Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem byla hodně zvědavá. První série se mi líbila - byť k ní mám určité výhrady. Musím však říct, že po shlédnutí dalších 3 sérií mé nadšení opadlo a tuším, že tím to pro mě skončilo. Mé „postřehy“ shrnu do několika bodů: 1) Vztah dvou hlavních hrdinek Bette a Tiny mi připadal nepřesvědčivý. Z ničeho nebylo poznat, že by k sobě cítily lásku (kromě toho, že si to pořád říkaly). Možná to měly doložit erotické scény, jenže... – když se někdo na někoho neustále vrhá a cpe mu jazyk do pusy a šahá mu na prsa, nemám prostě dojem, že ho miluje. Nebylo tam žádné napětí, nic. 2) Postava Shane byla zvláštní, snad jediná (pro mě) vykazovala cosi jako „charakter“. 3) Femme fatale Marina k mému smutku zmizela po první sérii. Její avantýra s Jenny (jinak poměrně nesympatická osoba), měla pro mě jako jedna z mála erotický náboj. Marina mě prostě uchvátila. Nevím, proč jí scénář "přidělil" tak nemožnou životní družku – tu příšernou bábu, co vyraší v půlce první sady. 4) Dana a Alice mi připadaly nudné, tak o nich psát nebudu. 5) Po celou dobu mě štvalo, že hrdinky spolu vše rozebírají, všechno o sobě vědí, nemají žádné soukromí, slídí kdo s kým co a jak, atd. Mají "jakože" pochopení. Prostě moc mluví. A neměla jsem dojem, že by byly nějaký opravdový kamarádky. 6) Hlavně se mi nelíbil přístup k sexu obecně – všechno šlo hrozným fofrem, nazdar, šup do postele a zase nazdar. Bez rozhovorů, bez spřízněnosti, bez nápadu, bez ničeho… Nuda - šeď. První série byla dobrá, výše popsané výhrady sice platí, ale přesto jsem se pokaždé těšila na další díl. O dalších to říct nemůžu. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad do života prevážne lezbickej komunity. Páči sa mi obsadenie i dialógy, ktoré divákom umožňujú citovo sa naviazať na jednotlivé postavy. Autori v seriáli použili aj mnoho zaujímavých a originálnych kreatívnych prvkov - od scenára, cez kameru, až po réžiu. Čo ma však najviac zaujalo, bolo ako zručne sa tvorcovia chopili tematiky a úžasne empaticky vykreslili problémy, s akými sa LGBT denne stretávajú. Momenty ako keď Laru nechceli pustiť za Danou po jej operácii, pretože "nebola rodina", alebo keď sa Tasha musela brániť ešte aj pred armádnym právnikom, ktorý ju mal obhajovať pred súdom, aby ju nevyhodili z armády kvôli tomu, že je lesba - to sú momenty, ktoré robia zo seriálu významný umelecký počin nie len pre LGBT komunitu, ale pre celý svet, pretože ak priviedol čo i len jedného homofóba k porozumeniu a tolerancii, tak stálo za to ho natočiť. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Někdy fajn, někdy nuda, někdy moc silný kafe (díky hysterii postav - na scénu, kdy jedna postava druhé !úplně vážně! vyčítá, že se jí zdálo, že od jí jako pták odlétla, jsem koukala s otevřenou pusou). Divnou Jenny jsem si neoblíbila nikdy, stálý (později rozbitý) lesbický pár mi po pár dílech taky už pěkně lezl na nervy.... hodně mě baví Shane, Kit a v pozdějších dílech Alice. Nicméně někde uprostřed třetí (nebo snad čtvrté?) řady jsem to přestala sledovat a vůbec mě nezajímá, jak to bude dál. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

70/70 Po Queer as folku nejvýznamnější seriál s maintextovou LGBT+ tématikou vypráví o lesbické komunitě v západním Hollywoodu. Po odvysílání finální série následovaly ještě webyzody, které odkryly taková tajemství, která si ani nikdo nepřál odhalit... Dobrá byla jednorázová rekapitulace. A spin-off se nakonec transformoval do The Real L Wordu, což je docela fajn záležitost. Když jsem se seriálem začínala, měl na mě blahodárné účinky, první série byla opravdu jako blesk z čistého nebe. Milovala jsem Laru Perkins (mimo jiné také proto, že jsem díky její představitelce Lauren Lee Smith z Mutantu X TLW zkusila). Při druhé mi zamrzl úsměv. Ve třetí jsem docela trpěla, ale už jsem byla ve fandomu. Čtvrtá byla zase perfektní, pátá byla samozřejmost a šestá rozlučková... V průběhu let se některé ženy prostřídaly, jiné zůstaly. Postupně jsem si zamilovala hlavně z nedostatku Lary Helenu Peabody a její představitelku Rachel Shelley. Samozřejmě jsem propadla kouzlu Jennifer Flashdance Beals, dominantní Bette Porter. Objevila jsem zpětně její sestru Kit (Pam Grier) a Karina Lombard jako Marina Ferrer se stala i mou seriálovou nedostižnou ikonou. Oblíbila jsem si herectví Mii Kirshner (Jenny Schecter) a bylo mi docela dobře i při natáčení Lez Girls. Nyní nadšeně pokračuju s Generation Q. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se tento seriál objevil na našich obrazovkách, tak působil jako zjevení. Byla jsem hodně překvapená. Z Shane mi poklesla čelist. Samozřejmě jsem byla faninkou Tibette. Těm dvěma jsem držela palce. Mám slabost pro Jennifer Beals. Tady jsem si ji užívala. Ovšem, i ostatní postavy stály za to. Dokonce došlo i na slzy. Měla jsem problém s Jenny. Nemohla jsem ji pořádně rozklíčovat. Alice mi přišla dost bláznivá. Postavy byly hezky vyprofilované. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • !!! SPOILER !!! Jedna z hlavních postav v seriálu umře a za tuhle tragickou situaci byl seriál oceněn mnoha cenami. (ČSFD)
  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)
  • V jedné z epizod si zahrál i pes patřící Katherine Moennig. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama