Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tragikomická ukázka toho, jak lze z hezké knihy udělat prvotřídní paskvil. První půlhodina je ještě fajn, má spád, je pomerně nápaditá a přesun v čase je mistrovsky zvládnutý. Ale od momentu, kdy se Pearce dostane do předaleké budoucnosti, ze z filmu stává čiré zoufalství. Hloupým dějem (jdoucím proto knižní předloze) počínaje, maskami morloků a papundeklovými kulisami konče. Neskutečná slátanina. A chudák Jeremy Irons vypadá jako ten bizarní týpek, co Nicolasu Cageovi nabízel v ´8 MM´ videokazety se sado-maso pornem :o) Simone Wellsi, nevím, nevím, pradědeček by asi neměl radost...... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +nádherně zpracované plynutí času, námět, hudba -klidně bych si dokázal představit i jiný příběh, jinou budoucnost, v závěru trošku křečovité/// Hned napoprvé mě tento snímek uchvátil. Úplně sem zíral s otevřenou pusou, nedýchal a napjatě čekal co bude dál. Na podruhé i napotřetí už to není takové drama, ale člověk toho zase víc pochopí a stejně scény cestování časem jasou naprosto úchvatné. Jen si říkám, škoda že jich nebylo více. Taky škoda, že snímek po první třetině v momentě kdy se hlavní hrdina dostane do vzdálené budoucnosti promění ze sci-fi dramatu na dobrodružné fantasy. Knihu jsem nečet, takže nevím jestli je tohle doslovné nebo si to scénáristé vycucali z prstu, ale dokázal bych si to představit i jinak. Přes tyhle výtky musím znova připomenout, že film se mi moc líbil a určitě se řadí k mým nejoblíbenějším. Doufám že neúspěch filmu u kritiků nezpůsobí nezájem o tuto látku. Rád bych viděl někdy v budoucnu podobný film s tímto námětem./// Celkem 87%/// ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Mne to utieklo celkom rýchlo. Je to len taká báchorka s peknými efektami a smiešnymi maskami. Časť v štýle PLANÉTY OPÍC bola celkom prájemne akčná, Irons opäť raz ukazuje, že má rád fantastiku a je schopný urobiť čokoľvek, aby ju dostal do kín. Vizuálna záležitosť bez scenára, ktorá však nenudí... OST vrelo odporúčam... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi, který je ale celkově dost uspěchaný a nerozvedený, všechno se vyřeší strašně rychle a šup šup honem do další části, působí to až moc zkráceně a nedotáhnutě, nicméně triky na takovej film víc než dobrý a dobrodružných příběhů s cestováním v čase neni zas tak moc a tohle je i přes svoje chyby zábavná podívaná ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť veľké sklamanie! Očakával som kvalitné filmové spracovanie románu od klasika sci-fi literatúry, anglického spisovateľa Herberta Georgea Wellsa. Žiaľ to sa nekonalo. "Stroj času" je snímok podobný tým, ktoré produkuje TV Hallmark. Nabitý lacnými trikmi, nesympatickými hercami, rozkývanym scenárom a nudnou, nevýraznou réžiou. Škoda. Mohlo to byť oveľa lepšie. ** ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Morlockův řev je ve skutečnosti řev býka. (akisha)
  • V nose kostýmu Morloka byla kamera a herci uvnitř se orientovali pomocí černobílého obrazu, z ní promítaného v brýlích uvnitř kostýmu. (Ravi)
  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)

Reklama

Reklama