Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Falko 

všechny recenze uživatele

Filmy o cestovani s casom je moja parketa, ale urcite boli natocene uz aj kvalitnejsie filmy, ako bol tento. Priznam sa, cakal som este väcsiu alebo nudnejsiu somarinku, ale zase az take zle to nebolo. Prekvapila ma pomerne krasna hudba od Klausa Badelta, ale ani ta nestacila zachranit cely film no a priserky, tie celkom usli :-) Reziser Simon Wells nema na konte vela filmov, najznamejsi je animovany PRINC EGYPTSKY (1998) a po Stroji casu nenatocil od roku 2002 vlastne nic, az teraz na rok 2010 nataca dalsi animak MARS NEEDS MOMS!... 27.09.2009 _____ Guy Pearce - (Alexander Hartdegen) +++ Samantha Mumba - (Mara) +++ Mark Addy - (David Filby) +++ Sienna Guillory - (Emma) +++ Phillida Law - (Pani Watchettová) +++ Omero Mumba - (Kalen) +++ Orlando Jones - (Vox) +++ Jeremy Irons - (Morlock) +++ Hudba: Klaus Badelt +++ ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, nieje dobry napad sa na tento film pozerat s niekym, kto prisne berie ohlad na kazdu chybu. Tento film ma totizto "mierne" deravy scenar, doplneny o "par" nelogickosti. Vysledok by bol kysla grimasa na vasej tvari. Ale ak si pustite film sami, len tak pre oddych, a viac ako o detaily sa budete zaujimat o paradny vizual a niekolko skvelych napadov a vychytavok, moze to byt podobne ako v mojom pripade velmi prijemne straveny cas. A zaverecny epilog je naozaj velmi, velmi prijemny a pekne koresponduje s obsahom filmu. (7/10) ()

Reklama

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Tedy, dnes mám docela smůlu na výběr filmů, ale možná jsem si tento kousek vybrala právě kvůli tomu, aby už konečně dostal puntík a zmizel z domácí filmotéky. Začátek je docela slibný a příběh celkem svižně plyne, co však přichází po smrti Alexandrovy přítelkyně a jeho následné proměně v ještě většího workoholika, je....nudné. V druhé části filmu dojde k přesunu o 800 000 let do budoucnosti, navíc pak přichází moment zásadní chyby, která mě dohnala až k lehkému selhání víček a následné vracení se do minulosti skoro o 20 minut:-) Co tak asi mohlo způsobit útlum? Stroj času nemá duši, je to jen taková prázdná skořápka bez života. Neměla jsem možnost se vžít do role hlavního hrdiny a přišla tak o příležitos projevit své (už opravdu výborně) natrénované povzbuzovací techniky typu : BĚŽ, UTÍKEJ, POZOR ZA TEBOU. Tvůrci sáhli vedle i co se hudby týče, ale co už teď naděláme? Na závěr bych ještě dodala, že film není taková hrůza a jako oddychovka s cílem dobře se prospat poslouží výtečně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moje oblibeny sci-fi, na ktery vzdy rad kouknu, ale ktery ma bohuzel spoustu drobnejch vad, nicmene takle maly hodnoceni si fakt nezaslouzi. Zacnu s tema nejvetsima problemama. Tvurci se soustredi hlavne na 800 000 let vzdalenou budoucnost, kde se odehrava v podstate hodina filmu a je to skoda, protoze ta pulhodinka pred tim je daleko zajimavejsi. To je dalsi problem, moznosti tu byly obrovsky a tvurci si celkove vystacili jen s trema obdobima. No a dalsi chybka je, ze hlavni hrdina zkusi zachranu jednou a najednou vi, ze to neni mozny, i kdyby to zkusil zase a zacne hledat odpoved na pro nej zasadni otazku, jenze na tu je bohuzel odpoved jasna uz hned po jejim polozeni. No a pak tu jsou takovy ty drobnosti, ze si i v vzdaleny budoucnosti lidi rikaj dobrou noc a podobne a celkove lehka naivita, ale to uz neni nic zasadniho. Ale jinak je pribeh docela dostacujici, trikove zvladnuty hodne slusne, obzvlast vyvoj prostredi okolo stroje je uzasnej, k tomu paradni hudba a ani herci neurazi. Sice nepodavaj kdovijakej vykon, navic Guy vypada vetsinu casu jak zhulenej, ale jinak hraje solidne a co se tyce Ironse, ten je tak namaskovanej, ze o nakym hrani skoro nemuze bejt rec, ale charisma ma. Celkove, ackoliv to ted podle komentare vypada jak spatnej film, tak si proste nemuzu pomoct a vzdy se u nej paradne pobavim a tech 90 minut utece jako nic. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední volné zpracování slavného románu H. G. Wellse je tragickou ukázkou pohřbení všech knižních předností. Na jakýkoliv malý klad dá rychle zapomenout špatný scénář, chybující režie i nulové vcítění se do všech zúčastněných postav. Ani Pearce (větší role), ani Irons (menší role... skoro rulička) nemohou a ani neukazují své herecké charisma, které věřím, že mají. 30% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Morlockův řev je ve skutečnosti řev býka. (akisha)
  • Když Alexander (Guy Pearce) ve snaze zachránit přívěšek s fotografií své ženy vystrčí ruku mimo ochranné pole stroje, o kousek mu na ruce povyrostou nehty. (vojtaruzek)
  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)

Reklama

Reklama