Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Filmy, v nichž se cestuje časem, mám rád. Není mi proti srsti nechat se unést fantazií tvůrců a nahlédnout do jejich vize budoucnosti. Stroj času má dle mého dobrý děj - touha zvrátit osud - a je solidně zpracován. Líbil se mi styl života v budoucnosti, protože nám nebyl naservírován tak, jak to známe z většiny sci-fi snímků. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední volné zpracování slavného románu H. G. Wellse je tragickou ukázkou pohřbení všech knižních předností. Na jakýkoliv malý klad dá rychle zapomenout špatný scénář, chybující režie i nulové vcítění se do všech zúčastněných postav. Ani Pearce (větší role), ani Irons (menší role... skoro rulička) nemohou a ani neukazují své herecké charisma, které věřím, že mají. 30% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podivným možná až zvráceným způsobem zábavné. Přes všechny digitální efekty, které jsou i přes svou zjevnou levnou využity vkusně (scéna s měnící se krajinou při cestování časem) a strohý příběh má Stroj času své kouzlo. něco málo si snímek bere z verze z roku 1960, ale vylepšuje novými technologiemi, poznatky a slušnými herci. Nebudu lhát, Guye Pearce, Samanthu Mambu, Jeremyho Ironse i Orlanda Jonese mám docela rád, takže se na film i díky nim dobře kouká. Přes povrchnost a slabý obsah (na to o jakou jde látku), je to velmi slušná zábava. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nějak se ve všech těch efekt pozapomnělo na film! Scénář se navíc při cestování v čase kdesi vytratil a nikho ani moc netrkne, že má profesor univerzity, denně zavřený ve svém příbytku, zhruba takovou tělesnou schránku jako nejyvspělešjí člen přátelského kmene a hravě vymlátí všechno kolem...hm. Celé to nezalepí ani ultra-hyper (ne)zajímavá double-lovestory, ani směšný Jeremy Irons (Lolita rulez), ani slučná hromádečka osvědčených filmových klišé a už vůbec trapné divadelní kulisy. Uá. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Videl som aj film z 1960 a tak som tušil, že čo ma asi čaká, možno preto som nebol taký sklamaný ako ľudia naokolo. Respektíve nebol som vôbec sklamaný. Réžia a herci slúšný, rozpočet na filme vidieť, scenár sa od pôvodného filmu líši len o trošičku a na tie problémi aké film sprevádzali (tuším aj zmena režiséra) nedopadol vôbec katastrofálne. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce většinu kaskadérských úloh dělal sám a byl zklamaný, když mu to nebylo umožněno pokaždé. (akisha)
  • Morlockův řev je ve skutečnosti řev býka. (akisha)
  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)

Reklama

Reklama