Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (626)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Když jsem film zhlédl poprvé, nevěděl jsem co ci o něm myslet. Avšak na druhý pokus jsem se přesvědčil o kvalitě tohoto díla. Pro mě tohle byl první film, kde jsem spatřil Adriana Brodyho a nezklamal mě. Látka filmu mi přišla velice zajímavá a zajistila i slušnou atmosféru. Těch 5* dávám za to, že jsem o filmu přemýšlel i dávno po jeho skončení. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Vynikající film o cestování v čase. Podobně na mě zapůsobil neuvěřitelně kvalitní snímek Osudový dotek (Butterfly Effect). Svěrací kazajka samozřejmě až takových kvalit nedosahuje. Přesto musím dát plně hodnocení, neboť jsem byl unešen. Jak vizuální stránkou, tak i po stránce hereckých výkonů. Adrien Brody předvádí další ze svých úžasných výkonů (stejně jako ve Vesnici, či v Pianistovi), Keira Knightley je neuvěřitelně přitažlivá děvčica, která se mi líbila zatím ve všech snímcích, kde se objevila (např. Piráti z Karibiku). Stejně kvalitní je výkon Daniel Craiga. Ten ale zahrál maximum ve filmu Po krk v extázi, a ten už nejspíše nepřekoná... Kris Kristofferson se do své role nebývale hodí. Nedokážu si představit na místě vyšinutého chirurga nikoho jiného. O cestování v čase se natočila spousta snímků, tomuto tématu vévodí snímek Osudový dotek, který by jste měli všichni vidět. Nutno, říci, že Svěrací kazajka mu hodně šlape na paty... Zcela jasných ***** ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Film, který hodinu a půl spěje k neodvratnému konci jen proto, aby nakonec nenastal. Což z něj dělá "jen" takový zmršenější Butterfly effect se známějšími herci. Kdyby byl použit jakýkoliv z alternativních konců, byl by tento film téměř bezchybný. Tedy - téměř bezchybný, pokud již jste dřív neviděli Butterfly effect. Ale Keira je tu k sežrání ;o) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keby tento film prinášal niečo nové, búral nejaké klišé alebo skomplikoval zápletku na hranicu zrozumiteľnosti, mal by možno šancu stať sa kultovým, prevratným alebo vysoko hodnoteným príslušníkom žánru, scifistickou verziou Preletu nad kukučím hniezdom, či mladším bratom Dvanástich opíc. Na druhej strane ho pred opačným osudom a pobytom v brakovom pekle zachránila práve jeho jednoduchosť, prirodzenosť a prijateľné množstvo použitých klišé. A tak sa pohybuje niekde v strede záujmu i kvality. Je to proste klasické, hoci príjemné sci-fi s tematikou cestovania v čase a uzavierania kruhu. Adrien Brody je ako stvorený na role melancholických, životom skúšaných mužov, ale Keira Knightley ma nijako extra nepresvedčila o svojich hereckých schopnostiach. Kamerové a strihové hrátky typu „blízky záber na mihalnice a horiacu cigaretu spoza ucha Keiry“ sa mi zdali zbytočné - neboli vo filme ani pravidlom ani spestrením. Tri hviezdičky plne zaslúžené, ale nič viac a nič menej. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Režisér se soustřeďoval na jednotlivé detaily, ovšem celek se mu tak dokonale poskládat nepovedlo. Technicky je film brilantní. Syrovost je z obrazu přímo cítit (tónování a filtry) a sentimentu tu skutečně příliš neuvidíme. Ovšem několik rozehraných témat ve výsledku nezapadne tak úplně dohromady a divák se neubrání pocitu, že čekal možná něco víc. Éterická a velmi tlumená hudba působí překvapivě silně a dotváří už tak velmi stísněnou atmosféru plnou strachu a samoty. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)
  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)

Reklama

Reklama