Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný veterán William Lansing (STEVEN SEAGAL) žije v ústraní na Aljašce a jeho jedinou radostí je dopisování si s osiřelou Polkou Irenou. Když však od ní několik dní nedostane žádné zprávy a ze sirotčince přijde strohý dopis, že Irena mu už nebude psát, rozhodne se vypátrat proč. V Polsku zjistí, že sirotčinec slouží jako zásobárna pro rozsáhlé obchody s bílým masem a Irena zmizela v síti zločineckého gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Seagalovka bez bázně a hany neopomíjející ani ekologii. Steven Seagal tu, nepřekvapujíc coby bývalý tajný agent, žije coby zálesák v přírodě a zachraňuje zvířata. Zároveň si dopisuje s mladou nezletilou dívkou toho času v pěstounském programu někde v Polsku, která o něm nejen že nic neví, ale ani neví jak vypadá. Taky zajímavá skutečnost. Inu, možnost sociálních sítí na internetu ještě nebyla. Každopádně jí jednoho krásného dne unesou a jak se na správnou seagalovku sluší a patří, to neměli dělat. Nic proti ničemu. Námět není nezajímavý, avšak scénář vypadá, jako kdyby tomu někdo ukradl několik listů. Co se týče akčních scén, tak sice jsou krátké, ale ne nepatřičné a závěrečný souboj je takový jak má být. Jen by mohl být o něco delší. Hlavní problém zní jednoslovně. Seagal. I přes přijatelné tempo, které není ani rychlé ani pomalé, tu vystupuje jako buldozer. V drasticky zkratkovitém střihu se dere ve vývoji děje neustále kupředu v neskutečně kratičkých scénkách, ve kterých nemá s ničím sebemenší problém. Ale jo, občas ho někdo napadne, a dokonce tu máme i možnost vidět, jak nějakou tu ránu občas i dostane, ale pokud divák zrovna mrkne, nemá z onoho konfliktu takřka vůbec nic. Šablona děje je tedy asijském stylu, což není ani překvapení, když na režijní stoličce seděl Po-Chih Leong. Svým způsobem se jedná o zábavný akční snímek v nízkorozpočtovém kabátě, avšak celkově vyznívá jako z nouze ctnost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zo Seagaloviek natocenych v srackoidnom obdobi po roku 2001 ma tento film zapletku, ktora sa mi paci najviac. Nevadi mi ani, ze je zlozena z tych najjednoduchsich klise. Proste mi sedi. O to viac ma mrzi, ze po akcnej stranke je to uplne o nicom. Okrem jednej hromadnej bitky na zaciatku a neskutocne mizernej finalnej bitky tu je len jedna vacsia priemerne natocena prestrelka. Vdaka tomu miestami film dost nudi a ja nemozem dat viac ako 2*, lebo v ziadnom ohlade tento film nie je nadpriemerny. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže co je v tomhle Stevenově spektáklu jiného než v těch, které za cca posledních sedm let vypustil do světa? Ééééé, nic. Všechno je na svém místě, snad až na nesouvisející prostřihy "vysvětlující" vztah postav, motivace atpd. Chvályhodné je, že použil a tím zviditelnil ten hnus jménem moderní sexuální otrokářství. Ještě chvályhodnější by bylo, kdyby se na to už vážně vyfláknul a věnoval se charitě. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu hodnocení ostatních uživatelů. Tento film je zajímavý již prostředím, kde se odehrává, narozdíl od většiny hollywoodských filmů odehrávajících se bud v ulicích Los Angeles nebo New Yorku. Celý film má zajímavou atmosféru a poměrně zajímavý děj až na ty ubohé herecké výkony, které filmu ubírají na věrohodnosti a tím i na podstatě celého filmu. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak nám zase S.Seagal zas pro změnu zachránil svět od obchodníků s "bílým masem" a navíc nezletilým. A při tom ještě stihne léčit raněná a nemocná zvířátka. A to jnení jen tak, Amerika Seagalovi už nestačí, tak hurá a jde (letí - pokrok!) spasit Evropu - tedy Polsko. Bravurně se tu zorientuje, naučí jazyk... Vše je mu hned jasné a ještě "vyfasuje" krásnou a chytrou spolupracovnici (tutově vnučka Kapitána Klosse). No a aby to bylo úplně dokonalé, ještě ji sám odoperuje a vyjme kulku z těla..... Stárnoucí a kulatící se S.Seagal se tady marně snaží dělat "superhero" v "cedníkovém" scénaři...... jak trapné... vlastně trapné ne, ale smutné... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Během pre-produkce měl snímek nejprve pracovní název "The Rescue" a poté "The Package". (Stocki)
  • Natáčeno od 4.srpna do 21.září 2003 v Polsku, konkrétně v jeho hlavním městě, Varšavě. (Stocki)
  • Druhé meno Seagalovej postavy je Lansing. Steven Seagal sa narodil v meste Lansing v Michiganu. (Seag)

Reklama

Reklama