Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alfie (Jude Law) si v životě užíval všeho, co mu ženy mohly nabídnout - krátkodobých románků. Od bohaté vdovy s chutí na mladší muže (Susan Sarandon) až po svobodnou matku, Alfie měl všechny... a nehledal nic víc. Když však důsledky jeho bohémského životního stylu ovlivní život bývalých milenek i nejlepšího přítele, začne Alfieho zajímat, zda může jít v životě o víc než jen o povrchní románky. A jestliže ano, Tak o co? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jude Law mi v tomhle filmu velmi připomínal jednoho kamaráda. Naštěstí jen úsměvem. Alfie žije v přesvědčení, že nejen ženy, ale i celý svět byl stvořen výhradně a pouze pro něj a podle toho se i chová. Jenže čím větší iluze, tím bolestnější prozření, a tak i on jednoho dne s úžasem zjistí, že s chlapeckým lookem na věčné časy počítat nemůže, že člověk nedostane vždycky to, co chce, že jeho život je pustý jak lednička na konci víkendu a že si tak dlouho sveřepě hájil svou svobodu a nezávislost, až najednou nemá nikoho, kdo by ho měl rád. Dokonce i solidní kamarád Marlon-Foreman (!) od něj dá raději ruce pryč. Zajímavě pojatý snímek založený na monologu postavy ke kameře o povrchnosti, sobectví, užívání si, a o tom, že není všechno zlato, co se třpytí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Film o muži ve středních letech, který si jen užívá, neváží si své přítelkyně a hodí se za stále novými děvčaty, až jednoho dne přijde nejen o přítelkyni, ale také o nejbližšího přítele, kterému se vyspal s jeho dívkou a hrozí mu docela vážné onemocnění. Když se podezření ukáže jako falešné, jde do sebe a začne uspořádávat svůj život. Některé chyby už jsou však nevratné. Poměrně zajímavá studie prostopášného života s příjemným Jude Law v hlavní roli. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jude Law byl pro postavu Alfieho ideální volbou. Má na ni potřebný vzhled, charisma a dokáže sám celý film utáhnout i herecky. Tady z plátna v podstatě neslézá, každou chvíli promlouvá přímo na kameru a přestože jeho příběh je vlastně pouhá moralita, je to podáno tak, že to ani nevadí. A kolem něj je samozřejmě spousta nádherných hereček. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Začal jsem s chutí. Jude Law tu (jakožto svůdce na druhou) ukazuje některé své majstrštyky, a je dost zábavné to sledovat. Pak to tempo ale zvolní, a já už si - lehce zklamán - říkám, že jsem se nechal chytit klasickou romantickou komedií. Jenže když jsem po nějaké době zapřemýšlel nad tím, kolik hvězdiček že Alfiemu dám, došlo mi, že to nebyla jen obyčejná romantika: rázem jsem prostě nemohl jít pod pět... Nezastírám, dostalo mě to. Pozdě, ale přece. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Více britské, respektive evropské než americké a tudíž výborné a netrapné. Jude Law se pro tuto roli narodil - nemusel asi ani moc hrát. Počínání jeho postavy jsem několikrát nechápal, ale možná přemýšlím příliš povrchně a klasicky. Sienna Miller představuje dokonalou bipolární femme fatale, s níž nelze ani žít ani žít bez ní - se sexy kalhotkami a cigaretou v ústech před, po i během - to byla nejvtipnější věta celého snímku :-) S přítelkyní jsme vybírali romantiku z nabídky HBO GO, byli jsme oba spokojeni, avšak Zlatíčko bych určitě nezařadil do kategorie valentýnských nenáročných romantických komedií. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Počas scény v kvetinárstve (ktorá sa mala natáčať na predmestí Manhattanu a natáčala sa v Liverpoole) je vonkajší záber obchodu. V tomto bode je v okne vidieť odraz niekoľkých malých domov v štýle Regency, ktorý je charakteristický pre britskú architektúru. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku i v anglických mestách Londýn, Liverpool a Manchester. (MikaelSVK)
  • Nia Long, ktorá hrá Lonette, mala v zmluve pre tento film klauzulu, ktorou si vyhradzovala právo nebyť nahá. (Arsenal83)

Reklama

Reklama