Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Belle Williams (Queen Latifah) je krásná, neústupná a sexy taxikářka, proslulá tím, že se ulicemi New Yorku zásadně řítí rychlostí přesahující 150 km v hodině! Andy Washburn (Jimmy Fallon) je mladý, sympatický detektiv, jeden z nejlepších, které New York má, ale bohužel zároveň jeden z nejhorších řidičů, kterého kdy město zažilo. Andy je na horké stopě gangu brazilských bankovních lupiček a přemluví Belle, aby mu pomohla čtveřici chytrých zlodějek dopadnout. Chladnokrevná taxikářka a sebevědomý policista se společně pouští do napínavé hry na kočku a na myš a snaží se vypočítavé dívky přelstít. Zběsilá honička může začít, pokud se ovšem dříve Belle a Washburn nezabijí navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že si francouzské Taxi už zas až tolik nepamatuji (stejně jako jeho pokračování, protože jsem to viděl jednou a už kdysi dávno/ což musím co nejrychleji napravit), ale tohle americké bylo teda kýč. Nejen že mi byla hlavní hrdinka strašně nesympatická, ale celkově ten příběh nepobral moc originality a už vůbec ne vtipnosti. Jediné na co se dalo dívat, byla kočička Gisele Bündchen… ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jde o americkou předělávku snad všech francouzských Taxi, ale po naprosto trapné Taxi 3 je tohle americké remake daleko příjemnější a musím přiznat, že ústřední dvojice je pro mě velkým a milým překvapením. Funguje jim to skvěle, mají dobré hlášky a dokáží diváka pobavit. Řemeslně to není zlé, jen zamrzí veškeré záběry z auta, které jsou naprosto technicky nedokonalé. Modelky jako záporačky není tak zlý počin, jen hodně připomínají Charlieho andílci. Jde tedy o slušnou a zábavnou komedii, na které mi jen strašně vadila úvodní scéna s kolem, která je přímo vykradená z Taxi 3. Ale co už asi tak měl Besson vymyslet na tohle provařené téma? ()

Reklama

luke774 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tenhle film po zhlédnutí traileru už ani nechtěl vidět, protože mi bylo jasné, že se na obzoru rýsuje neuvěřitelně otrocký remake, u kterého by do vás museli pouštět elektrický proud, aby se vám bránice alespoň trochu pohnula. Jenže pak se profláklo, že Tim Story bude režírovat Fantastic Four a mě najednou dost zajímalo, jak si poradí s akčními scénami. Taxi bylo ideálním zahřívacím kolem, testem jeho schopností a s politováním musím prohlásit, že dopadlo přesně tak, jak jsem čekal. I když počkat... vlastně je to všechno mnohem horší. Popravdě nevím, kde bych měl začít. Francouzská verze měla nezaměnitelný šarm, sympatické hrdiny a brilantně natočené automobilové honičky s nádherným bílým "Pažoutem" v hlavní roli. Ta americká nedosáhla úspěchu ani v jednom z těchto kritérii a neříkám to jen proto, že nad uniformním Fordem Crown Victoria mé srdce nepookřeje (pár spoilerů a litá kola ještě nedělají tuning, Queen Latifah má sice v autě spoustu páček, ale vždycky je pouze bezmyšlenkovitě přehazuje, přičemž divák ani nevidí, co se děje). Upřímně nechápu, co dělají u tohoto projektu tři scenáristi, protože provedené změny bych sfouknul za deset minut na záchodě, evidentní však je, že jsou to nadrženci - gang modelek v BMW? To by nezabralo snad ani v 80. letech, o nějaké emancipaci mi tu ani nemluvte, jedna černoška za volantem je víc než dost. A výtky neustávají - Queen Latifah by možná uměla být vtipná, se správným scénářem a parťákem po boku. Jimmy Fallon bohužel předvádí jenom křečovitou koláž svých výkonů ze Saturday Night Live (jeho zpívání při řízení je jedním z nejtrapnějších výjevů roku) a to jediné, co by mohlo snímek částečně zachránit - automobilové honičky - je nasnímáno tak bezpohlavně, že vám místy připadá, jako byste koukali na pokračování Nahoty na prodej. Tim Story to zkrátka kapitálně podělal a milovníci předlohy budou jen smutně koukat, jak je jedna scéna za druhou znásilňována absolutním nedostatkem invence a smyslu pro humor. Snímek měl původně režírovat Kevin Bray (Kráčející skála). Bůhví jak by to pod jeho dohledem dopadlo. Chtělo by se mi věřit, že alespoň průměrně. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Herecky děs, akce nijaká, humor trapný a režie nudná. Výsledkem je težce nevyvedený remake již tak nijak zázračné francouzské předlohy. Ta na své straně měla alespoň charismatické hrdiny, nadhled a především slušnou akci. Nic z toho tady není a tak i těch necelých sto minut stopáže je místy neskutečné utrpení. Hodně slaboulinké dvě *. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti je (občas brutálne preceňovaný) originál tiež pekne slabý, ale má francúzsky šmrnc, nevtieravý humor a pomiestny náznak reálnosti. Tu sa však tlačí na pílu, všetci sa snažia o humor, ktorý je gýčovitý, naháňačky v americkom štýle nemajú ten spravny drajv... Ale na kopu krásnych herečiek sa kuká fakt dobre... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Keď Belle Williams (Queen Latifah) vstáva v kancelárii zo stoličky, tak ju zhodí na zem, avšak v nasledujúcom zábere je už opäť na nohách. (toscho)

Reklama

Reklama