Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od zasněžené poetiky, vědeckého zápalu a chorobné touhy překabátit tok času až po střemhlavý pád do bezobsažného sci-fi jak z produkce Syfy Channelu, nicméně vzletná myšlenka o stroji času v hlavě každého z nás (minulost vzpomínky, budoucnost sny) může posunout celkový dojem mimo mantinely ryzí filmové katastrofy.. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Čekal sem v celku uťíplou podívanou s prvky staromodního stylu, ale dostal se mi né příliž podařený opak. Velice slabý scénář proplouval mezi staletími a mezi velice slabými a málo prožitými hereckými výkony. Nejsem z tohoto filmu moc nadšen a myslím že celkové vyznění působý poněkud rozpačitě a směšně. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Dobrodružný film šmrncnutý sci-fi zápletkou o cestovaní v čase je rozhodne dobrý námet na film, aj keď pod tým všetkým sa skrýva len príbeh o láske. Prvá polka filmu je skutočne dobrá. Výprava, kostýmy, efekty, herci, hudba, dobová atmosféra a príbeh vás dokážu vtiahnuť do deja, no v polke filmu je film strašne rýchlo odbitý, čo je velka škoda. Od polky filmu sa ide priamočiaro do záverečného finále a pri tom keby sa rozvinul trochu príbeh by to bolo minimálne o triedu lepšie. S celkového hladiska sa stále jedná a dobrý film, kde vás pripúta k sedlu hlavne skvelý Guy Pearce a hudba Klausa Badelta. 70% - 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť veľké sklamanie! Očakával som kvalitné filmové spracovanie románu od klasika sci-fi literatúry, anglického spisovateľa Herberta Georgea Wellsa. Žiaľ to sa nekonalo. "Stroj času" je snímok podobný tým, ktoré produkuje TV Hallmark. Nabitý lacnými trikmi, nesympatickými hercami, rozkývanym scenárom a nudnou, nevýraznou réžiou. Škoda. Mohlo to byť oveľa lepšie. ** ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Filmy o cestovani s casom je moja parketa, ale urcite boli natocene uz aj kvalitnejsie filmy, ako bol tento. Priznam sa, cakal som este väcsiu alebo nudnejsiu somarinku, ale zase az take zle to nebolo. Prekvapila ma pomerne krasna hudba od Klausa Badelta, ale ani ta nestacila zachranit cely film no a priserky, tie celkom usli :-) Reziser Simon Wells nema na konte vela filmov, najznamejsi je animovany PRINC EGYPTSKY (1998) a po Stroji casu nenatocil od roku 2002 vlastne nic, az teraz na rok 2010 nataca dalsi animak MARS NEEDS MOMS!... 27.09.2009 _____ Guy Pearce - (Alexander Hartdegen) +++ Samantha Mumba - (Mara) +++ Mark Addy - (David Filby) +++ Sienna Guillory - (Emma) +++ Phillida Law - (Pani Watchettová) +++ Omero Mumba - (Kalen) +++ Orlando Jones - (Vox) +++ Jeremy Irons - (Morlock) +++ Hudba: Klaus Badelt +++ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)
  • Simon Wells byl po 18 dnech natáčení vyměněn za jiného režiséra (Gore Verbinski), údajně kvůli "extrémnímu vyčerpání". Po dvou týdnech odpočinku se Wells zase vrátil do svého režisérského křesla. (NGP)

Reklama

Reklama