Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

nunka 

všechny recenze uživatele

Vidieť tento film sama a v noci, isto by som zimomriavkovo explodovala. Sugestibilný pohľad Richarda Burtona neskutočne namotáva a vo vypätých chvíľach som sa spolu s ním oddane smažila v pekle. Režisér má talent a mystérium zachoval od začiatku do konca (s výnimkou podivnej poslednej scény, kt. mierne dvíhala kútiky). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Od začátku je to příjemně zlověstné a tajemné, ke konci silně mrazivé a pesimistické. Richard Burton a Lino Ventura jsou oba skvělými tahouny, a to ve filmu spolu nesdílí prakticky ani jednu dialogovou scénu. Během sledování se sice dá celkem dobře předvídat, jakým směrem se to celé ubírá, nicméně úplný závěr je solidně překvapivou tečkou. Pro celkově hutnou hororovou atmosféru mám hned den po zhlédnutí chuť si to dát ještě jednou, tak proč se neuchýlit k vyššímu hodnocení. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dotek Medusy je jako The Omen bez hudby Jerryho Goldsmithe, ale s hlasem a očima Richarda Burtona. Ukázkový příklad filmů, které se točily, ale už netočí a je to strašná škoda. A proč tomu tak je? Možná proto, aby jsme si jich více vážili, možná kvůli jejich komerčnímu potenciálu, možná protože není pořádná látka nebo správný tvůrce/herec... Jen drobnost chyběla a 5* by bylo jasných, možná napodruhé, přesto skvělý a jedinečný film. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Absolutně neuvěřitelné dílo. Tímto filmem Richard Burton podal opět důkaz, že je Pan Herec. Člověk, který dokáže zahrát opravdu cokoliv (bohémský Petruccio, zamilovaný Antonio, trojitý agent major Jonathan Smith a pak samozřejmě démonický John Morlar a mnoho jiných). Ano, to je to nejlepší přízvisko k tomuto filmu - démonický. Tím je vlastně shrnuto vše. Představte si tu nejdémoničtější vě na světě a pak k tomu přidejte neuvěřitelnej hlas a zjev Richarda Burtona a sakra hutnou atmosféru. A pak se vás dotkne medůza. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mystické, desivé a zlé, film, ktorý pripomína to, čo sa nám nepáči. A to, že zlo drieme v každom z nás a ten, kto sa v ňom neustále rýpe raz mu aj prepadne. Koniec bol veľmi zaujímavý, ale pre toho, kto trochu poodkryl symboliku filmu a režisérove zámery vôbec nie nečakaný. Richard Burton tu bol naozaj presvedčivý, fantastický, ani mne nebol ten jeho pohľad príjemný, toto všetko sú však atribúty filmu, ktoré ťažko opísať. To treba len vidieť, snímok za to určite stojí. 80/100 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Arnon Milchan, producent, si vybral pro roli inspektora Brunela Lina Venturu, protože mu jeho styl připomínal jednoduché, nekomplikované americké herectví. (Snorlax)
  • Pro katastrofickou scénu nárazu do budovy byl použit třímetrový model letadla Boing 747 zavěšený v šestimetrové výšce. (Terva)
  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)

Reklama

Reklama