Reklama

Reklama

Čmuchalové

(seriál)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Thriller / Sportovní
Jižní Korea, 2023, 8 h 9 min (Minutáž: 55–74 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tři zaměstnanci dobrotivého finančníka se rozhodnou společně zničit krutého lichváře, který sdírá z kůže chudé lidi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Massaro74 

všechny recenze uživatele

Za mě suprový korejský seriál, plný boxerských pěstních bitek a dalších bojových akcí. Hlavním tématem je něco docela neokoukaného, a to lichvářství ve velkém a z toho plynoucí následky, Děj je napínavý, místy až nechutný a drsný, ale i dojemný zároveň. Kluci byli super, záporák se svojí gorilou mě štvali už od začátku... Trochu jsem se ztrácel ve jménech a ksichtech, ale to hold ke Koreji patří, stejně jako neustálé klanění.. Mohlo se to možná vyřešit v méně dílech, ale i tak mimořádně povedené. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Milovníci té "staré" a naivní Koreje budou zase brblat, že tohle už není to, kvůli čemu Koreu tak milují. Není, je to Netflix a tomu je přizpůsobený styl vyprávění, který je plný násilí, litrů umělé krve, hodin práce maskérů a skvělá choreografie. Nicméně příběh je korejský, láska k rodině a neskrývané city. A herci! Tam není jediné dřevo, ale nejvíc mě zaujali tři (záporáka nekomentuju, ten pán snad nic jiného nehraje, takže už má to herectví zajeté). Woo Do-hwan podal svého naivního a v jádru dobrého kluka naprosto excelentně. Lee Sang-yi mi byl poprvé sympatický, protože jinak ty jeho roztlemené hrdiny nemusím a Siwon byl prostě pecka! Jeho chaebol, který se dostane do problémů, je bezkonkurenční. Twist v šestém díle jsem nečekala, teda čekala, ale ne tak brzy. To bylo na celém seriálu snad nejlepší. V poslední čtvrtině seriálu jde sice o to samé, ale úplně jinak. Paráda. Jediné, co jsem nepobrala byla Woo Do-hwanova výdrž při pití. P.S. Rozarka10 nemá pravdu, střelná zbraň se tam objevila. Právě v onom mnou zmiňovaném šestém díle. :^) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Bloodhounds nabízí vyváženou porci zábavy a krvavé akce, jak jsme u Korejců zvyklí. A také těží z nesmírně sympatické hlavní boxerské dvojky (jeden extrovert a druhý introvert). Po stránce postav se Čmuchalové prostě vydařili na jedničku (třeba ten záporák Bom....ten vazoun připomínal spíše terminátora...neskutečně to tam boural). Ale i příběh nepatří do starého železa. Jasně, v zárodku se jedná o zápletku točící se kolem ničím nevyčnívající pomsty. Ale ty samotné zvraty dokáží šokovat (z šesté epizody jsem se ještě doposud nevzpamatoval...tohle zamávalo s emocemi). Bitky opět famózně nasnímané, zařadit prvky boxu do akčních sekvencí jsem určitě naplno kvitoval (kde jinde to člověk vidí?...navíc opět doprovázené pořádnou brutalitou). Jen ten konec mi přišel malinko uspěchaný. Klidně bych ocenil dvě epizody navíc. Ale každopádně fajn podívaná ve všech ohledech. Za mě dávám 8/10 P.S. Mám-li být upřímný, tak My Name z roku 2021 se mi líbilo o chlup více :) Ale u Bloodhounds si umím představit 2.sérii. Tak uvidíme ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca, silná séria plná ohnivých bojových scén a bravúrneho prepracovania jednotlivých postáv – od hlavných protagonistov, záporákov až po vedľajšie úlohy. Skutočne ťažká téma o veriteľoch – úžerníkoch, ktorým naletia v dobrej viere zúfalí ľudia, len aby dokázali zachrániť svoje živobytie v najťažšom období Covidu.  Najväčšia perla a obrovský talent, je však bez pochýb hlavný predstaviteľ Woo Do Whan (Kim), ktorý predviedol priam majstrovskú prácu, rozhodne svojou prípravou na túto rolu (musela byť ohromná)  alebo samým hereckým prejavom. Zato vnučka Hyun-ju mi išla svojim hereckým, slabučkým výkonom neskutočne na nervy, bola viac trápna než cool. Ale našťastie ju decentne spacifikovali.  AVŠAK doporučujem pozerať sériu jednoznačne v kórejskom jazyku s titulkami, pretože českým dabingom klesla hodnota série enormne dole (hluché, nezáživné a zbytočne padali vulgarizmy aj tak kde nemuseli). Celkovo ale riadny FLEX 😉. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná a brutální jednohubka. V čem je tenhle příběh jiný? Ty postavy! Už dlouho jsem neviděla v seriálu tak dobrou práci s postavama. Každý si svou přirozenou cestou jde tím odkud se od začátku posune až na konec svého příběhu. A stejně tak i u zaporáků. Jako jo, od začátku jsem jim přála jenom to nejhorší. Ale ke konci? Tisíckrát hůř na ně! Jenom trochu škoda uspěchaných svou posledních dílu (vzhledem k tempu předchozímu, byť špatné to nebylo). Prostě naprosto perfektní  :) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama