Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád Burtona a tahle role mu sedla. Navíc ty jeho ledové oči! Brrr.  Jediný důvod proč zde mohu živ a zdráv psát svoji recenzi je, že jsem se díval do zdi! :-). K filmu přistupuji jako k dílu, které vzniklo ve své době a které z hlediska své hororovitosti už poněkud vyčpělo. To se týká i trikových efektů. Na  stranu druhou to zas ale  nebylo provedeno vůbec špatně v rámci tehdejších dobových možností! Nevím jak ostatní, ale já jsem se nebál ani necítil nějaké zásadnější napětí. Chápu ale, že tehdejší divák mohl jít z kina poněkud rozrušený! :-). Já spíše jsem pobaveně sledoval co se zase kde stane. Každopádně jsem byl rád, že se to odehrává během sedmdesátek v Londýně a člověk si ho tak zase mohl prohlédnout v dobovém outfitu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dotek Medusy je jako The Omen bez hudby Jerryho Goldsmithe, ale s hlasem a očima Richarda Burtona. Ukázkový příklad filmů, které se točily, ale už netočí a je to strašná škoda. A proč tomu tak je? Možná proto, aby jsme si jich více vážili, možná kvůli jejich komerčnímu potenciálu, možná protože není pořádná látka nebo správný tvůrce/herec... Jen drobnost chyběla a 5* by bylo jasných, možná napodruhé, přesto skvělý a jedinečný film. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po dalším zkouknutí je pět hvězd už stoprocentních. Dotek Medúzy je neskutečně gradující film, který se od mrazivého začátku nenápadně plíží, syčí jako had, občas vystrčí pomyslné růžky (ano, já vím, že had růžky nemá), ale s veškerou silou na vás zaútočí až v závěrečné dvacetiminutovce. Strhující zážitek Burtonova a Venturova výkonu podkresluje takřka geniální hudba, Goldova režie to všechno kočíruje a vytváří DOOPRAVDY jeden z nejnapínavějších filmů všech dob. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nevím kde pořád někdo bere, že "Dotek Medusy" je neznámý film. Na počátku 80. let to byl pořádný trhák v Československých kinech. Klasická detektivka, která se postupem času čím dál víc krystalizuje na něco úplně jiného. Richard Burton si diváka dokáže dokonale ochočit a svým pronikavým pohledem jej spálit. John Morlar je dle mého úsudku jeho nejlepší role. Lino Ventura mu zdatně sekunduje - pro takovéhle role se snad narodil. Jak jsem již podotkl - napětí houstne a houstne a krystalizuje do katarzního závěru. Vynikající nestárnoucí nervák z požehnaných 70. let a mladší bratříček dusivého thrilleru "Přichází Satan". 100%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco australská Čtyřhranka Fleckerova vás sežehne svými tenkými chapadélky, démonický Richard Burton je schopen uskutečnit dotek medúzy pouhou myslí.. Atmosférický thriller dle novely Petera Van Greenawaye nesporně patří i přes své stáří ke špičce žánru. Co takhle natočit remake, řekněme.., pane Fincher? ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)
  • V černobílém dokumentu, který sleduje inspektor Brunel (Lino Ventura) v jedné ze scén filmu, se objeví Ninel Sergejevna Kulagina, která se účastnila řady experimentů s telekinezí prováděných v Leningradském ústavu přesné mechaniky a optiky. (raininface)

Reklama

Reklama