Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (více)
Trailer 9

VOD (1)

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 9

Recenze (171)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Já na ty „drákuloviny“ docela jsem, ale tohle mi krutě nesedlo. Radio Silence do značné míry předělali své výborné Ready or Not, ale podobná formulka, akorát s otravnějšími postavami a upíří tématikou, jim už tak dobře nefunguje. Abigail je vyčpělá debilita, kterou z marastu nevytáhl ani výborný Dan Stevens. Bettinelli-Olpin s Gillettem se budou muset se svým dalším projektem hodně blýsknout, aby tuhle bídu odčinili. ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Sympatický přírůstek do hororového žánru, který v první půli okouzluje skvělými herci, jejich interakcemi a parádní tísnivou atmosférou, aby ve druhé půlce divákům do ksichtu chrstnul hektolitry krve, hromady vnitřností a fajn vyvražďovačku. Nevšední pojetí, kdy zločinci utíkají před malou holčičkou, dělá z filmu velmi zábavnou podívanou. Zamrzí nicméně to, že trailery propálily všechny zásadní zvraty, které by jinak film povýšily na stále překvapující biják. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo jo unést malou upírku se ukáže, že nebyl úplně nejlepší nápad, ale kdo to mohl kurwa tušit. No už vzhledem k obskurnosti tématu je tu těch odlehčených scén vícero, ale autorská dvojice které se daří aspoň jakž takž držet při životě sérii Scream tu potvrzuje, že určité schopnosti mají a v dnešní době kdy se dá horor bohužel jednoznačně označit za mrtvý žánr je tohle aspoň celkem snesitelná jednohubka co na jedno vidění nepohorší. Pravda horor to úplně primárně není spíš hodně černá komedie šmrncnutá hororovými prvky. Za mě přijatelný i když nevím jestli na to ještě budu koukat někdy znova.55% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mám dějové zvraty moc rád. U hororu je velmi rád ocením. Rád se nechávám překvapit. V Abigail jich je ke konci ovšem až nepříjemně moc. Přitom se jedná o naprosto odpočinkovou drsnější záležitost, kde není o krev v žádném případě nouze. Je to jasná ukázka filmu, kde se stále něco děje, ale je to prostě tolik, až vás to začne i unavovat. Dan Stevens zase předvede že se jedná o trestuhodně nevyužitého herce. Toho chlapa mám prostě rád. 70% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Abigail Vám dá všetko, čo by ste od podobného filmu očakávali. Lenže to servíruje s pridlhou predohrou a s pričastými prestávkami. Navyše keď sa Kathryn Newton premení na upírku, tak je oveľa viac zábavná a cool než samotná Abigail. Čo určite treba vyzdvihnúť, tak to sú tie luxusne čvachtavé a na litre neskromné krvavé výbuchy. Finále prinieslo podivný súboj, kedy čerstvo premenený upír dáva na prdel veteránke. Fajn nápad, ale prevládajú nepodarky nad potešením z lovu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • V rozhovoru pro Total Film se režiséři cítili, že se musí hercům omluvit za množství krve, které na place použili. Řekli: „Všechny naše filmy jsou krvavé. Ale řekl bych, že tento je rozhodně nejkrvavější. U tohoto filmu jsme strávili spoustu času, omlouváním se hercům! Chci říct, že krev je v DNA upírského filmu a množství práce s krví v tomto filmu je... je to dost extrémní! Ale pořád je to zábava.“ (JasonCZ)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno