Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

kinej 

všechny recenze uživatele

Néstárnoucí snímek, který ani po letech neztrácí nic ze svého náboje. Z démonického pohledu Richarda Burtona skutečně mrazí v zádech. Spousta thrillerů nabízí tolik napínavých scén, že je to na úkor kvality a logiky oněch scén. Účel světí prostředky. Zde však postupuje gradace npínání ruku v ruce s poutavám příběhem, ale hlavně s inteligentním scénářem. Atmosféře napomáhá i tísnivá hudební kulisa, ale i zvukové efekty, například zvuky nemocničních přístrojů. Ano i zde si mohli tvůrci leccos odpustit. Například detektiv je sám v bytě a prohlíží si obrazy. Střih. Vidíme něčí siluetu, která se blíží za doprovodu stupňující se zlověstné hudby, abychom v zápětí zjistili, že je to jen kolega. Trochu laciné, prvoplánovité a podbízivé. Napínání na úkor logiky. Ale to je snad jediná chybička tohoto skvělého filmu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"Všichni jsme děti ďábla. Zjistíme, co pohání slunce a uděláme bombu. Stvoříme bohatství a hned jsme posedlí lakotou. Získáme moc a zešílíme. Pořád ničíme." - Já jsem muž s mocí stvořit katastrofu. Celou dobu sledujeme umně natočený detektivní příběh, plný tajemného zla, uhrančivého démona Richarda Burtona a atmosféry v rozsahu od Hitchcocka po Přichází Satan!. A celou dobu by to bylo na velmi zasloužených 8/10. Jenže pak přijdou závěrečné zhruba dvě minuty, které by u jiného filmu působily jako dobrý vtípek, nicméně v Doteku Medúzy jsou zakončením bezmála geniálním. Absolutorium, schopné přimrazit k židli - alespoň já to tak mám pokaždé. Aneb jak se Medusa diváka opravdu dotkla... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mam rád tyhle starý detektivky. Tahle je okořeněná takovou tajemnou zápletkou. Sice je to dost ujetý, ale film mě dostal svou atmosférou. Navíc Lino Ventura i Richard Burton hrajou výborně. Ale zase takovej zázrak, jakej jsem podle hodnocení čekal, to taky neni. Konec s padajícíma troskama z papundeklu mi přišel z dnešního pohledu trochu komickej. Ten film už má prostě nějaký roky. Ale zase musim ocenit, že se nekonal žádnej happy end. 75% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy jsou i dnes velmi módní záležitostí, a bohužel ne všechny filmy jsou tak kvalitní. Protože pocit, že autorovi díla svým způsobem hráblo jsem měl již u několika podobných filmů, po kterých ani neštěkne pes. V tomto ohledu působí Dotek Medusy výjimečně, možná je to dáno trošku i tím, že zde hraje řada skvělých herců. A bezpochyby proto je film i lépe vnímán. Ve své době vzniku to musela být bezesporu filmová bomba. A dnes tak trochu nostalgie, vždyť kdovíjak by dnes v době digitálních efektů vůbec tento film dopadl. Na závěr dodám snad jen to, že telekineze má i dnes stále dost teorií. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď horory a mysteriózne filmy nie sú mojou šálkou kávy, Dotyk medúzy ma zaujal. Jednak dobre vystavaným dejom, gradáciou napätia a v neposlednom rade aj výbornými hereckými výkonmi s Richardom Burtonom na čele. Film ponúka množstvo námetov na premýšľanie aj po záverečných titulkoch. Vzdialene mi pripomenul Sprisahanie s Melom Gibsonom a priatelia konšpirácií si po 11. septembri iste spomenuli, kde videli kontakt dopravného lietadla s budovou po prvý krát. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Pro katastrofickou scénu nárazu do budovy byl použit třímetrový model letadla Boing 747 zavěšený v šestimetrové výšce. (Terva)
  • Ukážka z filmu bola použitá vo videoklipe k piesni "Ready for Drowning" od waleskej hudobnej skupiny Manic Street Preachers. (marlon)
  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)

Reklama

Reklama