Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Viete, pre mnoho ľudí, možno aj vrátane vás to nebude niečo extra, no pre mňa je to niečo viac. Tento vedecko fantastický film je moja srdcovka, ktorá mi tlačí slzy do očí. Možno to nie je ani vedecky správne, ale možné to je. Vedec Alexander, ktorý mi pripomína Teslu, robí práve veľký krok pre svoju šťastnú budúcnosť, no tá sa zvrtne k veľkému nešťastiu. Rozhodne sa to zmeniť, no to, čo prichádza ho šokuje. Dokáže to však obrátiť v dobré, keďže sa nevzdáva. Zistí, že minulosť nemožno zmeniť, no budúcnosť áno a tak začne žiť tam, kde ho to priviedlo a našiel si nových priateľov. Film neoplýva výraznými konverzáciami, je v ňom aj kus akcie, no so mnou a mojím životom je veľmi spätý, je v ňom veľa fragmentov, ktoré sa ma osobne dotýkajú a preto chápem jeho časti. Nádherná hudba, prostredie, je to neobvyklé, možno nie úplne podľa mojich predstáv, ale základné posolstvo je zachované. Nech už to je pre druhých akékoľvek trápne Béčko plné klišé a nezmyslov a čakali viac, pre mňa je to niečo kúzelné, čomu dokážem odpustiť aj mne nie príliš sympatické herecké výkony, vedecké podania, či krátku dĺžku, kde by sa dalo vymyslieť aj viac, no podstata tu je aj tak vystihnutá. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mne to utieklo celkom rýchlo. Je to len taká báchorka s peknými efektami a smiešnymi maskami. Časť v štýle PLANÉTY OPÍC bola celkom prájemne akčná, Irons opäť raz ukazuje, že má rád fantastiku a je schopný urobiť čokoľvek, aby ju dostal do kín. Vizuálna záležitosť bez scenára, ktorá však nenudí... OST vrelo odporúčam... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Professor Alexander Hartdegen ,2. Wish Me Luck ,3. Emma ,4. The Time Machine ,5. Bleeker Street ,6. I Don't Belong Here ,7. Time Travel ,8. Eloi ,9. Good Night ,10. Stone Language ,11. Morlocks Attack ,12. Where The Ghosts Are ,13. The Master ,14. "What If?" ,15. Godspeed , ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejvíc mi to připomínalo Cestu do pravěku, jen se zaměřením na lidstvo namísto dinosaurů. Snad víc než dobrodružný film, to je hledání odpovědi na otázku, jestli je možné změnit minulost. A to vše s podkresem krásné hudba Klause Badelta, jehož smyčce mi na začátku připomínaly Johna Williamse a někde v půlce zazněla melodie jak vystřižená z Avataru. # příběh 7 | hudba 8 | humor 2 | akce 5 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se díval dvakrát. Poprvé se mi nechtělo věřit, že to byla fakt taková sračka, takže jsem se zkusil podívat ještě jednou a opravdu to je hrozná sračka. Jakž takž zajímavě vypadalo několik triků a pak Samantha Mumba, která se ve filmu celou dobu producírovala v takovym oblečku ze sítě a kozy si musela zakrývat vlasama. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • V nose kostýmu Morloka byla kamera a herci uvnitř se orientovali pomocí černobílého obrazu, z ní promítaného v brýlích uvnitř kostýmu. (Ravi)
  • Detonace uvnitř Měsíce by jeho rozpad nezpůsobily, gravitace by totiž případné vystřelené úlomky zase přitáhla, vyjma těch nejmenších. V daleké budoucnosti však Měsíc rozpad čeká, a to přibližně za 7,59 miliard let, kdy se kvůli vyzařování gravitačních vln zmenší poloměr jeho oběžné dráhy pod tzv. Rocheho mez, poté bude roztrhán slapovými silami a jeho úlomky spadnou na Zemi nebo se z nich stane planetární pás. Je však možné, že Země i Měsíc budou dávno předtím pohlceny Sluncem, až se z něj stane rudý obr.¨ (vojtaruzek)

Reklama

Reklama