Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alfie (Jude Law) si v životě užíval všeho, co mu ženy mohly nabídnout - krátkodobých románků. Od bohaté vdovy s chutí na mladší muže (Susan Sarandon) až po svobodnou matku, Alfie měl všechny... a nehledal nic víc. Když však důsledky jeho bohémského životního stylu ovlivní život bývalých milenek i nejlepšího přítele, začne Alfieho zajímat, zda může jít v životě o víc než jen o povrchní románky. A jestliže ano, Tak o co? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani neviem preco, ale viac sa mi od rezisera Charlesa Shyera pacili obe rodinne komedie Hlava rodiny alebo dokonca aj Zboznuju trable s J. Roberts. Nie ze by bol Alfie zly film, ale trosku mi tam vadili neustale komentare Alfieho v podani Judea Lawa, ako sa vyprava a vysvetluje s nami divakmi a diva sa do kamery. Najprv som to povazoval ako nejaku komediu, na ktorej nic smiesne nebolo. Mozno je to len film na zamyslenie, ake problemy alebo nasledky mozu priniest neustale kratkodobe romaniky so zenami, ktore maju deti, maju inych priatelov, mozu otehotniet, alebo ktore maju problemy s drogami atd... Cim dalej minuty filmu ubiehali, tym stupal aj nadych dramatickych situacii hlavne pre hrdinu Alfieho. Judea Lawa povazujem za vynikajuceho herca a zahral si v tomto filme pravy opak roly z filmu Prazdniny. Kto videl obe filmy, vie o com hovorim. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jude Law mi v tomhle filmu velmi připomínal jednoho kamaráda. Naštěstí jen úsměvem. Alfie žije v přesvědčení, že nejen ženy, ale i celý svět byl stvořen výhradně a pouze pro něj a podle toho se i chová. Jenže čím větší iluze, tím bolestnější prozření, a tak i on jednoho dne s úžasem zjistí, že s chlapeckým lookem na věčné časy počítat nemůže, že člověk nedostane vždycky to, co chce, že jeho život je pustý jak lednička na konci víkendu a že si tak dlouho sveřepě hájil svou svobodu a nezávislost, až najednou nemá nikoho, kdo by ho měl rád. Dokonce i solidní kamarád Marlon-Foreman (!) od něj dá raději ruce pryč. Zajímavě pojatý snímek založený na monologu postavy ke kameře o povrchnosti, sobectví, užívání si, a o tom, že není všechno zlato, co se třpytí. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

V tomhle kousku si musi Juda zamilovat snad kazdy bez ohledu na pohlavi. Svizny a lehky zacatek, zabavnejsi mozna pro zeny, co mely tu cest se potkat s podobnymi a nekdy az temer stejnymi typy muzu :) Dokud vsechny ty postrehy a zivotni pravda mileho floutka byly obaleny vtipem, byla to svezi jizda, pozdejsi sklouznuti k prozreni floutka uz to byla trochu skripajici jizda, ale porad je to filmik, co budu hodne doporucovat .) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vskutku nevyužitý potenciál, pretože na začiatku sa to zdalo, že to bude nejaká uletená komédia, alebo to pôjde podľa očakávania do romantickej polohy. Lenže tu to skĺzlo do drámy s posolstvom, ktoré dáva zmysel, ale neočakávali ste takýto vývoj a koniec. V strede filmu takmer chýba zápletka, samá vata. Ale taka použitá z uší. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Alfie je zajímavý jen první polovinu filmu. Pár teorií je skutečně trefných a Alfie díky svému "děvkařskému nadhledu" dokáže spoustu věcí správně pojmenovat. Bohužel mu velmi brzy dojde střelivo a z poměrně svižné konverzačky se stane ubrečený film o tom, jak není dobře člověku samotnému. Poslední třetina už není moc k vydržení. Přesto chválím alespoň ten nápad a Jaggerovu hudbu. 60% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Počas scény v kvetinárstve (ktorá sa mala natáčať na predmestí Manhattanu a natáčala sa v Liverpoole) je vonkajší záber obchodu. V tomto bode je v okne vidieť odraz niekoľkých malých domov v štýle Regency, ktorý je charakteristický pre britskú architektúru. (Arsenal83)
  • Alfie (Jude Law) rozpráva svoj príbeh vlastnými slovami. Dosiahlo sa to využitím techniky používanej v 60. rokoch, kde postava oslovuje diváka priamo. Jude Law sa preto objavuje v každej scéne filmu. (Arsenal83)
  • Nia Long, ktorá hrá Lonette, mala v zmluve pre tento film klauzulu, ktorou si vyhradzovala právo nebyť nahá. (Arsenal83)

Reklama

Reklama