Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polském Trojměstí se na pláži najde mrtvola mladé holky. Státní zástupce spojí síly s matkou oběti, aby odhalili pachatele, ale nebude to jenom tak. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Solídne vedený a natočený príbeh podľa knižnej predlohy, miestami pripomínajúce momenty škandinávskych krimi filmov. Postupne rozbalená zápletka s menšou pozorností a bez hlbšieho predstavenia postáv – dozvieme sa o nich len absolútny minimum. Finálne vyvrcholenie/rozuzlenie je z pohľadu daného žánru priemerné a bez výrazných momentov. Pravda však je, že po dlhom čase je to jeden kompaktný a ucelený poľský film, za ktorý Netflix sa nemusí hanbiť. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako by správny poľský katolík povedal: Nieźle, kurwa mać! Celé mi to prišlo najprv priemerná kriminálka s dobrou atmoškou a trochou surovosti, síce nie tak ako u Vegu, ale rozhodne táto surovosť tiež veganská nebola, naopak krvičky a mäsa v určitých scénach bolo na dosť tlačenky pre polregiment. Hoci Netflix tentokrát nepresadil žiadne fluidujúce pohlavia ani kvír vyšetrovateľov, nezabudol aspoň do obsadenia dať súčasnú hviezdu migrantov Maju Ostaszewsku, ktorej sa zdá, že v Poľsku je príliš málo obohatenia a že na hranici s Bieloruskom zbytočne čakajú mladí chlapci s ajfónami, pripravení obohacovať okamžite, hlavne teda geňofondom. Treba jej preto držať palce, nech sa jej dielo podarí a v dvojke Farieb zla sa vyskytnú konečne aj investigátori a súdni examinátori z Mosulu, ktorí budú vyšetrovať poľských odporcov inklúzie. Až vtedy bude svet správny a dúfam, že sa opraví aj názov, pretože jediná farba zla predsa nie je v žiadnom prípade červená, ale v posledných rokoch výlučne biela. Potom pouvažujem aj o plnej paľbe. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film získával  pochvalu v tom, že je brutální, drastický a je těžké ho dokoukat https://netflixer.cz/filmy/54394-na-netflix-se-riti-polsky-kriminalni-thriller-ktery-do-konce-nezvladnou-dokoukat-vsichni-ve-hre-budou-vrazdy-a-urezavane-rty/ jaká je teda realita? Rozhodně ne taková jak se nás snaží Netflix přesvědčit kromě jedné scény podřezání a jedné sebevraždy  tam není nic drastické jakýkoliv díl Sawu, Hostelu nebo i některé kriminálky předvedou daleko více .  Ženská pracuje jak barmanka na diskotéce  tam se dávají lidem i drogy a vede ho mafián s kamarády co už někdy seděly ve  vězení. Ji pak zabijou a její matka soudkyně a jeden policajt to vyšetřují a zde je největší problém , protože zde nejsou kromě jednoho žádní podezřelí nic se nevyšetřuje a celý film vypadá zhruba tak, že ten policajt chce toho mafiána zabásnout , ale ostatní mu hází  klacky pod nohy a ta ženská hledá vraha své dcery. Je to zbytečně dlouhé a vyšťaví se to hned na začátku , aby to nenudilo tak tam dávají i záběry ze života té dcery před smrtí, ale ani tím to nezachrání. Má to i logické chyby co se ani nevysvětlí a nikomu to nevadí (Proč po něm nešly už tehdy? Proč pokud v tom klubu v minulosti zemřelo tolik žen to nikdo nešetřil minimálně za ty drogy je šlo zabásnout. Jak to ušily na toho co to ušily , když ta nejnovější vražda měla jiné znaky? Proč dříve odsouzený ´´vrah,, nemá pouta? ) a pak už čekáte jen na konec kde máme jiný nečekaný zvrat . P.s. co udělal s těmi rty nevíme .  Jinak ponaučení z filmu, když 3 krát natáhnete ženské nepoteče jí ani kapka krve dokonce ani, když jí budete mlátit hlavou o podlahu. 40 procent za téma a 20 navíc za ty brutální scény a ten zvrat kdo to udělal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gdaňsk, Gdyně, Sopoty, prokurátor do roboty! Zajímavé, jak se od úvodní identifikace zdokonaloval v empatii a jaké de facto nahodilé podněty jej přivedly k usvědčujícím důkazům. Výběr songů k obrazu moc neseděl, stejně jako délka slepoty nad činností kolegy, co to hraje na obě strany. Vodění diváka za nos ve směru gangsta Kojaka, co trousí vtipy o ženských zadcích, bylo zhruba stejně čitelné, jako následující plot twist. Pokud ho náruživý čtenáři detektivek neodhalili dávno dopředu, měli by se vrátit k Danielle Steelové! ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Polská kriminálka podle knižní předlohy, která Vás rozhodně nudit nebude. Poláci totiž točit umí a moc si neberou servítky s tím, co se smí a nesmí a co je za hranou a co ještě ne. Barvy zla jsou skvělou trilogií a i když je tu samozřejmě pár věcí pozměněných, nenudila jsem se, bavilo mě to a plottwist na konci s příběhem dobře zatočí. Skvělá kamera, výborné herecké osazenstvo. Jasně, není to úplně 100% ve všem, ale když to srovnáme s 90% našich filmů, tak jsou Poláci opravdu někde jinde.  Moje hodnocení: 9/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • V čase 01:34:16 je prsten příliš velký na to, aby přesně seděl na prst mladé ženy. (Johnny.ARN)
  • Film bol natočený v Gdansku, Sopote a Gdynii (Poľsko). Natáčanie trvalo od 15. apríla do 31. mája 2023. (Arsenal83)

Reklama

Reklama