Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (626)

castor 

všechny recenze uživatele

Občas se to drhlo s logikou, tvůrci toho chtěli nabídnou hodně, mnohdy u toho chyběla zkušenější ruka režiséra. A z lékařského hlediska to drhlo asi nejzásadněji. Řada postupů v psychiatrických léčebnách takhle zdaleka nefunguje, nebýt Adriena Brodyho (který očividně pro roli i razantně zhubl), tak bych řadě situací neuvěřil vůbec!! Svěrací kazajka měla rozhodně na víc. Občas jsem se nudil, občas nadával na zběsilou hru filtrů, občas nechápal, co a za jakým účelem, to či ono, postavy dělají. Razantní střih a téma něco jako Přelet nad kukaččím hnízdem (bez onoho cestování časem), to je kombinace, která mně osobně nestačí. Netradiční thriller, který mohl být velmi zajímavý, ale zdaleka jím není. Celkově to do sebe nezapadlo. Ale Keira Knightley nejen herecky potěší. S neustále vyděšeným a bezmocným Brodym jí to náramně sluší. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Film, který hodinu a půl spěje k neodvratnému konci jen proto, aby nakonec nenastal. Což z něj dělá "jen" takový zmršenější Butterfly effect se známějšími herci. Kdyby byl použit jakýkoliv z alternativních konců, byl by tento film téměř bezchybný. Tedy - téměř bezchybný, pokud již jste dřív neviděli Butterfly effect. Ale Keira je tu k sežrání ;o) ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Svojím výsledným pôsobením v intenciách kvality mi to silno pripomenulo The Machinist. Slušný rozjazd, dobré herecké výkony, zaujímavá zápletka - v rámci ktorej funguje vnútorná logika príbehu bez výrazných logických dier, ale žiaľ slabý záver, ktorý podlieha konvenciám hollywoodského mainstreamu a to na úkor orginality smerom k "bezproblémovému uhladeniu" a čo je ešte horšie - ide proti samotným princípom predtým vystavaného "vesmíru", v ktorom sa hlavný hrdina pohybuje. 3,5* ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Život je kruh... žijeme ho a můžeme si bejt jistý, že jednou se dostaneme do chvíle, do určitého bodu toho kruhu, kde už jsme jednou byli a podle toho, jak jsme se při poslední návštěvě chovali, ať proběhla před nebo po tom, co jsme tu teď, se bude právě to naše " Teď " odvíjet... Nevěříte? To je mi líto.... Nerozumíte? Tomu se nedivim... páč sem to napsal dost nesrozumitelně ač jsem se snažil :-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Massy Tadjedin .. Svěrací kazajka se směle řadí vedle, podobně si s divákem hrajících snímků jako Osudový dotek či Donnie Darko, kde se mění časoprostory a paralelní světy jako na běžícím páse. Opět žánrově těžko uchopitelné, ale dlouho slibující depresivní podívanou, zvláště díky syrové atmosféře a nevábnému prostředí psychiatrické léčebny. Konec vše nakonec staví do trochu jiného světla a vyznívá i přes dosavadní průběh velmi pozitivně. Mezi dvěma zmíněnými snímky je kvalitou uprostřed nich, ale musím zmínit, že tato časoprostorová tématika nijak zvláště nesedí a opět nechává poměrně chladným. Tento podivný žánr nijak nezatracuji, určitě stojí za vidění a má mnoho fandů. Ale něco mají všechny tři zmíněné snímky společného – herecké výkony, bez nichž by to nestálo za nejmenší pozornost. Zde kraluje výtečný Adrien Brody a skvěle sekundující a okouzlující Keira Knightley ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)
  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)

Reklama

Reklama