězdná pěchota, ale společné to má pouze známé pěchotní brouky. Netušil jsem, že to může být tak strašné. Čekal jsem minimum, ale i přesto to dokázalo velmi zapůsobit ještě hůře. Richard Burgi se sem sice hodí, ale radši bych ho viděl po boku Johna Rica. Ti herci byli taktéž obzvláště před srdečním selháním a ty podrthly ještě trapné dialogy o ničem. Je to televizní film, ale to už se radši podívám na nějaký český Tv film a budu určitě spokojen více. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Film se točil 26 dnů. (ČSFD)
  • Tvůrci museli redesignovat podobu zbraní, jelikož původní rekvizity z Hvězdné pěchoty (1997) byly poloautomaty na slepé náboje, u kterých hrozilo, že by se ve scénách zasekávaly a bylo by nutné scény opakovat, na což nezbýval rozpočet a taktéž kvůli ceně za slepou munici. Proto byly nahrazeny rekvizitami, na kterých šlo udělat pouze levné světelné záblesky. (Tarmenel)
  • Část záběrů snové sekvence vojína Sahary se natáčela pomocí tehdejší novinky od Apple – videokamery iSight. (HellFire)

Reklama

Reklama