Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polském Trojměstí se na pláži najde mrtvola mladé holky. Státní zástupce spojí síly s matkou oběti, aby odhalili pachatele, ale nebude to jenom tak. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

mnx 

všechny recenze uživatele

Poláci si vyzkoušeli temnou kriminálku, ale výsledek na mě působí spíš rozpačitě, až úsměvně. Všichni v tom jedou, všichni jsou nějakým způsobem spojení, nebo přímo podřízeni lidské zrůdě, která si na pobřeží chladného Baltu dělá co chce, a čeká se jen na rytíře ve zbroji, který to celé rozsekne, protože je dostatečně naivní, aby se nebál. Ani herecké výkony - zejména mladých herců, mě nedokázaly úplně vtáhnout. Ve výsledku celkem dobrý, ale příště zase radši něco od Agnieszky, nebo nějaký díl naprosto kulervoucího Dekalogu. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Drsnô, naozaj drsnô. Kriminálka a mafoš zvrhlý jak fras, herec to dal teda brutálne. Detektív sympatický, zvrat ohľadom korumpcajta aj neprekvapivý, ale fakt som nečakal, že vrahom bude ten hošan, to ma teda prekvapilo a hoci riešenie je slabé, tak i tak sa nehanbím napáliť plnú. A hold kurňa keď Poliaci dokážu hento, aj Maďari (mnou nedávno hodnotený Valan – údolie anjelov) tak kurňa prečo na Slovensku furt vytvárame také chujoviny typu ruža pre nevestu. ()

Reklama

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Poliaci nemajú len Mazury, kvalitnú armádu a krowki, ale kupodivu vedia točiť aj slušné kriminálky. Dej je bez hluchých miest a prekvapí svojou autentickosťou a surovosťou, ktorá je tu ale na mieste. Trochu mi nesedel vek mladého prokurátora. Aj keď bol v tom čo robí dôsledný, sadol by mi tam niekto vyzretejší, charizmatickejší a s väčšími prejavmi emócií. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Už nežije! Rodiny se dočkají spravedlnosti, věř mi. Uleví se jim až zjistí, že je ten chlap mrtvej.“ - „Právě proto chci mít jistotu, že to byl on.“ - „Nešťourej se v tom. Nebudeš oblíbený. Lidé chtějí efektivitu. A ty dokazuješ, že jsi velmi efektivní. Dobře, i kdybych ti v tom dovolil pokračovat, nadřízení mě s tím pošlou do hajzlu. Mně to nic neudělá, ale tobě to může uškodit. Odvádíš pro nás opravdu vynikající práci. Tvůj otec by byl pyšný.“ Jenže to, jak dokáže být mladý prokurátor efektivní, předčí očekávání všech…Režisér Adrian Panek byl pro mě do teď zcela neznámý, ale musím si na něj dát do budoucna pozor, protože tohle byl opravdu zvládnutý a sebevědomý film. Nekouká se na něj hezky, protože čím hlouběji se divák spolu s prokurátorem a matkou zemřelé noří, tím víc hnusu vyplouvá na povrch. Z Barev zla mrazí, jsou napínavé a baví po celou dobu. Mají pár much (podezřelých náhod) a úplný konec byl trochu slabší (jakkoliv se tvůrci naštěstí ještě drželi docela při zemi), ale jinak je tohle atmosférické krimi velmi povedené, dávám silné 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poláci naprosto sebejistě po Skandinávii přebrali krále evropských kriminálek. Na Netflixu se totiž objevil další kousek, který opět pracuje s vydatně ponurou vraždou v polských reáliích a opět je to v mnoha ohledech super. Prostředí Trojměstí je neotřelé a i když nepracuje tolik s architekturou měst, pořád pracuje s faktem, že města se nachází u Baltského moře. Takže tu máte vraždu, atmosféru nasycenou mořskou solí a více než solidní herecké výkony, kterým dominuje standardně výborný Jakub Gierszal. No a když už si budete myslet, že jste na konci vyšetřovačky, připraví si na Vás adekvátní fuck up, který stvrdí kvalitu samotného námětu. Vysloveně povedená záležitost. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený v Gdansku, Sopote a Gdynii (Poľsko). Natáčanie trvalo od 15. apríla do 31. mája 2023. (Arsenal83)
  • V čase 01:34:16 je prsten příliš velký na to, aby přesně seděl na prst mladé ženy. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama