Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nějak se ve všech těch efekt pozapomnělo na film! Scénář se navíc při cestování v čase kdesi vytratil a nikho ani moc netrkne, že má profesor univerzity, denně zavřený ve svém příbytku, zhruba takovou tělesnou schránku jako nejyvspělešjí člen přátelského kmene a hravě vymlátí všechno kolem...hm. Celé to nezalepí ani ultra-hyper (ne)zajímavá double-lovestory, ani směšný Jeremy Irons (Lolita rulez), ani slučná hromádečka osvědčených filmových klišé a už vůbec trapné divadelní kulisy. Uá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bol som zovšadial upozorňovaný na neskutočnú blbosť a zneužívanie literárnej a koniec koncov aj filmovej klasiky. Keďže som nič neočakával a videl film iba v tv (čiže som zaňho nemusel platiť), musím skonštatovať, že sa to proste dalo pozerať. Triky aj výprava sú fajn, no a v podstate to to jediné, čo tu stojí za zmienku. Čiže presný opak originálu, kde zase fungoval príbeh. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

The Time Machine je to krásne natočený, má úžasné vizuálne efekty a Guy Pearce sa snaží čo mu sily stačia, ale obsahovo je skoro takou bejkovinou ako Wild Wild West. Chvalabohu je ale podstatne kratší a skončí skôr, než vás stihne naštvať. S prižmúrením oka, v slabej chvíli diváckej naivity a skromnosti, za 3*. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nikdy nečetl, takže nemohu hodnotit, jak se povedla adaptace. Pokud vezmu pouze film, musím říct, že první hodina byla docela zajímavá a zábavná, ale s nástupem těch nepovedených skřetů se film jaksi hroutí do nepovedené akční podívané, kde už se příliš neřeší, proč nejde změnit minulost, a místo toho se pomateně pobíhá a kope do obličejů kaskadérů s velice levnými maskami na obličejích. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mne to utieklo celkom rýchlo. Je to len taká báchorka s peknými efektami a smiešnymi maskami. Časť v štýle PLANÉTY OPÍC bola celkom prájemne akčná, Irons opäť raz ukazuje, že má rád fantastiku a je schopný urobiť čokoľvek, aby ju dostal do kín. Vizuálna záležitosť bez scenára, ktorá však nenudí... OST vrelo odporúčam... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Simon Wells byl po 18 dnech natáčení vyměněn za jiného režiséra (Gore Verbinski), údajně kvůli "extrémnímu vyčerpání". Po dvou týdnech odpočinku se Wells zase vrátil do svého režisérského křesla. (NGP)
  • Detonace uvnitř Měsíce by jeho rozpad nezpůsobily, gravitace by totiž případné vystřelené úlomky zase přitáhla, vyjma těch nejmenších. V daleké budoucnosti však Měsíc rozpad čeká, a to přibližně za 7,59 miliard let, kdy se kvůli vyzařování gravitačních vln zmenší poloměr jeho oběžné dráhy pod tzv. Rocheho mez, poté bude roztrhán slapovými silami a jeho úlomky spadnou na Zemi nebo se z nich stane planetární pás. Je však možné, že Země i Měsíc budou dávno předtím pohlceny Sluncem, až se z něj stane rudý obr.¨ (vojtaruzek)

Reklama

Reklama