Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Film je rozdělen na dvě poměrně odlišné části (nechci do mrazáku - chci do mrazáku). V první části po seznámení se základní dějovou linií zjišťujeme, jak příběh funguje. Naštěstí nám režisér dává dostatek času, abychom jeho finty vzali za své. A když už tedy společně s hrdinou víme, co se děje, tak se pokusme aspoň ždibíček světa změnit k lepšímu. Bylo to příjemné pokoukání okořeněné schizofrenickým Bondem. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody hraje dokonale svoji postavu. Patří k těm hercům, kteří se nedají zaškatulkovat, protože každou roli jim věříte a baštíte se vším všudy. Keira Knightley je tu krásná (jako ve většině filmů) a zpestřuje obraz i děj :) Celkově má The Jacket zajímavý námět, který je dobře zpracovaný a rozhodně stojí za doporučení k pozornosti diváků. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ, kterak se dá nevhodně zvoleným závěrem otočit vyznění filmu o desítky stupňů filmu jinam, sice ne v ději samotném, ale v náladě, kterou jsem z filmu měl, většinu snímku se mi všechno líbilo, od herecké skvadry (šílený Craig? Ó ano! Výborný Brody? Stejně skvělý, jako ve Vesnici. A kdo tvrdí, že ve Vesnici hrál špatně, nechť ho stihne plíseň nohou), po příjemnou civilnost a komornost, jenže... Jenže ten konec šel až moc po doslovnosti, takový snímek si zaslouží konec otevřenější i jinému vyznění. Mimochodem, podobným problémem podle mého "trpí" i o pár let novější a tématem tróchen podobný Zdrojový kód. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Život je kruh... žijeme ho a můžeme si bejt jistý, že jednou se dostaneme do chvíle, do určitého bodu toho kruhu, kde už jsme jednou byli a podle toho, jak jsme se při poslední návštěvě chovali, ať proběhla před nebo po tom, co jsme tu teď, se bude právě to naše " Teď " odvíjet... Nevěříte? To je mi líto.... Nerozumíte? Tomu se nedivim... páč sem to napsal dost nesrozumitelně ač jsem se snažil :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komorní snímek s inteligentním scénářem, skvostným střihem, dobrými herci a závěrem, který pečlivě budovanou strukturu značně kazí. Cokoli jiného by v závěru sedlo lépe než to co tvůrci nakonec použili. Dokonce i vyznění do ztracena by se mi tam líbilo podstatně více. Ve značně nevyrovnaných hereckých výkonech Adriana Brodyho stojí tato role, spolu s rolí z Krvavého léta, na samém vrcholu jeho slibně se rozvíjející kariéry. Škoda, že si tyto výtečné výkony kazí tím co předvádí třeba ve Vesnici. Velmi příjemné filmové překvapení. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Podľa režiséra Johna Mayburyho mala byť milostná scéna medzi Jackom (Adrien Brody) a Jackie (Keira Knightley) pôvodne dlhšia, ale musela byť skrátená, pretože sa americkému testovaciemu publiku nepáčila pasáž, ktorá zahŕňala nahotu. (misterz)
  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)

Reklama

Reklama