Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (více)
Trailer 9

VOD (1)

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 9

Recenze (159)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Asi zatím nejlepší Horor, od této režisérské dvojice. Krvavá nevěsta, mě moc neoslovila a ta poslední várka Vřískotů, byla průměrná. S čím ale režiséři nešetří, tak s brutalitou a i zde se dočkáme vybuchujících těl a litrů krve (první kill, hlava dole - asi top scéna). Obsazení mi až tak nechutnalo, z postav mi nejvíce sedl asi bývalý detektiv no a co mě vyloženě sralo, tak to byl ten rádoby humor a pokus o hlášky. Bylo to trapný a ohraný. Jinak ale celkem stylová upířina, která odsejpá, nenudí a baletka byla dost fajn. Slabší čtyři. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Huraaaaa,konecne nejaky poriadny horor o upiroch,ktory stoji za to vidiet,kedze o tychto krvilacnych bytostiach je malo kvalitnych filmov,este aj herecke obsadenie bolo fajn,hlavne ma zaujala herecka Alisha Weir,ktora na svoj mladulinky vek to zahrala ozaj velmi dobre,ale potesila ma aj pritomnost Kathryn Newton,ktora je fakt pekna zenska,takze suma sumarov urcite tento movie odporucam...:⁠-⁠) ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

I kdyby jste si nepřečetli zdejší spoilerobsah a neviděli trailery, bude vám od první chvíle jasné oč jde. Nečekejte tedy chytrý scénář, ale spíše podobně vystavěnou BBQ vybíjenou, jako byla třeba 30 dní dlouhá noc. Jen se přesuneme z odříznutého městečka do domu a obsazení je komornější; zdejší "rat pack krmivo" je zredukováno na šest lidí. Tvůrci už ukázali, že jim takové kulisy svědčí a nejspíš si byli vědomi i toho, že s vytloukanou noname ksichtů si nevystačí, takže obsadili solidní herce v čele s Danem Stevensem. Především díky němu nepadá Abigail mezi načančaná béčka, ale jen mezi průměrné horory. Fandy žánru potěší i přítomnost Kevina Duranda, který si už dřív užíval upírů v jednom z nejlepších vampseriálů. Ale to je asi tak všechno, co stojí za zmínku. Upírská podívaná bez výraznější ambice přesáhnout žánr hororu, nebo přijít s něčím opravdu novým. To už byly o něco originálnější/odvážnější Denní směna a Krvavě rudé nebe, které na to ovšem i trochu doplatily. Abigail je oproti nim kompaktnější a mírně je převyšuje zpracováním...je hollywoodštější. Neurazí, nenadchne, ale vcelku zabaví. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V první řadě je to komedie a až potom dejme tomu takový milý, úsměvný, odlehčený horror. A i když mám radši klasickou evropskou upířinu než tyhle moderní americké variace, tak za mě líbilo, bavilo a kdyby mě tolik nenakrknul ten "laskavý a hřejivý" (tfujtajxl) konec jak z telenovely pro týnejdžry, dal bych klidně čtvrtou, postava té upíří lolitky byla fajn... teda myslím ta filmová postava, ne její postava. Ale malá Kirsten Dunst byla svého času stejně lepší. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Nejnovější počin režisérů posledních dvou Vřískotů dopadl uspokojivě. Tenhle typ odlehčených splatter hororů, ve stylu Night of The Demons a podobně, mám hodně rád. Uzavřené staré sídlo, v něm skupina lidí jako potrava pro démona (případně upírku) a k tomu svižný děj, spousta vydařených, z větší části praktických efektů a opravdu hodně umělé krve. Nechyběla ani nějaká ta dekapitace, upíři vybuchující na sluníčku a koupel dívky v bazénu plném rozkládajících se mrtvol. Jo, bavil jsem se. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Natáčanie začalo v júni 2023 v Dubline v Írsku, ale začiatkom júla bolo pozastavené kvôli štrajku SAG-AFTRA v roku 2023. Natáčanie potom pokračovalo na konci tohto mesiaca a skončilo v decembri 2023. (Arsenal83)
  • Abigail je hebrejské meno, ktoré znamená „radosť môjho otca“. (Arsenal83)
  • Tyler Gillett hovořil s časopisem Empire o Abigailině (Alisha Weir) designu a konkrétně o jejích zubech. „Hodně jsme mluvili o zubech. Chtěli jsme, aby vypadaly víc prvoplánově a zvířecky, než obvyklé upíří tesáky. Ty Abigailiny jsou jakési zuby na zubech jako žraločí tlama. Tito vrcholoví predátoři, když otevřou tlamu, vidíte, že jsou navrženy tak, aby způsobily co největší škody.“ (JasonCZ)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama