Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jako by člověk seděl ve stroji času. Všechno proběhne tak nějak rychle, u ničeho se ten film moc nezastaví a žene se kupředu tak dravě, že s ním divák nedokáže trochu důvěrněji souznít. Leč vzhledem k tomu, že nemám zkušenost s literární předlohou a tudíž nemohu posoudit, nakolik se představivost filmařů rozchází s představivostí H. G. Wellse, filmovou verzi nakonec neshledávám nějak zvlášť špatnou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po celých deseti letech od premiéry filmu jsem se konečně odhodlal a po všech těch negativních ohlasech, které se na film za ta léta stihly sesypat jsem poměrně mile překvapený... Time Machine má svoje limity, ale stejně tak i přednosti, mezi ty hlavní patří především skvostný vizuál, výtečné triky (kterých je málo, takže jsou kvalitní a zároveň fungují jako něco výjimečného a fascinace jimi funguje) a solidní ruční výprava, zajímavé scénáristické momenty a v neposlední řadě také Guy Pearce, který, pokud zrovna podivně nepřehrává, hraje výtečně... Vizuální feeling Verneovek taktéž jednoznačně k dobru... ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Mne to utieklo celkom rýchlo. Je to len taká báchorka s peknými efektami a smiešnymi maskami. Časť v štýle PLANÉTY OPÍC bola celkom prájemne akčná, Irons opäť raz ukazuje, že má rád fantastiku a je schopný urobiť čokoľvek, aby ju dostal do kín. Vizuálna záležitosť bez scenára, ktorá však nenudí... OST vrelo odporúčam... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi, který je ale celkově dost uspěchaný a nerozvedený, všechno se vyřeší strašně rychle a šup šup honem do další části, působí to až moc zkráceně a nedotáhnutě, nicméně triky na takovej film víc než dobrý a dobrodružných příběhů s cestováním v čase neni zas tak moc a tohle je i přes svoje chyby zábavná podívaná ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Remake si jde částečně svojí cestou, což není na škodu, ale přesto se totálně vytratilo kouzlo starého Stroje času. Pasáže v 19. století v New Yorku (kam se děj z Londýna přesunul) se mi líbily, ale pak už to šlo hodně dolu. No a nejvíc utrpěla ta myšlenka, že lidstvo totálně zdegenerovalo a nikdo už nebyl schopnej jakýchkoliv citů, emocí nebo výkonů. To tady nehrozí, protože elojové si žijou jako průměrný křováci, co ale rozhodně mají k duševním troskám z původního filmu nebo knihy hodně daleko. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • V nose kostýmu Morloka byla kamera a herci uvnitř se orientovali pomocí černobílého obrazu, z ní promítaného v brýlích uvnitř kostýmu. (Ravi)
  • Guy Pearce většinu kaskadérských úloh dělal sám a byl zklamaný, když mu to nebylo umožněno pokaždé. (akisha)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno